Návrh EK k prísnejšej regulácii strelných zbraní v EÚ

Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Návrh EK k prísnejšej regulácii strelných zbraní v EÚ

Príspevok od používateľa Ja som »

pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Prikladám priamy link na Slovenskú verziu 22 stranového dokumentu spomenutého v článku vyššie:
OZNÁMENIE KOMISIE RADE A EURÓPSKEMU PARLAMENTU
Strelné zbrane a vnútorná bezpečnosť EÚ: ochrana občanov a boj proti nezákonnému obchodu COM (2013) 716 final

Ešte som to nečítal. Idem teraz.

Edit, edit a ešte raz edit: No, ... už som to dávnejšie čítal, teda skôr v rýchlosti prebehol, keďže nie som silný Angličtinár. Je to to isté čo som v Anglickej verzii dával do inej témy. Takže teraz si to v Slovenčine prejdem pomaly a pozorne. :oops: Dvadsiatadruhá strana a zatiaľ to vyzerá že tie výkriku v článku vyššie sú opodstatnené.
Najprv legálne potom nelegálne: obmedzovanie prísunu strelných zbraní do rúk zločincov.

Komisia predloží príslušné návrhy vrátane návrhov právnych predpisov v priebehu roka 2015.
Tak vyberám niektoré zaujímavé body z oznámenia komisie:
- obmedzenie, alebo úplný zákaz všetkých poloautomatických zbraní.
- úplný zákaz automatických zbraní (výnimky/zberateľské).
- nepočíta sa s možnosťou držania a nosenia zbrane na ochranu, ale iba držania na športové a poľovné účely.
- sprísnenie regulácie vzduchoviek, replík, historických, znehodnotených zbraní.
- sprísnenie postupu znehodnocovania zbraní.
- sprísnenie označovania zbraní.
- zavedenie označovania komponentov zbraní a streliva.
- nákup zásobníka zbrane na nákupné povolenie ako časti zbrane.
- sprísnenie "zbrojných veľtrhov".
- sprísnenie, alebo úplný zákaz predaja zbraní, komponentov a streliva formou internetu, alebo poštou.
- sprísnenie uloženia zbraní. Trezory, biometrické senzory ("inteligentná strelná zbraň").
- ničenie prebytočných zásob zbraní (uloženiek).
- vytvorenie kybernetických hliadok na účely boja proti obchodovaniu so strelnými zbraňami na internete.
- a ďalšie.
A tieto body spomenuté v článku som asi v oznámení komisie prehliadol:
- obmedzenie počtu držaného streliva.
- uloženie zbraní v centralizovanom sklade zbraní.
- ...
Zlomizub
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Vie niekto ako to presne funguje?
Komisia nieco zistila, dala to nejakej rade a parlamentu.
Kedy otom bude parlament diskutovat a schvalovat to? Pise sa tam nieco otom ze do roku 2015 spravia dokladnejsiu analyzu, znamena to ze zatial nikto nic robit nebude?
Rad napisem svoj pohlad na vec europoslancom ale momentalne mam vtom gulas kto vlastne komu co navrhuje a aku to ma vahu a kto spravi nejaky finalny navrh.
Cela ta EU a jej fungovanie ide mimo mna ...
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Na 22 strane dokumentu je príloha/tabuľka v ktorej sú jednotlivé plánované úlohy a zodpovedné orgány (a
spolupracujúce subjekty).
Vždy môžeš napísať predovšetkým aj na vnútorné záležitosti: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/wh ... dex_en.htm. Podla toho čo je v článku vyššie sú povinný do 15 dní ti odpovedať.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa duros »

to že naše deti bežne hrajú hry, kde sa nazájim zabíjajú roznymi spôsobmi s rôznymi zbraňami ,ktoré si priebehom hry vylepšujú, vo filmoch je úplne bežné ak je niekto zabitý zastrelením a pod .. na tomto frčí zábavný priemysel a na tomto vyrastá naša mládež.. to je úplne v poriadku a to nikoho netrápi...

A na tomto si niekto dá tak záležať, toto je jednoznačný dôkaz toho , že niekumu, alebo nejakej skupine tých čo ťahajú za nitky musí veľmi záležať na tom aby z ľudí boli hlúpe a bezpbranné ovce.. na toto sme potrebovali úniu , sem to malo viesť a to je len začiatok ... a toto je naša budúcnosť , asi si niekto vzal príklad z Číny, S.Korey a pod.. prichádza rozvinutá forma feudalizmu a obdobie mocipánov a poddaných.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa vanto »

Mozem ja celu EU ...
duros
častý prispievateľ

Nezaznel v EU nejaký popud na vytvorenie jednotnej aliancie združení zastupujúcich legálnych držiteľov zbraní jednotlivých členských krajin ? niečo ako NRA v USA ?

Veď vytvorenie takejto organizácie by mohlo združovať ako aj bežných občanov ako aj výrobcov a nemyslím si , že by to bola malá a bezbranna organizácia ..

Tá škaredá dáma čo na to dala svoju menovku istotne si toto cele z prsta nevycucala sama, celý tento komplot využíva páky a nástroje EU.

Prečo voči tomuto nečeliť niečim na úrovni EU??? Jednotlivé organizácie jednotlivých krajín musia spojiť svoje sily na obhajobu a boj proti podobným pokusom, inak je koniec.
duros
častý prispievateľ

Asi tu niečo bude !

http://www.firearms-united.eu/

kto za tým stojí, kto to je .. zisťujte ..
vanto
častý prispievateľ

Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Podla mojich info stoji za tym polske pro-gun zdruzenie http://www.romb.org.pl/ ale ruku za to do ohna nedam.
daredevil
prispievateľ
Registered for: 12 years 8 months

Príspevok od používateľa daredevil »

...
Naposledy upravil/-a daredevil v 04 Dec 2013, 14:48, upravené celkom 1 krát.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 21 years 10 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...netrafil? :lol:
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 3 months

Príspevok od používateľa dantes »

Koordinuje sa nejaká spoločná akcia proti tomuto nezmyslu? Neviem či má význam písať individuálne Cecilke M., komisariátu vnútorných vecí (aká pekná paralela s narodnyj komissariat vnutrennych del - NKVD :? ) slovenským europoslancom... Je na webe niečo ako spoločná výhrada proti uvedenej iniciatíve, ktorú by bolo možné podpísať?

Inak na stránke DG pre vnútorné veci je výzva pre odborné organizácie strelcov pre zapojenie sa do expertného panela, takže Legis tellum by sa mohlo zapojiť. Môže to byť ale typická byrokratická hlava XXII - ak sa človek zapojí, povedia, že výsledný blud s každým konzultovali a ak sa nezapojí, povedia, že možnosť bola, ale nebol záujem...
inspiring_rubin

Príspevok od používateľa inspiring_rubin »

http://www.firearms-united.eu/
Zacinam trosku pozerat aktivity firearms-united. Nasiel som este nejaku Polsku a Nemecku komunitu co vydala nejake clanky..... Ked budem s niekym z LT skusim zistit
vanto
častý prispievateľ

Farga sa vyslovil za zrusenie zakazu zbrani

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... sage-field

Je tam aj anketa, mozete zahlasovat :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"