Sprej na medveda?

Pouzili by ste v kritickej situacii radsej zbran alebo sprej?

zbran
98
84%
sprej
18
16%
 
Celkom hlasov: 116

matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1896
Dátum registrácie: 11 years 11 months

Príspevok od používateľa matus69 »

co som videl take Barabasovo video ako pri Mikulasi mali pri kosiari medveda, tak zabrali vystrely do vzduchu. Takze treba verit, ze ten hluk ho vyplasi.

tu na WF bolo nedavno video ako to tipek palil z kratkej do diviaka, no a tomu sa moc padnut nechcelo.... Snad teda hluk pomoze :)
pietro32i
častý prispievateľ
Príspevky: 806
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Na medveďa ti postačí aj nervovoparalytický plyn. Keď ho stretneš, vytiahneš sprej a... striekneš si ho do tváre. Je isté, že sa potom medveďa prestaneš báť :lol:.
Používateľov profilový obrázok
canis lupus
prispievateľ
Príspevky: 455
Dátum registrácie: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa canis lupus »

Pietro suhlas :lol: neviem si akosi predstavit ze medved pri utoku spomali a pocka pol metra od nas, ako ho nasprejujeme... mozno ked nas uz driape na zemi tak, jedine tak, ale to uz je trosku neskoro.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Aj ja poznam super smradlavy sprej... Vola sa to channel5... Aj toho Pala Hamela si k tomu potom mozeme pustit...
"Sprej na medvede je moj sennn, lalalalalalalalalaaaa"
dantes
častý prispievateľ
Príspevky: 2036
Dátum registrácie: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa dantes »

Ja som nad tým sprejom vážne rozmýšlal. Chodím na hory na viac dní väčšinou na týždeň, spím vonku a často aj bez stanu. Musím povedať, že zbraň je mi oveľa sympatickejšia, ale sprej je asi praktickejší. Keď človek ide s viac ako 20 kg batohom, je dosť neobratný, opásaný bedrovým a hrudným popruhom, pri dodržaní skrytého nosenia zbraň ťažko a pomaly vytasí a presné mierenie je tiež obtiažne.

Sprej sa mi zdá byť dostupnejší (môže byť zavesený zvonka) a nevyžaduje priamy presný zásah. Navyše je ľahší ako velkorážny revolver. Ten sprej, ktorý je na medved.sk vyzerá byť testovaný a účinný. Ani zbraň ani sprej nie sú asi ultimátne riešenia, ale zvyšujú šancu na prežitie. Navyše si človek môže so sprejom v pohode dať panáka.
agger
častý prispievateľ
Príspevky: 1287
Dátum registrácie: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa agger »

Ok, dovolim si pridat svoj ochranny postup: Pyra - Ochranny granat velky. Zaveseny na ramennom popruhu vaku sice vyzera nebezpecne tictakool ale myslim si ze takyto flashbang hodeny medzi maca a mna by ho mal presvedcit o aspon docasnej zmene smeru, co by malo dat cas tasit a zaroven ustupovat.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Mozno by sa oplatilo vymysliet nieco ako repelent na medvede... Nejaky smradek, ktory maco nemusi...
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

dantes napísal:Keď človek ide s viac ako 20 kg batohom, je dosť neobratný, opásaný bedrovým a hrudným popruhom, pri dodržaní skrytého nosenia zbraň ťažko a pomaly vytasí a presné mierenie je tiež obtiažne.
Si asi prvý čo túto vec napísal, takže vidím, že máš aj reálne skúsenosti. Presne ako hovoríš, s bedrovým popruhom je veľký problém. Jediné riešenie ktoré som objavil je klasické stehenné púzdro a prekryté nejakou šatkou, ktorá sa dá rýchlo strhnúť. Takáto sranda môže byť síce nápadná (ale stále dodržuješ zákon), no ja osobne ak idem do lesov, tak aj tak mimo civilizácie, stret s človekom totálne minimálny. Ak sa vraciam do civilizácie, kde by takéto niečo budilo rozruch, tak zas len púzdro odopnem a prehodím klasicky na opasok.

