ZVS P20

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4836
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa yarco »

Veľa šťastia prajem, lebo týchto zbraní je v obehu tak málo, že o konštruktívne hodnotenia bude asi núdza.
maroso1221 napísal:Doteraz som mal glocka 17, či uz svojho súkromného alebo služobného a prišiel čas vymeniť môjho za niečo kompaktnejšieho.
Toto ma zaujalo - veď P20-ka je rozmerovo takmer identická s Glockom 17, tak aká kompaktnosť?
luco
častý prispievateľ
Príspevky: 652
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

Nesiel by som do ZVS z dovodu ze skutocne tych pistoli je v obehu velmi malo. Mam tiez Gcka a skor by som ti poradil ist do HS XDM ktora mna osobne dost prekvapila pozitivne a su na tieto pistole aj velmi dobre referencie. Spust maju fakt o dost lepsiu ako Gcka.
dano
prispievateľ
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa dano »

No to ja som do ZVS P20 šiel a nebanujem. Mám ju síce len krátko na nejaké dlhodobé hodnotenia, ale zatiaľ spokojnosť. V základe kovové ovládacie prvky, kovové mieridlá, slušné spracovanie, nástrel z výroby v poriadku a zatiaľ továrenské aj prebíjané strelivo vystrelené bez akýchkoľvek závad. Kupoval som ju novú za výhodnú cenu, za čo sa musím poďakovať jednému z tu prítomných webfóristov, cena náhradných zásobníkov 22,-€, čo viac potrebujem. Dokonca napriek tu popísanému ja nemôžem povedať nič v zlom ani na podnikovú predajňu, po telefonickom dohovore som ku spokojnosti všetko v pohode vybavil.
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

http://www.armadninoviny.cz/dve-novinky ... u-zvs.html
- vsimnite si ten rozdiel v pristupe k marketingu a propagacii ked sa oprati chytia cesi ..
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa peterson »

že vo výzbroji vojakov Čestnej stráže prezidenta SR - teda v skrini :D
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: 13 years

Príspevok od používateľa theplaky »

jantar
občasný prispievateľ
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 4 years 10 months

Príspevok od používateľa jantar »

Dobrý večer,
za velmi příznivou cenu jsem koupil rok a půl starou pistoli P 20 v ráži 9 mm Luger.Především proto,že se mi při předvádění velmi dobře držela,v DA nestřílím,v SA příjemný odpor.A navíc to bylo zase něco jiného než všechny ty Glocky,CZ Sigy a další.Velmi příjemné rozebírání,nulová vůle hlaveň,závěr,téměř nulová vůle závěr,tělo,masívní kolejnice.Nastříleno 500 ran,co více si přát.Jenom nedokáži skousnout,že vodící tyčka vratné pružiny/plastová/po těch pár ranách je od předu cca 1 cm od ústí hlavně okousaná.S tím jsem se ještě nesetkal.
Masívní hlaveň,dobré zpracování.Špatné je,že z pohledu od komory je vývrt příliš blízko komoře a špatně bere některé střelivo,hlavně komolý kužel.Příjemně se vysunují zásobníky,z boku vykrojené tělo to dobře umožňuje.Co je ale excelentní je textura těla,a držení pistole.Povrchovka zřejmě nebude příliš trvanlivá,ale nenosím a na střelnici v kufru.Přesnost velmi dobrá i díky dobré spoušti.Na mezinárodní pistolový terč na 25 m obouruč z 50 ti ran 5 v bílém a to na moje roky dobré.Mám samozřejmě i jiné pistole/Glock,Sig/.Měl jsem kdysi i pistoli slovenské provenience PS 97,šlo to s ní také,ale ještě chtěla dodělat.Zajímavé je,že v řádu stovky ran,dvakrát neodpálila náboj,po bouchnutí na zadní část závěru již v pohodě.Vaši pistoli přeji vše nejlepší a hlavně hodně spokojených majitelů.U nás v Čechách není nějak moc rozšířena,což je škoda.Zde jsou všichni úplně vedle z CZ P10C,ale to je pořád polotovar.Pokud mně někdo pošle odkaz na prodejnu náhradních dílů,u vás,budu rád.Dále bych ocenil zkušenosti,míru opotřebení po cca 10k ranách.
Breza
prispievateľ
Príspevky: 116
Dátum registrácie: 6 years 1 month

