Mladíci z Hutky na policajtov nestrieľali.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_elgamal

Mladíci z Hutky na policajtov nestrieľali.

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Mladíci z Hutky na policajtov nestrieľali

V polovici januára sa odohrala v okolí Nižnej Hutky policajná naháňačka. Muži zákona prenasledovali dvojicu mladíkov Lukáš a Martin v Škode 100, pričom tí mali po nich dvakrát vystreliť. Policajti neváhali a nasledoval varovný výstrel do vzduchu. Ukazuje sa však, že mladíci vôbec nestrieľali.

KOŠICE. Bola nedeľa a okolo 9. hodiny ráno zbadali policajti počas hliadkovania v Krásnej Škodu 100, jazdiacu bez evidenčných čísiel a bez svetiel.

„Vodičovi dávali znamenie, aby zastavil, on však nereagoval a unikal po poľnej ceste smerom na Košickú Polianku. Počas jazdy sa spolujazdec zo škodovky vyklonil z okna a dvakrát na policajné auto vystrelil. Policajti potom použili jeden varovný výstrel do vzduchu,“ vysvetlila po udalosti krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky okamžite privolali ďalšie policajné hliadky a začala sa naháňačka. Mužov zadržali až v záhradkárskej lokalite v Nižnej Hutke. Hoci polícia tvrdila, že mladíci strieľali, zrejme to tak nebolo.

„Či obvinení strieľali na policajtov, nebolo potvrdené,“ vraví dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Prvotné informácie hovorili, že sa situácia zdramatizovala po tom, čo sa podnapitá dvojica dala na útek z Krásnej poľnou cestou. Počas jazdy vraj častovali policajtov vulgárnymi gestami. Keď vraj začal spolujazdec strieľať, snažili sa policajti výstrelom uhnúť, pritom vyšli s autom na rigol pri ceste a poškodili ho.

Páchatelia sa v záhradkárskej osade vypotácali z auta a snažili sa ujsť po vlastných. V rozbahnenom teréne však nemali veľkú šancu, navyše im koordináciu pohybov sťažoval alkohol. Policajti ich nakoniec zadržali, jeden údajne zapadol v blate tak, že sa nedokázal ani pohnúť.
Zmätení policajti?

Starú červenú škodovku požičal Lukášovi jeho bratranec Rasťo z Nižnej Hutky. Lukáš s Martinom sa totiž chceli povoziť po poli. Rasťo nám po udalosti povedal: „Bol to predsa bratranec, má vodičák, aj vlastné auto, no chlapci sa chceli povoziť len tu po poliach. Pokiaľ viem, Lukáš žiadnu zbraň nemal. Ani nešoféroval, bola to mladícka nerozvážnosť.“

Polícia po udalosti hľadala zbraň, z ktorej mali mladíci strieľať. „Zbraň ani nábojnice nájdené neboli.
Pri expertíze neboli na skúmaných predmetoch zistené stopy výstrelových splodín,“ hovorí Mésarová. To znamená, že chlapci zrejme nestrieľali, preto sme sa opýtali, či policajtov nezmiatol strieľajúci výfuk starého auta.

„Polícia s verziou, že strieľal výfuk starej škodovky, nepracuje,“ znela odpoveď J. Mésarovej.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/6086584/mladici- ... z1aGnN89pA
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"