Úpravy. doplnky. tuning. kde nakupovat

matkoo
prispievateľ
Príspevky: 295
Dátum registrácie: 6 years 4 months

Príspevok od používateľa matkoo »

to:mabo
ale vies aka je potom spotreba nabojov?
posledne ked sme boli nastrelnici som dostal otazku ci bude 800 nabojov/.22+9mm/ stacit...
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Príspevky: 1991
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa BTV »

...treba polovicku 1-2x poslat do obchodu na nakup nabojov, ona si to uvedomi saama :lol: :wink:
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 725
Dátum registrácie: 5 years 5 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Rak, vďaka za tip - nevedel som o nich.

Mabo, ten prvý impulz nebol záujem o spoločný koníček, ako strach o život a zdravie :lol: Za necelý rok 2x pokus o vlámanie do domu kde sme vtedy spali, 2x vykradnuté auto, 1x pokus o vlámanie do auta.. Ale áno, naštastie ju to začalo baviť, tak by som jej dopriať niečo, s čím môže strieľať pravidelne a zbraň to vydrží.

Ceny pozná, do obchodu chodíme poväčšine chodíme spolu v rámci prechádzky do mesta. Síce jej to príde dosť, ale zas nemíňame na chlast, cigarety ani ľahké zeny. Aspon teda ja nie, ak žena áno, to budem chcieť vidieť :wink:
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

vydriduch napísal:Dakujem pekne za info, hladal som na sigsauer.com a tam bol odkaz iba na nemcov.
Najskor asi 238, ale sam som ju este nazivo nevidel + to ma byt pre manzelku, takze si to bude musiet primarne ohmatat / vybrat sama. Parametre su: male, spolahlive, lahko ovladatelne (s lahko obtiahnutelnym zaverom) s cenou idealne do 1000€, ale nie je to hard limit, ak by to malo byt na ukor ze jej zbran nebude vyhovovat. Na mojej GP sa jej obcas zaver vysmykne z prstov a celkovo je jej velka.
V uzsom vybere je G42, P238, sekundarne G43 a P365. Znamy ma nahovara na LCP2 ale necital som o nich moc pozitivneho.
No ak to je ako píšeš, tak potom P238 jednoznačne. Mám ju v troch prevedeniach: SAS, HDW a Black Nitron (BN). Konštrukčne veľmi jednoduché a spoľahlivé. "Obtiahnuteľná" veľmi ľahko. Z SAS mám vystrelených cca 2300 ks, z HDW a BN po 1800 a 1600 ks. Jediná nevýhoda je to, že sa vzhľadom na svoju veľkosť veľmi rýchlo špinia, takže kompletné čistenie po cca 400 - 500 ranách je nutnosťou, ak chceš zachovať spoľahlivosť zbrane. Ale zase už vzhľadom na spomínanú jednoduchosť, to čistenie je celkom zábavné ... Pozor! Nekupovať predĺžené 7 ranové zásobníky - zvyknú počas streľby vypadávať zo zásobníkovej šachty, najmä pri silných laboráciách! A reklamácia je prakticky nemožná, nakoľko u Fraňa to budú testovať so Sellier-Bellot a odpíšu ti, že žiaden problém sa im pri testoch nevyskytol, resp. odporučia ti používať slabšie strelivo, :). Tu na fóre som dával aj foto všetkých troch (http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... start=2115, str. 142) a aj merania výkonu továrenskej munície (http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... 57#p271357, str. 2). Ak nie si ďaleko od Košíc, môžeš sa kľudne zastaviť, pokukáš aj na P232 ...
Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Príspevky: 264
Dátum registrácie: 7 years 7 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Neviem, či je to politický korektné, ale čo tak HK P30SK?

Je to nieco ako P365XL/G43, len trochu lepšie :D
Vlad.
občasný prispievateľ
Príspevky: 13
Dátum registrácie: 6 years 3 months

Príspevok od používateľa Vlad. »

A nad Sigom P938 si neuvazoval? Je to vyborna mala spolahliva zbran, dobre sa nosi a aj dobre vyzera, kaliber 9mm luger, 6+1 kapacita(alebo 7+1 s predlzenym zasobnikom), Single action spust, cize sa da bezpecne nosit aj s nabojom v komore so spustenym kohutom a v pripade potreby ju netreba obtiahnut, len palcom natiahnut kohut, pre zenu idealne, hlavne v krizovych situaciach, pripadne ju mat v rezime cocked & locked, ale to uz je na mna moc silna kava. Ja som ju kupil u Frana, ale videl som ju potom aj v inych obchodoch, cena v rozmedzi 1100-1200€. Na svoju som dokupil este triciove mieridla a viac mi na obranu netreba.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5589
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Jack »

