Zbran pre mladeho...

inspiring_dubinsky

Príspevok od používateľa inspiring_dubinsky »

Nemyslim, že by som bol nejak paranoidny, zatiaľ ma ani nikto neprepadol (chvalabohu), ale trošku sa zaoberam takymi vecami, ktore by niektore skupiny (kriminálne) mohli zaujimať.
Inač, nenosim zbraň stále, beriem ju vtedy, keď riešim niežo vážnejšie, alebo mam nejaky obnos peňazi (čo niej vôbec často :wink: ).
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Príspevky: 3553
Dátum registrácie: 19 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Tak v tom sme rovnaki. Tiez nosim zbran iba ked nesiem bubaky, alebo nejake veci, ktore by mohli niekoho zaujimat. Zamyslal si sa ale nad otazkou, aky velky by musel byt ten obnos penazi, aby si kvoli nemu na niekoho vystrelil? Viem ze je to teoreticke, vzdy zalezi na situacii, ale vrta mi to v hlave, pretoze zivot cloveka (podotykam akehokolvek) je viac ako nejaka buchsa chechtakov. Ine by to bolo keby mi islo o krk. A este som zvedavy, co na to chlpati (policia)
eager_pasteur

Príspevok od používateľa eager_pasteur »

- naval prachy!
- nech sa paci...
- caves!
- pa...

Fakt si myslis, ze to prebieha takto?
Dostanes kudlu pod rebro ani sa nenazdas, hoci aj za kilecko.

Ked idem cez den po meste, nemam problem ist neozbrojeny hoci aj so sto litrikmi, ale cestovat niekde vecer vlakom, sam v kupe, v penazenke kilo, ... pruser na ceste.

Kamoska sla vecer vlakom domov a nejaky magor si chcel prisvojit jej telefon. Vosiel do kupe, a bez akejkolvek vystrahy jej dvakrat treskol po hube. Potom si zobral co chcel a odkracal akoby nic.

Obrana nie je nutna kvoli prachom, ale kvoli zdraviu a zivotu.
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Príspevky: 3553
Dátum registrácie: 19 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Hej, ale ked ta niekto okrada a mieri na teba zbranou, tak po tej svojej radsej ani nesiahnes (jedine ze by si bol chlap s koltom proklate nizko :lol: ) a ked od teba ide prec a ty po nom vystrelis, tak ta policajti zavru az scernas, tak si vyber. Je mi jasne, ze tie prachy si od teba nikto slusne nevypyta (ani ked ta okrada, ani ked podpisujes nejaku zmluvu :? ), ale kde je ta hranica, kedy strielat a kedy nie (a policajny termin "primerana obrana" to nevytrhne, lebo si ho aj tak kazdy vysvetli po svojom).
P.S.: ked ti da niekto dva krat po hube a zberie telefon a ty vytiahnes kver vo vlaku (nedajboze nabity), tak ti to policajti zrataju tak, ze by ti ani toho telefonu nebolo luto. Smutne ale je to tak.
eager_pasteur

Príspevok od používateľa eager_pasteur »

Jasne ze ked ho picnes na odchode, tazko by si vysvetloval, ze chcel do teba nacuvat :D
S tym telefonom a vlastne aj vyskou obnosu je to zlozite, zalezi od situacie. Obrana ma zmysel vtedy ked to stihnes, ked uz na teba mieri, si v ...
Ze by mne niekto treskol po hube sa velmi neobavam, vzhladom na moju postavu :wink:
Takito zufalci si hladaju lahsie obete (ta kolegyna ma potazmo 45kg aj s hodinkami)
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Príspevky: 3553
Dátum registrácie: 19 years 5 months

Príspevok od používateľa gewehr »

No hej, ale ked ta niekto ide ozbijat, tak kver urcite nema schovany v gatoch. A ked ta oberie a uteka od teba, tak uz strielat nesmies. Tak sa pytam, ako sa mam vlastne proti tomu so zbranou branit :?
inspiring_dubinsky

Príspevok od používateľa inspiring_dubinsky »

Toto tu neriešte, o obrane pojednáva kvantum modernej literatúry, (napr. Havel - Defenzivní strelba, a mnoho dalšich).
Prípad od pripadu je to ine. Samozrejme, že nemaš šancu sa učinne branit, ak ta niekto napadne zozadu, klepne ti do zatilku boxerom alebo palicou, alebo ta kopne do ladvin.
Ja som vzdycky volil taktiku pádu na zem (podľa možnosti aj z utocnikom), chraniac si hlavu, počas toho som vybral z vrecka predmet (nôž, alebo kluče na šnurke), z ktorim som nasledne utočnikovi napadol hlavu v spankovej oblasti. Párkrát to vyšlo, ale boli to take poulične bitky, kedy utočnikovi nešlo o lupežne prepadnutie, ale o dokazovanie sily (pubertalne výčiny).
Ak by ma páchatel prepadol a chcel okradnut, snažil by sa ma zlikvidovať natoľko, aby som pripadne nemohol svedčit proti nemu. Jeho utok bude teda razantnejši.
Pri pubertálnych výčinoch ale málokedy dochádzalo k udávaniu na polícii.