Veď aj z takýchto dôvodov by malo byť nosiť Open Carry mimo zastavaných oblastí povolené.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

agger napísal:myslim si ze takyto flashbang hodeny medzi maca a mna by ho mal presvedcit o aspon docasnej zmene smeru, co by malo dat cas tasit a zaroven ustupovat.

neviem ako by na to vplývali faktory : reakčný čas , stres a "časovač" na flashbang-u

prinajhoršom by mal maco o čosi menej prace ..... :D
Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Príspevky: 579
Dátum registrácie: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa limo222 »

To Dano:

Ja som na tury k ruksaku nosil kapsicku od Falca ( http://www.falco.sk/e-obchod/puzdra-a-t ... 4-518.html) prichytenu o bederny popruh aby nelietala a ostala stale na jednom mieste. Jedine, co sa tomu dalo vytknut, je uzky popruh, ktory po celom dni bolo na pleci citit... Je to skryte a zaroven rychlo dostupne nosenie zbrane a prislusenstva aj s batohom, samozrejme si treba nacvicit tasenie.
Snypo
prispievateľ
Príspevky: 339
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Velky spray je ucinny,ak zasiahnete nufak poriadnou davkou. ALE,reakcia pride za par sekund… takze stret na 3 metre,jedine nieco s privlastkom Magnum a stastie.

Ak je macko raneny, ci inak podrazdeny,chemia v krvy mu moze vypnut strach,bolest. Napriklad nadopovany clovek technicky zije par sekund po zasahu srdca co staci aby 10 krat bodol bodakom ;-) Jedina istota je zasah miechy a mozgu,u maca velky problem.

Riesenie - SVT40 s loveckymi strelami ,heh


Hasicak na opasok od ColdSteel-u je udajne fajn.
dantes
častý prispievateľ
Príspevky: 2036
Dátum registrácie: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa dantes »

Zoid: Tiez som rozmyslal nad stehennym puzdrom, ale prekrytie satkou alebo niecim podobnym mojim predstavam nezodpoveda. Okrem toho sa mi z casu na cas podari stretnut lesakov, polovnikov alebo aj lesnu straz a asi by boli z takto "zamaskovanej" zbrane dost nervozni. Skor som myslel nad niecim takym ako je puzdro na Sa vz. 61, kde je cela zbran v takej kozennej kapse, akurat to nie je urcene na stehno. Treba tiez povedat, ze nie som ziaden svalovec a neviem si predstavit, ze by som zbran typu ruger redhawk nosil cele hodiny a kilometre na stehne.

Mam tasku od Falca 519/2, tak ju skusim este prirobit na bedrak (ma aj putko na opasok) a skusim, ci sa na bedraku spolahlivo udrzi aj bez ramenneho popruhu. Ta taska je vsak rozmermi akurat pre moje G 19 a neviem ci by som tam dal aspon 4 palcovy revolver a vobec neviem, ako sa bude spravat s takou vahou. Zatial to vidim viac na ten spray :wink: .
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Príspevky: 1609
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa skemro »

skus podpazne puzdro.
Mne sa na cundre osvedcilo, ale zasa mam len 4palec v .357Mag
ked si prehodis bundu cez batoh, bezny clovek si ho nevsimne.
Ked mas ale na sebe bundu, uz ho nevyberies, bedrak sa ti vzdy zamota do bundy :wink:
Vtedy si davam podpaznak na batoh a revolver mam medzibocnou kapsou a batohom.
Tam ho krije zasa poncho proti dazdu co je prestrcene pod capicou bagla.
V oboch pripadoch je pravackou dostupny a ani netreba nic otvarat.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Dantes: tvoje výhrady chápem čo sa týka skrývania. Ale nie čo sa týka tej váhy. Keď máš stehenné púzdro, tak časť váhy sa prenáša na opasok o ktorý je to upnuté a časť váhy o stehno ku ktorému je to tiež pripnuté (skôr aby to nelietalo hore dole). Tá taška čo vravíš ma tiež napadla, ale ak odmyslím to, že často mám ešte vpredu značne veľkú ľadvinku a v nej zrkadlovku Canon, tak ako hovoríš, tie kapsy ak majú vyzerať ešte ako tak normálne, tak sa do nich nesmie napchať obrovská zbraň a 4 palcový .357 je už veľký akurát.

Skemro: nedostatočná vizualizácia, neviem si to predstaviť :) Asi by som to musel vidieť, je pravda, že čo som skúšal výklopné podpažné púzdro s ruksakom, tak sa to nevyberalo vôbec dobre, možno ale ty máš na to grif. V každom prípade radšej by som zbraň nosil stále na tom istom mieste a stehenné púzdro je klasickému bočnému noseniu na opasku určite najbližšie. Takisto to bude aj najrýchlejšie.
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa bus driver »

OPEN CARRY mimo zastavanych oblasti je rozumny navrh. Chlapci z LT by si to mohli napisat na zoznam pripomienok a "tlacit na pilu", ked sa bude novelizovat ZaS.
Napísať odpoveď

Návrat na "Sebaobrana"