Jo, je to asi rovnako (ne)korektné, ako odporúčať mu, aby zvážil napríklad aj SW M&P Shield. Robí sa aj v .40 SW a ešte aj v 9 Luger je to pohoda. Ale keby bol stropom 9 mm Browning, tak odpoveď je SW Bodyguard. Detské choroby má dávno vychytané, tak prečo nie? Treba čo najviac vyskúšať, alebo aspoň ohmatať a vziať to, čo najlepšie sadne do ruky. V porovnaní s nejakým 2005 je dnes stav taký, že kto chce krpca, má kvantum možností...
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

Nezakladám nové vlákno, prípadne poprosím: moderátori, presuňte to podľa uváženia na iné miesto. Ďakujem.

Novinky Sig Sauer, hlavný stan - Nemecko: https://new-sigsauer2020.de/en/.

Katalóg pre rok 2020: https://new-sigsauer2020.de/wp-content/ ... igital.pdf.

Subjektívne: vzhľadovo perfektne pôsobiace nové modely P320 X-FIVE ALPHA, prvá 320-ka, ktorá bude vyrábaná v Nemecku a taktiež "vyšperkovaná" P226-ka označená ako "NXT", ktorá sa ma taktiež vyrábať v DE. Čo presne to znamená, som zatiaľ takto narýchlo nikde nenašiel. Mimo to, z môjho pohľadu celkom sklamanie, úplne "odpojili" modely P238 a P220 Hunter ... Takže v kalibroch .380 Auto a 10 Auto firma ponúka nič ...
inspiring_wiles

Príspevok od používateľa inspiring_wiles »

Uf!!!
https://sigsauer.de

"SCHLIESSUNG DES STANDORTS IN ECKERNFÖRD
Die Standortnachteile in Deutschland für SIG SAUER GmbH erlauben für die Zukunft keine wirtschaftliche Produktion von Sport- und Behördenwaffen mehr. Die Gesetzgebung schränkt die Nutzung von Sportwaffen immer mehr ein, der Standort Deutschland bietet zu wenig Perspektive für eine wirtschaftlich erfolgreiche Zukunft unserer Traditionsprodukte.

Entgegen anderslautender Meldungen z.B. in der online-Ausgabe der BILD ist SIG SAUER keinesfalls „pleite“. Die Entscheidung zur Standortschließung hat wirtschaftliche und strategische Gründe, bis zu dem noch nicht festgelegten Termin laufen die Geschäfte von SIG SAUER in gewohnter Weise weiter. Die offenen Bestellungen werden beliefert, und auch darüber hinaus stehen noch Produkte aus Eckernförder Fertigung zur Verfügung. Der Vertrieb von SIG SAUER Produkten aus der Schweiz und den USA wird weiterhin sichergestellt, ebenso Wartung und Reparatur der im Markt befindlichen SIG SAUER Waffen."
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4836
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa yarco »

Google preklad pre tých, ktorí s týmito vecami nemajú skúsenosť:

ZATVORENIE LOKALITY ECKERNFÖRDE
Nevýhody umiestnenia v Nemecku pre spoločnosť SIG SAUER GmbH v budúcnosti už neumožnia ekonomickú výrobu športových a vládnych zbraní v budúcnosti. Právne predpisy čoraz viac obmedzujú používanie športových zbraní, Nemecko ako miesto ponúka príliš malú perspektívu pre ekonomicky úspešnú budúcnosť našich tradičných výrobkov.

Na rozdiel od správ o opaku, napríklad v online vydaní BILD nie je spoločnosť SIG SAUER v žiadnom prípade „zlomená“. Rozhodnutie uzavrieť lokalitu má ekonomické a strategické dôvody: Podnikanie spoločnosti SIG SAUER bude pokračovať obvyklým spôsobom až do dátumu, ktorý ešte nebol stanovený. Otvorené objednávky sa dodávajú a sú k dispozícii aj produkty z výroby Eckernförder. Predaj výrobkov SIG SAUER zo Švajčiarska a USA bude naďalej zabezpečený, ako aj údržba a opravy zbraní SIG SAUER na trhu.
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 725
Dátum registrácie: 5 years 5 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Tak do tretice všetko dobré.. Tu je to zrozumitelné a podobrobné.

https://zbrojnice.com/2020/06/05/sig-sa ... lsi-zarez/
Napísať odpoveď

Návrat na "Sig Sauer"