Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

emkac: pre mňa je hlupák ten kto sa nepýta, nemyslí kriticky a žerie čo mu "odborníci" podstrčia. že to ešte podmastí primitivitou niekto ako Matovič tak to je len o dôvod naviac byť v pozore.. O to je človek sprostejší keď číta články ktoré evidentne sú v príkrom rozpore z hlásenými "pravdami" vydávanými za jediné riešenia a nepripustí že nie je niečo v poriadku..A ty podľa vyjadrení vykazuješ také náznaky.. Asi je jednoduchšie priradiť sa k stádu a jednotne s ním kyvkať hlavičkami a zrovnať sa do lainy s rovnako uvažujúcimi..
A ktože sú to u nás tí odborníci a kde na koho majú väzby ??? https://www.facebook.com/dennikpress/po ... 3191700925
Typnem si tvoju reakciu, Konšpiračný web - žvásty však??? .. Keď sa nad tým človek zamyslí minimálne mu prídu divné niektoré veci v kontexte toho čo od týchto ľudí mu od začiatku pandémie je podsúvané.
Používateľov profilový obrázok
bbfh
prispievateľ
Príspevky: 237
Registered for: 6 years 5 months

Príspevok od používateľa bbfh »

Clanok o ukonceni vyvoja australskej vakciny.
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

ja si tiež myslím, že sa treba pýtať, ale na druhú stranu sa musím pousmiať ak tu niekto teraz chcete pochopiť podstatu vakcín, ako funguje obranyschopnosť organizmu, a to všetko v kontexte RNA a DNA.
Ak je tu nejaký biochemik, tak sa ospravedlňujem :!:

Proste musíme si otvorene povedať, že riziko tu je. A určite niekto kvôli tejto vakcíne aj zomrie.
Do protikladu si treba postaviť, koľko ľudí zomiera teraz a vôbec čo život bez vakcíny znamená - vidíme to všetci od marca do dnes. Možno niekomu takýto život nevadí. Ale treba si uvedomiť, že toto nie je finálny stav, ktorý takto môže pokračovať do lepšieho riešenia. NEMôŽE!
Ekonomika trpí, zdravotníctvo trpí, zdravotníci trpia. Ešte pár mesiacov a štát ostane bez peňazí, veľa firiem = veľa ľudí ostane bez peňazí, zdravotníctvo sa zrúti a zdravotníci tiež.

Takže treba sa obetovať a risknúť to. Kto si neuvedomuje, že žiadne iné riešenie momentálne neexistuje potom DNA a RNA nepochopí určite.
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Nieco k vakcinacii od mne blizkeho cloveka ktoremu verim asi este viac nez sebe :lol: (pozn. dal sa aj s manzelkou zaockovat 'klasickou' vakcinou od Sinopharm 13.decembra):


Story of Sin-on-farm v SAE:
Od júna/júla do začiatku septembra sa tu testovala 3.fáza vakcíny čínskych hriešnych farmárov na 31 tisíc dobrovoľníkoch (viac ako 120 národností). Súčasne sa testovala i tretia fáza druhej vakcíny, od Sin-ó-vaku. Výsledky tretích fáz vyhodnotili aj lokálni vedci. V polovici septembra, na základe predbežných výsledkov, SAE schválili vakcináciu pre "emergency purpose" od Sinopharmu. Dôvod, prečo nie aj tú od Sinovacu, nebol komunikovaný (možno nemusíme hľadať senzáciu, mohlo to byť len pragmatické rozhodnutie, že z ktorej dokážu rýchlejšie dodať požadované množstvá - but no clue). V médiách sa od septembra pravidelne zobrazovali predstavitelia vlády, polície, lekári, zdravotné sestry, či vojaci, ako sa očkujú. Začiatkom decembra Pfizer v Anglicku sprístupňuje vakcínu pre všetkých. SAE sa nechcú nechať zahanbiť, že nie sú medzi prvými - a aj keď ešte nie je zaočkovaných 100% zdravotníkov, väčšina z "first line" už vakcínu má - a tak miestni vládcovia spúšťajú očkovanie pre všetkých občanov a rezidentov. Podrobné údaje z vyhodnotenia testovacích fáz sa tradične veľmi nekomunikujú, čo nieje úplne vhodné pre marketing. Občania a rezidenti federácie mestských štátov však pochybnosti nemajú a dôverujú rozhodnutiu governmentu.

Kým došlo k schváleniu vakcíny pre všetkých, očkovanie má v SAE za sebou už viac ako 100tisíc ľudí vrámci "emergency purpose". A údajne aj 1milión v Číne - ale ako som už spomínal, presné údaje sa nezdieľajú, čo demokratické krajiny, zvyknuté na verejnú transparentnosť, považujú za kritické. Osobne verím, že ak by existovali komplikácie hodné zreteľa, SAE by zmenilo vakcínu za inú a nepokračovalo touto cestou. Dokonca si myslím, že "emergency purpose štvrťrok" v SAE bol naplánovaný, aby bola zaočkovaná 1.línia bez toho, aby verejnosť tlačila na "a kedy konečne prídu na rad bežní ľudia?" - skôr to bol však len pozitívny vedľajší efekt ako plán.

