CZ P-10 C

sniper_in_training
občasný prispievateľ
Príspevky: 49
Registered for: 5 years 8 months

Príspevok od používateľa sniper_in_training »

CZ P-10 C patrila medzi mojich favoritov, ale nakoniec som zobral Walther PPQ a musim povedat, ze nelutujem.
Z P-10 som strielal 2x a ten grip je na mna prilis ostry... asi mam moc fajnove rucicky, ale uz po 5 vystreloch som mal na dlani otlacenu celu vzorku gripu... :( to mi Walther neurobi ani po 50 vystreloch..
mimo toho je ergonomia celkom slusna a cena vcelku prijemna...
za mna (kvoli griipu), nebrat...
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

..ja by som v tom rozhodovacom procese grip tak vysoko nekladol.
DeSade
častý prispievateľ
Príspevky: 1483
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa DeSade »

-kým nie je krv na rukách a mozole tvrdé ako škrupina orechov nie je reč o poriadnom gripe :)
sniper_in_training
občasný prispievateľ
Príspevky: 49
Registered for: 5 years 8 months

Príspevok od používateľa sniper_in_training »

theplaky napísal:..ja by som v tom rozhodovacom procese grip tak vysoko nekladol.
ved dobre, ja sa nehadam....
ja len, ze mne osobne padol Walther PPQ do ruky o dost lepsie... ale kazdy z nas ma asi svojho favorita :D
Používateľov profilový obrázok
strýko Walther
občasný prispievateľ
Príspevky: 27
Registered for: 6 years 5 months

Príspevok od používateľa strýko Walther »

snajprd napísal:Áno, majú ju v Hunteri, dnes som z nej strieľal. Má problém so spúšťou, drhne.
A vies preco "drhne"? Lebo zle tlacis na poistku spuste. To je cele. Velmi tu totiz zalezi ktorou castou ukazováka na nu tlacis. Ak sa poistka spravne "nezanori" do spuste, tak sa oprie o ram a "drhne". Drhnutie sa da na P-10C lahko nasimulovat ked tlacis na spust prostrednym clankom prsta.
Machead
častý prispievateľ
Príspevky: 996
Registered for: 8 years 5 months

Príspevok od používateľa Machead »

P-10C ma spust dobru, ale so spustou od Top Strely je to uplna parada. Dal som len 1.8 kg pruzinu udernika, 1.6 by uz nemusel odpalovat dobre.
Používateľov profilový obrázok
Johnny
občasný prispievateľ
Príspevky: 82
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa Johnny »

Otázka pre majiteľov P10C, ktorí majú verzie vyrobené od roku 2019.
- zlepšila sa páčka záchytu záveru? Keď som skúšal prvé verzie a vystrieľal zásobník a keď som chcel pustiť záver späť dopredu tak som musel použiť obe palce, tak ťažko to šlo.
- to isté ohľadne výpustu zásobníka? Na to som musel použiť skoro kladivo.
Rozmýšľam na HK VP9 a touto P10 - chcel som počkať rok na P10 nech sa doladí a preto sa pýtam či CZ urobilo nejaké zlepšenia. CZ by bolo voľbou ale tieto 2 faktory sú pre mňa kritické.
Vďaka
damolee7
občasný prispievateľ
Príspevky: 8
Registered for: 5 years 11 months

Príspevok od používateľa damolee7 »

pistol mam uz pomali rok ... je presna spolahliva ...ano isiel tahsie vypustenie zaveru a vypustac zasobnika ... na nete su videa ako rozobrat a trecie plochy vylestit a vsetko klape ako ma ... co sa tika gripu je ostri ... ja som te cupliky odrezal a vyhladil .. kuil som nalepovaci gumeni grip a poprobldme ..... drzi a nedliepasa ... co sa tyka spuste objednal som s ciech sportovu tak som zvedavi ...prikladam link a fotky http://www.topstrely.cz/kategorie/cz-p1 ... le-cz-p10/
damolee7
občasný prispievateľ
Príspevky: 8
Registered for: 5 years 11 months

Príspevok od používateľa damolee7 »

foto gripu
Prílohy
IMG_20190324_194223.jpg
IMG_20190324_194212.jpg
damolee7
občasný prispievateľ
Príspevky: 8
Registered for: 5 years 11 months

Príspevok od používateľa damolee7 »

aby som nezabudol .... mam znej vystrelenych cca 6000 nab .... aj prebijane ... a sedimi lepsie ako glock a aj mieridla mi viac sedia
Vavrorr
občasný prispievateľ
Príspevky: 4
Registered for: 4 years 11 months

Príspevok od používateľa Vavrorr »

