tomy45 píše:
Nie som slnieckar, vazim si zivota ako takeho. Od malicka vyrastam so psami, venujem sa im.
Taky moj postreh, nikoho nesudim, len taka moja uvaha...
Pes je teritorialny tvor, ked si pisal, ze napadol suseda a tvojho syna, bez toho aby ich pohryzol, cisto technicky, odhanal ich. Psovi neutecies len tak lahko, ak ta chce napadnut, urobi tak.
Chapem tvoju reakciu ako otca, branit si dieta. Staznosti napadnutych ludi majitelovi psa– ozranovi, nechapem. Ak sa mam zamerat cisto na termin „napadnuti“, ci islo aj o fyzicky kontakt – uhryznutie tymto psom neviem, prikladam sa teda k myslienke, ktoru som vyssie opisal – pes ich odhanal (nezastavam nikoho stranu, konstatujem). Ak by boli pohryznuti, prinajmensom troska rozmyslajuci clovek to ohlasi policajtom. Ak nie, ....... Mestski policajti, ak sa nemylim, maju svoju „kynologicku jednotku“, chlapici s kynologickym minimom, ktori odchytavaju tulave psy, pomahaju spacifikovat agresivne.
Cize, reakcia cloveka so ZP, A., vybrat sa za majitelom, ozbrojeny, vedomy si od zaciatku, ze nabita zbran, mozem pouzit, ide sa riesit...
Clovek bez ZP, bez zbrane, odhodlany branit svoje dieta, by sa tam preventivne vybral pravdepodobne „ozbrojeny“ s policajnou hliadkou a kynologickymi kolegami.
Je jasne, ze teraz uz nevyriesim a nezmenim nic, takisto filozofia „keby bolo...“ je hovno platna.
Som nazoru, ze KN sa dalo predist. Psa uz neni.
Z toho co som sa docital, mnohemu sa dalo predist. Ale vystrel je jednoduchsi (v ramci legalnych moznosti).
Myslite si o mne co chcete, opat, nesudim nikoho, len tak skleslo konstatujem.
Človek je na vrchole potravinového reťazca. Riešenie bolo plne v súlade s pravidlami prírody. Slabší jedinec podľahol.