Aké púzdro používate na nosenie?

Aké púzdro najčastejšie používaš?

Fobus
34
11%
Opaskové
100
32%
Opaskové vnútorné
146
46%
Podpažné
9
3%
INÉ
27
9%

Celkom hlasov: 316

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Jack »

Denny napísal:Je tam aj nejaky znatelny rozdiel co sa tyka “pohodlnosti” nosenia? Ci je to kydexove puzdro prijemnejsie na telo, resp ci ma nejaky “uzsi, komfortnejsi” tvar oproti tomu Falcu...?
Denny, patláš sa v tom a chceš dostať objektívne odpovede na subjektívne problémy. Neviem síce, prečo si z rozhodovania vyradil kožu, ktorú napríklad ja po vyskúšaní všetkého možného dlhodobo preferujem, ale je to výsostne tvoja vec. A v podstate by som ti v dobrom poradil, aby si neváhal kúpiť kydex aj nylon, trocha poskúšal a sám uvidíš, čo ti sadne viac. Puzdro, ktoré neuspeje v tvojom výbere, vieš vždy predať, alebo nechať do foroty.
:wink:
Denny
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 11 months

Príspevok od používateľa Denny »

ahojte,

uz dlhsi cas si vsimam, ze nasi policajti maju celkom sikovne puzdra na kratke zbrane, vedeli by ste mi niekto, prosim, povedat, o aky typ sa presne jedna?

dakujem velmi pekne, prikladam do prilohy foto (zdroj)
Prílohy
policiaSR.jpeg
Ravenn
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Ravenn »

Ahojte, prosím nejaký tip na opravu kydex púzdra máte? Zlomila sa mi spona. Bratislava a okolie. Ďakujem

Skúsil som na radu kamaráta zavolať Falco, výrobcu púzdra. Na moje prekvapenie boli ochotní, vraj púzdro ma doživotnú záruku a pošlú mi nové. Ak skutočne príde, klobúk dole. Na Slovensku by som tak prozakaznicky prístup nečakal.
Naposledy upravil/-a Ravenn v 08 Nov 2021, 17:17, upravené celkom 1 krát.
steniels
prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa steniels »

Denny napísal:ahojte,

uz dlhsi cas si vsimam, ze nasi policajti maju celkom sikovne puzdra na kratke zbrane, vedeli by ste mi niekto, prosim, povedat, o aky typ sa presne jedna?

dakujem velmi pekne, prikladam do prilohy foto (zdroj)
mohlo by to byť toto ? https://store.teamglock.com/accessories ... 2-g31.html
Breza
prispievateľ
Dátum registrácie: 7 years 4 months

Príspevok od používateľa Breza »

Chcel by som sa spýtať majitelov revolverov, ako nosia von revolver, t.j. co odporúčajú ako najpraktickejsie a aj najbezpecnejsie pre nosenie?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa yarco »

Vidíš tam pri revolveroch nejaký principiálny rozdiel alebo špecifické požiadavky voči noseniu pištole?

Ja by som tipoval, že revolverári používajú rovnaké puzdrá a spôsoby nosenia ako sú bežné pri pištoliach porovnateľných rozmerov.
Bamboocha
prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa Bamboocha »

ak tvoja otazka chcela zniet ako nosime v lese, resp mimo civilizaciu, tak pri prvom velkom revolvery som si kupil nahrudnu kapsicku od americkej firmy Hill People Gear. Pride mi to praktickejsie ako nosit na opasku, nosit vela hodin v mojom pripade kilo ocele + naboje na boku mi pride unavne a pomalsie tasenie, ak mam na chrbte este nejaky batoh ktory zasahuje do puzdra na boku.

ak tvoja otazka predsalen bola myslena ako genericke nosenie vsade, tak ak by som to nosil (co nerobim, lebo mam nato pre mna praktickejsie riesenia) tak ako akukolvek inu pistol vo vnutornom opaskovom puzdre, moja preferencia appendix.
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 11 months

Príspevok od používateľa lovec »

Do lesa nosím .44" v podpažnom výklopnom puzdre od Falco, dá sa s tým chodiť aj dlhšie. Do civilizácie mi stačí bežná 9mm, klasicky na boku na opasku.
Jack
moderátor