Zdravim. Neviem si vybrat medzi cz p10c a glock 19 gen 5. Bude to moja prva zbran. Paco sa mi cz ale neviem ako to je s kvalitou oproti gloku.
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Príspevky: 3690
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Vyber si čo je tvojmu srdcu bližšie. Buď ťa streľba bude baviť a kúpiš si aj tak niečo iné alebo ostaneš pri tomto, na prvú zbraň je to jedno.
dusky
prispievateľ
Príspevky: 161
Registered for: 6 years

Príspevok od používateľa dusky »

Mal som rovnaku dilemu :) Uz hned pri prvom nakupe som kupil nieco tretie :D
Suhlasim s Mesim, vyber si co sa ti paci vizualne a sedi v ruke (v spravnom gripe). Chut pouzivat ju je dolezitejsia na zaciatku ako “kvalita”, kde si pri tychto nedokazem predstavit rozdiel pri beznom pouzivani. Obe su super.


Dlhsia odpoved(ak mas chut):
Nepises nic o skusenostiach - chod si obe chytit, vystrielaj z nich par nabojov, precitaj fora a zisti, ci ti nahodou nevadi to iste co ostatnym. Kazdy ma svoje preferencie.

K tym dvom - plusy asi poznas - napisem veci, ktore som si neskor vsimal ja:
G19 5.gen - mieridla, dufal som ze pojdem aj dalej so zbranami, chcel som mat rovno 3 dot, nutna kupa, postrielal som asi 300 ran ako zaciatocnik - bolela ma hanka na strednom prste pravej ruky (hladaj tzv. glock knuckle), Zachyt zaveru mi robil problemy so zachytenim vzadu ak som to tam mal dotlacit palcom. Ako vypustac zaveru som ho nepouzival - tam fajn, ked som ochytal ine zbrane, zacal som vnimat stvorcovy “krabicovy” grip ;), na zbran by som nalozil beavertail ak by som ju zobral. Po odstrielani inych mi zacal nevyhovovat aj uhol gripu voci hlavni. Dnes ked si poziciavam od kamaratov tento glock - striela sa mi s nim super, len sa mi nechcelo ho tunovat od nova.

CZP-10c - chalani to spominali - ostry grip, chodim lozit - moje ruky uz co to videli - nemyslim, ze som slecinka - ale vydierkovane som to mal na dlani uz ked som ho prvy krat zovrel v uchope ;) Grip trosku objemnejsi oproti glocku s trosku inou ergonomiou. Ma triciove bodky ako mieridla a prirodzenejsi uhol gripu pre mna. nizsia cena? aj to moze byt faktor.

Spust pri oboch - niekedy som na tom baziroval (myslel som si ze treba po precitani for). Dnes to vidim trosku inak, vacsina mojho pouzivania je dynamicka strelba, staci mi spust ktora nedrhne, nejde uplne o vahu na spusti, dolezity je grip, zrovnat mieridla, ktore by si mal vidiet a potom tahat plynulo. Spust nestagujem, mozno okrem fakt dlhych ran kde si viac pri vystrele vydychnem a primierim. Po prvej sutazi/LOS pochopis o com hovorim. Mierenka je o inom - ale na prvy rok to nepoznas medzi tymito dvoma.


Inak pokojne pozri jazdene glocky, bude ich dost, rozumne ceny, po roku mozno vymenis za podobnu cenu ako si kupil a hlavne ma nich je trh... toto som ja nezvazil, ked som bral prvu.

Ad. bezne pouzivanie - kym sa do mna niekto pusti - povazujem lubovolny kurz na svk trvajuci 1-3 dni, najvyssi 3 Gun event, GunRun a pod. V beznych podmienkach to myslim nesponzas, sypat piesok do otvorenej zbrane, potom ju tyzden nemazat a 2x s nou ist zaplavat - tam ja este nie som ;)

Neverim, ze to niekto bude citat cele ;)
Používateľov profilový obrázok
jpeky
prispievateľ
Príspevky: 120
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa jpeky »

Dnes som bol pozerat v predajni TIUS v Žiline nieco male na nosenie.. pred prichodom do predajne som bol v hlave ( nie v srdci) rozhodnuty pre Glock 43... uz pri prvom uchope Glocku 43 uz aj rozum zacal váhať a nakoniec od tohto rozhodnutia upustil. Proste mne ta plastova krabica nejde do ruky.. Skusil som si Walther a nakoniec som pokukol po CZ P10C. Ano viem Cko je ina kategoria ako ta koli ktorej som prisiel ale po informácii o chystanej verzii S som sa rozhodol este pockat kym pride na trh CZ P10S

https://www.czub.cz/cz/produkty/pistole ... -10-s.html
Používateľov profilový obrázok
hornet
častý prispievateľ
Príspevky: 525
Registered for: 9 years 7 months

Príspevok od používateľa hornet »

To je aj tak viac konkurent k 26 ako ku 43. A tiez je to z plastu.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"