čas od času počujeme o prípadoch, kedy došlo k nutnej obrane strelnou zbranou (prepadnutie klenotníctva myslim v r 2001 alebo 2?).
Takéto prípady by mali byt mediálne propagované, aby preventívne odrádzali utočníkov od útokov (predpoklad, že prípadná obeť má zbraň...).

V podstate aj útočník je len človek s pudom sebazáchovy.

takže ešte raz, obrana v praxi je veľmi zložitá po všetkých stránkach, a to sme len pri jednom útočníkovi, a čo ked ich bude viac?
elegant_snyder

Príspevok od používateľa elegant_snyder »

Vies, osobne mam nazor ze ked uz mam zbrojny pas A skupiny,je lepsie zbran nosit.Niesom ani bohaty,len som mensieho zrastu a preto si na mna dovoluju hociake individua.2x sa mi podarilo utiect a dufam ze zbran nepouzijem.Mam ich3,no vecsinou nosim len 6,35 vo vrecku.A ktomu obusku,je to dobra vecicka.
infallible_rhodes

Príspevok od používateľa infallible_rhodes »

Hej hej ten alarm je podla mna dobra vec pre zenu . Co tu niektory rozoberaju painbalovu pistol na sebeobranu ma to nuti sa zamysliet hlavne nad clovekom co pise tie prispevky vek a co si prezil. V mele na mna vytiahnes tu hracku tak ma skor viac naseres a dostanes viac po hube ta od jedu skor prepichnem strieracom od auta alebo ti prileti suter do hlavy .
Chodim behavat vets vecer lebo cez den mam ine starosti co su mi milsie a aby som sa vyhol zvedavym pohladom ludi a spestryl si trasu tak beham po roznych kanaloch kde neni osvetlenie sa mi par krat stalo ze ponahanali rozne zvieratka alebo dokonca bezdomovec na mna vytiahol svoj "kovovy noz " .
Na sebeobranu je najlepsia cista mysel (nespanikarit) , vyberat si spolocnost kde sa pohybujes .
Ked na mna niekto rafne ako zbran by som pouzil asi pol kilove kluce co mam na krku zavesene (statne ich zatocim a bacnem ta) ale nosim pri sebe aj svoj oblubeny desiatovy nozik . sa vratim k tym klucom lebo by si to mohla zapametat aj neznesia polka pohlavia nemusite nic statne tocit staci ak ich hodis utocnikovy do ksichtiku ho vysvacaju dost a potom ho dorazite alebo sa date na utek .
Poslednu dobu rozmyslam nad teleskopom lebo mi niekedy robia starosti ansi 4 nohy kamarati . niekto tu spomenul ze teleskop je dobre pouzit v nudzi Tot neni pravda lebo aj mierne trenovany clovek sa s nim dokaze ubranit a ked si frajer rozlames s nim aj dvere .
Dufam ze som tu moc nemudroval necital som celu diskusiu do konca .
inspiring_carver

Príspevok od používateľa inspiring_carver »

Ked niekto nema ZP, z vlastných skúseností by som odporučil ten teleskop. Ale ako tu už bolo spomenuté tak poriadny kalený napr. od ESP. Dokonca niekedy nosievam teleskop ako doplnok k hlavnej zbrani, na riešenie menej závažnej situácie, poprípade na ukludnenie situácie, lebo mnoho ludí dobre vie čo teleskop dokáže spôsobiť a vytiahnutie strelnej zbrane môže viesť aj eskalácii konfliktu neželaným smerom. Ale ako v prípade každej zbrane, na to aby bola efektívna treba pravidelný tréning a správnu taktiku....

K tým plynovkám, vyzerá to síce pekne, repliky skutočných zbraní, ALE použitie plynovky môže spôsobiť aj to, že útočník použije strelnú zbraň, ktorú síce pri sebe má, ale pôvodne ju použiť nechcel. Zásah CS alebo technickým korením je síce nepríjemný, ale človek stále dokáže vytiahnuť zbraň a použiť ju....... a následky sú pochopiteľné.......
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Príspevky: 967
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa igoros »

presne tak, teleskop je najvhodnejsi doplnok k ostrej zbrani, ktory nosim aj ja. V urcitych situaciach tiez radsej vytasim teleskop ako Kacenku. Vytiahnes strelnu zbran a pokial si v rychlosti nespravne vyhodnotil vaznost situacie, trci z toho iba pruser. V pripae nejakej vlamacky alebo LPcka, je situacia uplne jasna.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4843
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

Co je LP-cko?
Teda okrem tych ciernych plastovych palaciniek, co sa po nich beha ihlou a ono to hra ...
Používateľov profilový obrázok
cmy
občasný prispievateľ
Príspevky: 89
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa cmy »

yarco napísal:Co je LP-cko?
Teda okrem tych ciernych plastovych palaciniek, co sa po nich beha ihlou a ono to hra ...
Ono to asi bude Lupezne Prepadnutie :-)
Používateľov profilový obrázok
pogi
občasný prispievateľ
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa pogi »

ja som tiez rozmyslal nad obuskom, ale neviem ci staci 16" kaleny nebude mi na nic??? :roll: :wink: :lol:
Používateľov profilový obrázok
djuri
častý prispievateľ
Príspevky: 906
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa djuri »

pogi aj ta 16ka je lepsia nez nemat nic..ale pokial nie si extra malej postavy zober skor 18ku alebo 21ku
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"