Problém pri rozširovaní ZP

eloquent_ramanujan

Problém pri rozširovaní ZP

Príspevok od používateľa eloquent_ramanujan »

Vo februári 2016 som požiadal o vydanie ZP sk. B, do dôvodu som uviedol "ochrana osoby a majetku". Všetko išlo bez problémom spravil som skúšky a ZP mi bol vydaný.

Pred týždnom som sa rozhodol zbrojný preukaz rozšíriť o sk. A,F a tam nastal problém, dôvod som uviedol rovnaký ako pri Bčku čiže "ochrana osoby a majetku" (nie som živnostník, policajt, vojak, nikdy som nebol napadnutý ani nič podobné). Na to mi policajtka povedala že jej to nestačí a že mi to nevezme, povedal som že je povinná to zobrať tak to nakoniec zobrala a povedala že neručí za to že to prejde a že bude volať na krajské

Dnes mi prišlo z OR PZ v presnom znení:

Doplnenie žiadosti - výzva

Dňa 19.10.2016 ste si na OR PZ podal žiadosť o rozšírenie zbrojného preukazu na skupinu A,F s oprávnením na nosenie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku a držanie zbrane a streliva na múzijné alebo zberateľské účely. VO svojej žiadosti ste v časti "odôvodnenie" na skupinu A uviedol "ochrana osoby a majetku", čo je len citácia ustanovenia paragraf 15 ods. 2 písm. a) zákon č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov, čím ste však s poukazom na ustanovenie paragrav 16 písm. h) zákona č. 190/2003 o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov nepreukázal potrebu nosenia zbrane a streliva.

Na základe uvedeného Vás v zmysle ustanovenia paragraf 19 ods. 3 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) vyzývam, aby ste v lehote do 3 dní od doručenia uvedenej výzvy odstránil tento nedostatok uvedením konkrétnych dôvodov ohrozenie bezpečnosti vlastnej osoby a majetku a to predložením písomných podkladov poukazujúcich na ohrozenie osoby a majetku.

Ak do 3 dní od doručenia tejto výzvy neodstránite nedostatok svojho podania, bude konanie o rozšírenie zbrojného preukazu na skupinu A v zmysle ustanovenia paragraf 30 ods. 1 písm. d) zákona č.č. 71/1967 Zb. o správnom konaní zastavené

Chcel by som vás týmto poprosiť o pomoc ako by ste mi odporučili sa s danou situáciou vysporiadať, neviem presne ako to funguje ale mám v pláne prísť na OR a povedať že podľa mňa to je dostatočný dôvod kedže som ho uviedol pri žiadosti o Bčko a nebol s tým problém, zákon nešpecifikuje žiadne vyššie kritéria pre skupinu A tým pádom je tento postup nezákonný na čo mi pravdepodobne dajú nejaké zamietnutie žiadosti s nedostatočným odôvodnením a s tým sa odvolám na krajské. Mám na to v podstate len 2 dni takže za každú radu budem vďačný!
Používateľov profilový obrázok
slavmiro
častý prispievateľ
Príspevky: 572
Dátum registrácie: 8 years 10 months

Príspevok od používateľa slavmiro »

Podstatne know-how :idea: je napr. tu: http://webforum.sk/viewtopic.php?f=21&t=5616&start=135
- K tomu asertivny pristup, nie hadat sa, ale slubit dodanie chybajucich dokumentov v danej lehote. 8)
eloquent_ramanujan

Príspevok od používateľa eloquent_ramanujan »

akých chýbajucích dokumentov? ja som splnil všetky podmienky stanovené zákonom na rozšírenie ZP
vanto
častý prispievateľ
Príspevky: 3210
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa vanto »

No vadi im to, ze si pouzil pre nich formalny dovod. Skus tam dat skor konkretne dovody, ktore ta k tomu vedu. Trebars, vela asocilaov, prepadov v okoli, kde byvas. Vecer neskoro sa presuvas z prace. Najradsej maju ak mas zivnost, vlastnis/prevazas drahe veci, ktore si chces chranit proti odcudzeniu. Treba porozmyslat, co si vies pre seba odovodnit a vymenovat to ako konkretne pre teba specificke dovody.
eloquent_ramanujan

Príspevok od používateľa eloquent_ramanujan »

Tak vďaka za radu, skúsim rozpísať nejaké fiktívne konkrétne dôvody na A4ku ako si poradil a uvidím čo na to povedia.
Používateľov profilový obrázok
maximus
občasný prispievateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: 7 years 6 months

Príspevok od používateľa maximus »

Mne poradilo tu par sikovnych prispievatelov, ze nie je dolezity rozsah toho odovodnenia ale obsah.
Malo by stacit cca 4 - 6 riadkov. (ako aj v mojom pripade) Vypisat to co najjednoduchsie. Cim viac udajov tam bude, tym viac moznosti na oddeleni maju sa coho chytat a oddalovat ti cestu k sk.A.
radec
občasný prispievateľ
Príspevky: 91
Dátum registrácie: 7 years 3 months

Príspevok od používateľa radec »

zdravim, pilne pracujem na polovnom listku a ked som ho zacinal robit tak mi povedali ze nakolko mam zp AEF tak sa ma strelecka priprava netyka ale prisla mi na nu pozvanka a ked som im zavolal na opk a zrazu tvrdili ze strelecku pripravu a strel.skusky musim absolvovat. ako nic proti tomu nemam,rad si pojdem zastrielat ibaze pracujem v zahranici a nesedi mi termin(viem ze si ho mozem individualne naplanovat za priplatok)ale zas nechcem kvoli tomu urgovat dovolenku a nakoniec mi povedia ze naco som vlastne prisiel. PS termin mi sedi iba na skusky. dakujem(samozrejme zakon o zbr a strelive poznam len mi nejde do hlavy to ze najprv mi vraveli na opk tak a potom zas inak)
Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Príspevky: 1609
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa skemro »

Strelecku pripravu musis spravit, aj ustnu skusku. No doplnkovu skusku na ZP uz nerobis.
Cerstva skusennost.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"