Ruger Vaquero

friendly_antonelli

Ruger Vaquero

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

Zdravim vsetkych. Som uplny novacik co sa tyka zbrani tak sa vopred ospravedlnujem za zbytocne otazky ktore ale pre mna zbytocne nie su. Nedavno som si kupil moj prvy revolver Ruger Vaquero .357. Chcem sa ale spytat na naboje vo valci ci je normalne ze medzi nabojom a zadnou castou ramu revolveru je medzera cca.0,2 - 0,4 mm t.z. naboje maju vo valci pohyb vpred a vzad ked naklanam revolver alebo sa musi dno nabojnice kde je zapalka triet o ram zbrane. Nikde som sa nedocital ci je to normalne. Vdaka za odpovede. :?:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Skus si prečítať niečo aj tu http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=2017
Lovely Equalizer
občasný prispievateľ
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa Lovely Equalizer »

je to ok, zvlášť v prípade rugera (ak ti nevadí hrkanie nábojov).
.
Problémy niekedy vznikajú pri klasických SAA-čkach so zápalníkom umiestnenom na bicom kohúte, pri nárazoch zápalníka do lievika vzniká na vnútornej strane otrep, o ktorý sa dná nábojov otierajú. Výsledok - drhnutie pri pretáčaní valca...
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Ale to nie je problém u Rugra ten ma pri saa vlastný spuštovy mechanizmus nie je bodový ako pri 1911 ale trošku sa podoba na glock .Medzera je v poriadku oceníš ju pri nie úplne dolisovanych zapalkach ,zadná stena na rugri nie je úplne rovnobežná s zadnou stenou valca ,medzera sa po špirále zužuje .Stačí že nebude dobre zalisovana zápalka a zrazu sa valec zastaví ,Z môjho rugra strieľam pravidelne zatiaľ som nemal ani jednu jedinú závadu ,opotrebovanie na zbrani nie je vidno žiadne len spúšť sa krásne zahladila a funguje ako vyladená.
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

Nevadi mi ze tie naboje hrkaju len ako som pisal som uplny zaciatocnik a laicky ma napadlo ze ked tie naboje maju pohyb tak niekedy nemusi udernik odpalit naboj ale ked je to OK tak som spokojny, vdaka vsetkym za rady 8)
Marek Z
častý prispievateľ
Príspevky: 690
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Marek Z »

skus napisat borisovi, to je asi najvacsi znalec rugrov a vaquera vseobecne
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

Vdaka za radu skusim napisat Borisovi a popytat sa na jeho skusenosti
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa boris »

jozef - je to OK. podstatne je, ze naboj je uzmknuty zadnou doskou v polohe pred vystrelom. drobna vola tam moze byt. vakera maju ine zaludnosti. hlavne si skontroluj casovanie, predo-zadnu volu valca, sparu, suosost, fixaciu osky a pravidelne kontroluj prenosovu paku. detaily popisem neskor...
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

dik Boris, ked som si prezrel co si mi pisal tak moje postrehy su asi taketo, casovanie jednotlivych komor je uplne presne pri kazdej komore pri natiahnutom kohutiku /svietil som baterkou/ hlaven pekne licovala s komorami valca, vole tam su pri kazdej komore rovnake ale podla mna minimalne tak 0.2 mm. Predozadny pohyb valca nemam pri natiahnutom kohutiku lebo na zadnej strane ramu je odpruzena gulicka ktora ked je valec v polohe natiahnuteho kahutika tlaci na valec v smere strely a pritlaca ho ku hlavni takze medzera medzi valcom a hlavnou vlastne skoro ziadna. Prenosovu paku zatial neviem posudit a ani os valca neviem co by som si mal no tom vsimat ??
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

revolver je to ale velmi pekny aspon pre mna a ako tu viaceri spominate nic nedrie ani neskripe
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Príspevky: 1136
Dátum registrácie: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa boris »

uvolnena oska moze blokovat svojim zadnym koncom prenosovu paku a tym branit vystrelu.

