Walther G22 .22 LR

Xader
častý prispievateľ
Príspevky: 768
Registered for: 16 years 5 months

Walther G22 .22 LR

Príspevok od používateľa Xader »

Tak po dlhom hladani a citani prispevkov na tomto fore, tak ako aj na inych forach som sa rozhodol pre tuto zbran. Predtym som silno uvazoval nad GSG-5 alebo ruger 10/22.
Walther G22 ma nejake dobre aj nejake zle stranky, tak ako vacsina zbrani, preto nie je ziadna zbran dokonala :lol: asi okrem Glocku :lol: :P hehe, rypem :P
Spat ku G22.
Tak nakoniec padla volba na Walthrika :roll: , aj napriek jednej velmi vyznamnej negativnej stranke tejto zbrane a to je vyhadzovac, ktory je posunuty vzadu, kvoli tomu, aby mohla byt hlaven dlhsia a tym padom je vyhadzovac rovno pod okom, co je neprijemne pri pouziti "inych" 22.LR, ale k tomu sa dostanem.
Zbran je v klasickom prevedeni a je na nej puskohlad Walther 3-9x40. Zbran ma 2 zasobniky o kapacite 10 nabojov v pazbe a ich vymena, ked su nabite nie je vobec zdlhava, aj ked je potreba urcite cvik na vsunutie zasobnika pod uhlom.
Dnes po tyzdni co mam zbran doma som sa konecne dostal na strelnicu a islo sa na to :twisted:
Pouzil som naboje HIGH VELOCITY .22 , ale bolo nieco hrozne. Po prvych 5 nabojoch som myslel , ze mi roztrhne oko , ako ma stipalo. Tieto naboje neskutocne moc dymili a z vyhadzovaca vychadzal aj plamienok, co bolo celkom dost neprijemne.
Ale kupil som si aj 500 inych .22 - Western , ktore mi boli doporucene a vychadzaju cenovo na nejakych 1,2-SK/kus co je super ! A uz to islo bezproblemovo :) Dymenie minimalne a radost strielat, az na optiku, ktora nebola vobec nastavena. Ako je vidiet na terci...mieril som na terc vlavo hore a lietalo to doprava dole medzi terc c.1 a terc c.2. Potom som sa s tym zacal hrat a vycentrovaval to. Cele ladenie optiky prebiehalo zhruba na 15 metrov. Ked som to cele jaks taks mal nastavene, tak som dal terc na 25 metrov uplne dozadu a strielal na male 3 terciky. Lenze optiku bolo treba zase prestelovat, ale uz len o kusok nizsie a bolo.
Zatial toto je moj prvy zazitok s touto hrackou. Myslim si, ze pri vhodnom pouziti streliva, ktore nedymi sa s tym da bezproblemovo strielat a oko, ktore je blizko vyhadzovaca vobec nestipe a je to radost :) ... radost, ked to pada stale do stredu, az to cloveka prestane bavit :lol: Nepocital som kolko som vystrielal nabojov, ale bolo to okolo 250 kusov a s toho ani jeden zaseknuty, alebo zle vyhodeny. Vsetko OK, tak ako ma byt.
Zo zbranou som spokojny, ze som si ju kupil. Na taketo bavkanie na strelnici to je fakt paradicka za par korun. Nabuduce si donesiem iny "svoj" terc na ktorom budem trenovat :)
Este par fotiek zbrane a tercov zo strelnice:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Xader
častý prispievateľ
Príspevky: 768
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

vie mi niekto prezradit aka je mt cena tejto hracky u nasich predajcov ??
vyrobca ma odporucanu cenu 420e
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Príspevky: 2133
Registered for: 16 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Xader napísal:Dnesna zabavka v T&T :)
http://www.youtube.com/watch?v=hz4p7XgziKo
Mneto video nejde: This video has been removed by the user.
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Príspevky: 3902
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Michal1


dtto :roll:
Xader
častý prispievateľ
Príspevky: 768
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Lebo som ho odtial vymazal :roll:



roman: ja som ho kupoval aj SET s optikou za nejakych 600,-€
friendly_jepsen

Príspevok od používateľa friendly_jepsen »

Ahoj, ako svoj 1. príspevok na webfóre, by som rád napísal niečo o tejto zbrani (wlther G22), ktorú som dnes prihlásil a hneď aj 1.x prevetral na strelnici. Cieľom bolo zistiť značky streliva, s ktorými bude zbraň bezproblémovo "spolupracovať" a tiež ako-tak nastaviť mieridlá. Zbraň stála u p. Fraňa 360E, čo po zľave pre zelené hlavičky hneď kleslo na 340E. Nakoľko sa jednalo o posledný kus kt. bol v predajni na Farskej ul. v NR zobral som čo bolo a mám "holú " zbraň bez optiky al. kolimátora. Zbraň som dostal s pekným plastovým kufríkom Walther (milé prekvapenie - čakal som kartónovú krabicu), vo vnútri ktorého bola malá sada náradia na "trošku" zložitejší fieldstrip zbrane a návod v Aj, Nj, Fj, Tj.

Teraz k samotnému strieľaniu. Testované strelivo: CCI minimag, remingtorn thunderbird, Aguila super extra, Lapua standard plus a tiež Blazery. A hádajte čo! ... celkovo 300 ks - všetko bez problémov, bez jedinej poruchy. Odlišovali sa iba dymivosťou a hlučnosťou. K dymeniu môžem po Xaderovi dodať len toľko, že pri pomalšom tempe streľby som nemal problém so žiadnym strelivom a oči ma štípali iba 2 krát (nič hrozné) a to tuším po remingtonoch a blazeroch. Naopak pri rýchlejšom tempe mi vôbec nevadili CCI minimag, aguila s.e. a lapua st. +. Od mieridiel som veľa nečakal a vôbec ma neprekvapili. Podľa mňa táto zbraň jednoducho musí mať kolimátor alebo optiku. Origo mieridlá boli v podmienkach v akých som zbraň testoval (krytá strelnica, umelé osvetlenie a oproti terčom s čiernym stredom) dosť ťažko čitateľné, ale toto je vec s ktorou som rátal a presnosťi zbrane sa budem podrobnejšie venovať po dokúpení optiky či kolimátora. Celkovo zbraň zatiaľ hodnotím veľmi pozitívne. Hlavne teda:
1. "coolness factor"- bullpup je zdá sa na našich strelniciach stále tak trochu mimozemšťan,
2. celková dĺžka zbrane v porovnaní s dĺžkou hlavne, ale najmä
3. (zatiaľ) bezproblémovú funkčnosť a
4. nevyberavosť zbrane (strelivo).
K mínusom iba toľko:
1. dymenie z otvoru vyhadzovača
2. rozborka kt. je značne komplikovaná a nebyť youtube videa: Walther G22 assembly and disassembly, asi by som si na ňu len tak netrúfol. Toť vše - zatiaľ.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"