Príspevok od používateľa Breza »

dano napísal:No to ja som do ZVS P20 šiel a nebanujem. Mám ju síce len krátko na nejaké dlhodobé hodnotenia, ale zatiaľ spokojnosť. V základe kovové ovládacie prvky, kovové mieridlá, slušné spracovanie, nástrel z výroby v poriadku a zatiaľ továrenské aj prebíjané strelivo vystrelené bez akýchkoľvek závad. Kupoval som ju novú za výhodnú cenu, za čo sa musím poďakovať jednému z tu prítomných webfóristov, cena náhradných zásobníkov 22,-€, čo viac potrebujem. Dokonca napriek tu popísanému ja nemôžem povedať nič v zlom ani na podnikovú predajňu, po telefonickom dohovore som ku spokojnosti všetko v pohode vybavil.
Ako s odstupom case hodnotis pistol? Mas ju este?
dano
prispievateľ
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa dano »

Nie, pištoľ som medzičasom posunul ďalej. V podstate som s ňou nemal žiadne problémy, aj keď je pravda, že som ju nejako extrémne nezaťažoval. Kupoval som ju najme na nosenie, ale vzhľadom na môj laxný prístup ku noseniu som sa rozhodol, že uvoľní miesto v trezore pre niečo čo viac využijem.
Breza
prispievateľ
Príspevky: 116
Dátum registrácie: 6 years 1 month

Príspevok od používateľa Breza »

Ok dik, cize ziadne zadrzky a pod.? Aj ked celkom nerozumiem, ze si ju predal z dovodu, ze mas laxny pristup k noseniu a zaroven chces nieco, co lepsie vyuzijes (budes nosit).
dano
prispievateľ
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa dano »

Problémy som s ňou nemal, ale musím priznať, že na strelnicu som ju brával len sporadicky . Tým lepším využitím som myslel v tomto prípade športovú streľbu, konkrétne PCC.
Používateľov profilový obrázok
Capone
prispievateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 7 years 5 months

Príspevok od používateľa Capone »

Len pre info - ZVS Holding, výrobca týchto pištolí, prešiel pod skupinu MSM Group. Prvý výsledok Google vyhladávania ohľadom zistenia bližších informácií namieri na podstránku Kontakty ZVS. No a tá Vás nasmeruje priamo na 404-ku, takže toľko ku webovej prezentácii výrobcu. (Viem, že interným preklikaním sa, v rámci stránky, sa ku kontaktom napokon prebojujete.)

Nie nadarmo sa tvrdí - dvakrát meraj a raz strihaj. Keďže tieto pištole sa markantne líšili kus od kusu, navyše výrobca stihol počas svojho fungovania spraviť niekoľko vážnych kiksov - napríklad začleniť testovacie tormentačné strelivo medzi várky civilného a zničiť si tak vlastné pištole vlastným strelivom, a to dokonca ešte pri vlastnom predvádzaní... nebolo by na škodu vypočítať si, či by vám za tú cenu službu nesplnil renomovanejší výrobca. :wink:

Rovnakým fiaskom skončila i považskobystrická PS 97 Arrow. Keď tam Kačacina (sic) pracoval a snažil sa tam pretlačiť vedeniu vlastný návrh, tak ho poslali do preč. Kde je teraz Big Power (sic) a kam to dotiahli považskobystrické strojárne... to už si vie porovnať každý. :lol:
Používateľov profilový obrázok
fotograf
častý prispievateľ
Príspevky: 800
Dátum registrácie: 9 years 3 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Noo..., ono je situácia (okolo ostatných divízií MSM) a jej vývoj trochu komplikovanejší, ako sa dá popísať v niekoľkoriadkovom príspevku. Ale áno, že okolo zmien vo výrobe je to zložité, to nepopieram. Avšak chyby a neaktuálnosť web stránky to nijako neospravedlňuje. :|
matkoo
prispievateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: 6 years 4 months

Príspevok od používateľa matkoo »

to:caponne o PS97 si nastuduj trochu viac a hlavne kto bol autorom
Používateľov profilový obrázok
Capone
prispievateľ
Príspevky: 303
Dátum registrácie: 7 years 5 months

Príspevok od používateľa Capone »

Čo to má ako spoločné s tým, čo som napísal? Ja viem, že autorom 97mičky nebol Kuracina, ale Michut, ktorý by mohol na svojej webovej prezentácii tiež troška zapracovať. Kuracina bol v PS zamestnaný a keď poukázal na chyby deväťdesiatsedmičky, tak mu odkázali, nech sa láskavo nestará. Tak aj skončili. PS pochovalo nekompetentné vedenie a ZVS sa mi nezdá väčšia výhra. Skončia na smetisku dejín, ako PS. Jo a kritizujem "prozákaznícky" prístup vedenia, a nie konštruktérov, ak si si náhodou nevšimol.
Napísať odpoveď

Návrat na "ZVS"