kontrolu robis zle. vsetky vole sa kontroluju (akoby) v okamihu vystrelu. postup - natiahni kladivo, stac spust, jemne spusti kladivo az na doraz a stale drz stlacenu spust. simuluje to polohu sucasti v okamihu vystrelu. pri stale stlacenej spusti kontroluj vole. drobne vole pri vakere su OK.

mas to este mierne popletene :) ta gulicka ktoru spominas je indexacny kolik valca ktory sluzi na to, aby komory pri prebijani vzdy zaparkovali presne oproti nabijacej brane. kedze valce na vakerach na rozdiel od SAA nemaju bushing, polohu valca vymedzuje len jeho rozmer, oska a aretacna zapadka.

pri casovani skontroluj pohyb kladiva a aretacnej zapadky. valec by mal byt zaaretovany presne v momente ked kladivo dobehne do krajnej zadnej polohy. mierny overtravel (presah drahy) kladiva nevadi.


aky mas model? zvazujem vymenu celonerezoveho 4,5 palcoveho vakera za celociernene z novych serii. zial modely s mramorovanym ramom sa uz nevyrabaju lebo islo o problematicku povrchovku (ja s nou problem nemam). taky dalsi by som bral hned. :(
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

no oska sa mi zda OK, na konci pri prenosovej pake ma odpruzeny spic asi kvoli tej pake, to casovanie som robil aj tak ako si pisal a je to v poriadku, co sa tyka tej odpruzenej gulicky viem ze je na to aby bol valec v spravnej polohe pri nabijani a vybijani ale zda sa mi ze aj ako som ti pisal tlaci pri natiahnutom kohutiku na vystupky na zadnej strane valca ktore sluzia na otacanie valca a tym tlaci valec na hlaven /skus to pozriet a uvidis/ a este co si myslel tym bushingom co to je ??? moj vaquero je z nerezovej ocele .357 Mag. hlaven 4 a 3/4 palca, zatial som este nemal moznost z nej strielat nebolo casu, co hovoris na to ako sa z nej striela ?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

ajozef77 napísal:ale zda sa mi ze aj ako som ti pisal tlaci pri natiahnutom kohutiku na vystupky na zadnej strane valca ktore sluzia na otacanie valca a tym tlaci valec na hlaven /skus to pozriet a uvidis/ ?
To sa dá jednoducho overiť zlož zbraň bez valca a vyskúšaj .
Ktorí model maš, staré vsaqero alebo nove? Ja mam nove z popisom pod hlavnou aby ho nebolo vidno.Ale zhanam aj starý model v call 44mag Tie staré vaqera boli trošku mohutnejšie.
friendly_antonelli

Príspevok od používateľa friendly_antonelli »

cau "bum" ja mam tiez novy model s tym popisom pod hlavnou ako spominas, stary model ale uz kupis iba pouzivany ze? co sa tyka tej gulicky tak som to skusal tak ze som odklopil nabijaciu branu a valec som rukou pomaly otacal do polohy ako pri strelbe polohu som kontroloval na pozdlznom vyfrezovani na vonkajsom povrchu valca a ked som uz bol na polohe ako pri strelbe tak som citil ze gulicka tlaci na zadnu stranu valca na ten vystupok ktory sluzi na otacanie valca a ked som potom pootocil valcom este trochu tak bolo citit ako valec sklzol z gulicky a padol do polohy ako na nabijanie a vybijanie, dufam ze som to dobre vysvetlil - neviem !
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Starý model sa už nevyrába a novy v call 44mag už nie je ,viem že 44mag je na male vaquero dosť .To stou guľôčkou si pozriem na mojom ako to funguje, viem čo myslíš.
Edit
Tak som to pozrel ,ta guľôčka to podopiera ale vpliv to nemá .Valec je operety vzadu o rám .Ked som vybral valec natiahol kohút stlačil spust tak ta gulôčka je stále odpružená a dá sa ľahko zatlačiť do rámu . Vôla valca sa vytratí len preto že paka ktorá otáča valcom sa pri natiahnuťi a stlačeni spúšte vysunie a potlači valec proti zapadke ktorá je v spodnej časti valca .Bez valca je to pekne vidno.
Napísať odpoveď

Návrat na "Revolvery - všetky značky"