Breza, nerozumiem celkom tvojej otázke, keď sa pýtaš, ako nosiť revolver čo najpraktickejšie a najbezpečnejšie. Ja som majiteľ revolvera pomerne krátko a nosím ho len veľmi sporadicky, no nikdy by som ho nenosil tak, aby to bolo nepraktické, či nebodaj, aby to nebolo bezpečné. Žiadnu zbraň by som tak nikdy nenosil. Preto by som napríklad nehodil mikromloka (bez manuálnej poistky) s nábojom v komore len tak voľne do vrecka na bunde. Ale Shielda s poistkou áno. Aj revolver takto hodiť môžem, lebo je to bezpečné a niekedy naozaj praktické.
Nenapísal si ale, o akom revolveri sa vlastne bavíme. Nejaký prcek sa nosí vždy ľahšie a máš x možností, podľa vlastného gusta. Pri nejakej .44 Mag s veľkým rámom alebo podobnej lahôdke budeš musieť viac pouvažovať a napokon ti možno vyjde ten podpažák ako optimum. Ty si ale zároveň nenapísal ani to, že kam to vlastne chceš nosiť. Lebo o inom to je, ak ideš do mesta, o inom ak do lesa. O inom, ak v tom meste ideš do nákupného centra, o inom, ak na formálnu večeru. O inom, ak ideš v lese na poľovačku, o inom, ak na turistiku, o inom, ak si ideš len zabehať. Na všetko ale dnes existujú výborné riešenia, ktoré umožňujú mať kvér vždy v dosahu tak, aby tasenie šlo ozaj rýchlo, hladko a zároveň, aby sa podarilo dôsledne napĺňať zákonom stanovenú povinnosť skrytého nosenia. Akurát teda, treba mať aj trochu natrénované to tasenie...