Breza, nerozumiem celkom tvojej otázke, keď sa pýtaš, ako nosiť revolver čo najpraktickejšie a najbezpečnejšie. Ja som majiteľ revolvera pomerne krátko a nosím ho len veľmi sporadicky, no nikdy by som ho nenosil tak, aby to bolo nepraktické, či nebodaj, aby to nebolo bezpečné. Žiadnu zbraň by som tak nikdy nenosil. Preto by som napríklad nehodil mikromloka (bez manuálnej poistky) s nábojom v komore len tak voľne do vrecka na bunde. Ale Shielda s poistkou áno. Aj revolver takto hodiť môžem, lebo je to bezpečné a niekedy naozaj praktické.
:wink:
Nenapísal si ale, o akom revolveri sa vlastne bavíme. Nejaký prcek sa nosí vždy ľahšie a máš x možností, podľa vlastného gusta. Pri nejakej .44 Mag s veľkým rámom alebo podobnej lahôdke budeš musieť viac pouvažovať a napokon ti možno vyjde ten podpažák ako optimum. Ty si ale zároveň nenapísal ani to, že kam to vlastne chceš nosiť. Lebo o inom to je, ak ideš do mesta, o inom ak do lesa. O inom, ak v tom meste ideš do nákupného centra, o inom, ak na formálnu večeru. O inom, ak ideš v lese na poľovačku, o inom, ak na turistiku, o inom, ak si ideš len zabehať. Na všetko ale dnes existujú výborné riešenia, ktoré umožňujú mať kvér vždy v dosahu tak, aby tasenie šlo ozaj rýchlo, hladko a zároveň, aby sa podarilo dôsledne napĺňať zákonom stanovenú povinnosť skrytého nosenia. Akurát teda, treba mať aj trochu natrénované to tasenie...
:D
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Po roznych puzdrach, vnutornych, vonkajsich, kydex som nakoniec skoncil pri zbranovych kapsach. Uz ma to nebavilo prisposobovat oblecenie kvoli noseniu zbrane, hlavne v lete. Mal som niekolko rokov Dastu 787, teraz mam Pentagon Kleos. Hlavne si nevyberam tacticool farbu ako pieskova, olivovo zelena a pod.
dantes
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa dantes »

Pre mna je nosenie revolvera specificke oproti pistoli - pistol nosim IWB, ale pri revolvery si to nejako neviem predstavit (netvrdim, ze to nejde). V mojom pripade ide o 4 - palcovy ocelovy revolver. Podla mna k revolveru patri koza, a tak mam standard opaskove puzdro od Falca. Zaujimaju ma aj nejake sikovne kapsy, lebo opaskove puzdro ma svoje limity v lete a v zime kvoli obleceniu. Pre mna je podstatne, aby bola urcena vyslovne na zbran, najma aby mala trhacie zipsy a zbran bola vnutri riadne fixnuta. Ak mate tip, budem rad. Este doplnim, ze po meste revolver v podstate nenosim.
Breza
prispievateľ

Upresnim, nejde mi o velkost, ale fakt, ze revolver je vzdy nabity (pistole nenosim s nabojom v komore) a teda ci sa vascina citi ok s beznym púzdrom napr. na appendixe, alebo ma nejaku ficuru, ze si neustreli nejaky ud.
Jack
moderátor

A čo keď je stále nabitý? Mnohí nosíme aj pištole vždy nadrncnuté. Predsa ak máš dobré puzdro a správne návyky, žiadnu "fičuru" ti netreba. Celkovo, nosiť revolver na appendixe nebude to najpohodlnejšie už aj preto, lebo aj tie najužšie modely sú násobne širšie ako väčšina moderných pištolí vo veľkosti sub a mikrokompaktov. Tam sa skôr ponúka nosenie na boku, na tretej alebo štvrtej hodine, alebo potom nosenie (a tasenie) do kríža. A tiež ten podpažák dáva, najmä pri väčších a ťažších modeloch, zmysel. A aby to bolo bezpečné, určite treba investovať do puzdra. Na mieru vyrobená koža alebo kydex bude určite o kus bezpečnejšia voľba než nejaké mäkšie varianty (semiš, nylon). Ale aj ten semiš či nylon budú OK, ak s tým človek nerobí blbosti. Plus, ako píše Bus driver, na trhu je celý rad kapsičiek, ladviniek, pásov, batôžkov, batohov a tašiek prispôsobených na bezpečné nosenie, že každý si môže vybrať podľa svojho gusta. Aby toho fakt nebolo málo, 5.11 napríklad vyrába aj triko, v ktorom možno nosiť...
Breza
prispievateľ

Ok, vdaka. Chápem ale, ze nikto neriskuje nosit to len tak, vo vacku. Ty si myslim písal, ze revolver je bezpecnejsi ako pištoľ, to ma trochu zmiatlo
matyashisko
prispievateľ
Dátum registrácie: 2 years 9 months

Príspevok od používateľa matyashisko »

Revolver na appendixe v kozi je to najpohodlnejsie, co moze byt - pre mna.

Spona je pod lucikom (nie na valci), takze valec robi paku a zatlaca pazbicku do tela.

Koza je tuha no prirodzena, ovela prijemnejsia ako hociktory kydex (aj pre malu pistol).

Hrubka valca je irelevantna v tomto kontexte. Maly revolver ma proste iny celkovy profil ako mala pistol (hrany, precnievajuci zaver) a krivky sa telu i odevu lepsie prisposobia.

Nosenie na appendixe tak, aby sa s tym dalo cely den sediet ci soferovat - na 12:00 alebo dokonca 11:30 (z pohladu pravaka).
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."