Očkuje sa neaktívnym vírusom od Sinopharmu, ktorý sa v tele nešíri, nerozmnožuje, nenapáda a neničí orgány. Telo má všetok čas, aby sa naučilo rozpoznávať vírus, vynašlo a vyrobilo protilátky a čo najefektívnejšie ho zničilo. Ak na vírus narazí znova, už protilátky má, vie aké zbrane použiť a bez diskusie ho zničí už v zárodku. Žiadna veľká infekčná vojna o život sa už konať nebude, ako u neočkovaného. Ak Vám niekto bude tvrdiť, že radšej sa nechá nakaziť a bude dúfať v mierne následky, ako by sa zavakcínoval - tak si zjavne nevyhodnotil riziká. Veril som, že tento názor je už prekonaný, ale stretol som sa s ním aj nedávno. Ak to zjednoduším: V oboch prípadoch človek získa do tela vírus. V oboch prípadoch telo na vírus zareaguje, pokúsi sa vyrobiť protilátky a dajako ho zničiť. Popri tom telo bude bojovať ako vie: v oboch prípadoch môže zvýšiť teplotu, či inak zareagovať aby nepriateľa obmedzila a zničila. Ale v prvom prípade, keď bojuje s neaktívnym vakcinačným vírusom, tak telo nad ním vyhrá - lebo vírus sa nemnoží, len pasívne čaká na svoj koniec. V druhom prípade, pri aktívnom víruse, sú to preteky, keď sa vírus množí, napáda pľúca, spôsobuje škody. A telo sa snaží dobehnúť a eliminovať množiaci sa vírus. Telo sa snaží zachrániť a ubrániť týmto útokom, aby škody neboli fatálne a neskončilo sa to prehrou a smrťou človeka. Pravdepodobnosť komplikácií počas týchto pretekov s útočiacim vírusom, či pravdepodobnosť prehry a smrti, je verejne známa.

Znova zjednoduším(keďže existujú rôzne druhy vakcín): Kým pri očkovaní vakcínou (napr.od Sinopharmu), človek má len reakciu na neaktívnu formu vírusu a snaží sa patrične zareagovať a vynájsť najlepšie zbrane (protilátky) na pasívne čakajúci neškodný vírus; tak pri reálnej infekcii Covidom, telo bojuje s aktívnym nepriateľom a ide mu o život - môže to prehrať. Covid-19 tu s nami bude ešte asi roky (z povahy svojho fungovania je jasné, že nezmizne ako SARS, či MERS; antivaxeri budú riskovať aj naďalej a rozvojové krajiny nezvládajú očkovania všeobecne). Časom naň narazia osobne asi úplne všetci. Ja som si vybral, že toto stretko má kontrolovaný, neškodný a nie smrteľný priebeh = očkovanie.

Vakcinácia v SAE je zdarma a dobrovoľná. Okamžite sa naštartovala masívna kampaň, kedy obzvlášť zamestnávatelia "blue collar" neborákov, ich v rámci pracovnej doby budú posielať na preddohodnutý presný termín vakcinácie, aby im to čo najviac uľahčili. Veria, že vďaka "ústnemu podaniu a osobnej dobrej skúsenosti", sa im podarí motivovať k očkovaniu čo najväčšiu časť populácie. Tak ako popieranie existencie Covidu19, rovnako aj antivax/hoaxy/šírenie falošných správ, či nabádanie na nedodržiavanie preventívnych opatrení je tu považované za priestupok, alebo rovno trestný čin. Tých pár influencerov, ktorí si postli na insta storku z párty, porušujúc pravidlá na zníženie širenia pandémie, premýšľa o svojom rebelstve s pokutou, prípadne sedia rovno v chládku a čakajú, či po odsedení trestu ich klasicky vyhostia, alebo či dostanú milosť a budú môcť ako rezidenti ešte v krajine zostať. (SAE majú 1,5M občanov a 8M residentov - rezidenti sú len na dočasných vízach a vyhostenie, pri porušovaní zákonov, nariadení a dobrých mravov, je bežná právna prax. Rezident môže až po 30 rokoch práce požiadať o občianstvo).
Zatiaľ sa nerozpráva o tom, že by reštaurácie, kuriéri a ďalšie služby premýšľali nad marketingom v štýle: "U nás ste v bezpečí, naši zamestnanci prešli vakcináciou" alebo „Hiring – looking for skilled and vaccinated specialists”. Zato prvé benefity pre zaočkovaných s imunitou sa už hmlisto objavujú: napr. úvaha, že nemusia podstupovať pri leteckom cestovaní PCR testy (Etihad, Quatas),… A osobne sa teším na ľudoprázdnu exotiku, lebo riziko že chytím Covid a skončím zaseknutý v karanténe na konci sveta, alebo že v nemocnici z doby špinavo-krvavo-sadisticko-mäsiarskej budem bojovať o nádych, už veľmi nebudem musieť riešiť.

Aktuálne (13.Dec 2020) sa stále nevie, či zaočkovaní ľudia, ktorí majú imunitu, môžu alebo nemôžu byť aj naďalej prenášačmi vírusu. Je jasné, že im už Covid zdravotné ťažkosti asi nespôsobí a ich telo si s vírusom hravo poradí. Avšak z ohľaduplnosti k ostatným, ktorí vakcináciu ešte nepodstúpili, alebo ani nebudú môcť podstúpiť (napríklad ľudia bojujúci s inými vážnymi zdravotnými problémami), aj po vakcinácií musia ľudia dodržiavať preventívne opatrenia na zamedzenie šírenia vírusu (rúško, či zákaz oblizovať gombíky vo výťahu, tu s nami budú určite ešte dlho). Iba ak sa časom preukáže u konkrétnych vakcín, že okrem vybudovanej imunity dokážu aj kompletne zabrániť, aby človek bol prenášačom, môžeme zmeniť svoje správanie a zložiť si rúško úplne. Na oblizovanie si dovtedy nájdite iné objekty... Pre deti to môže byť zmrzlina a dospelí už snáď vedia čo a ako lízať.

Úvaha, prečo vakcínovaný človek môže byť prenášačom je, že ak vírus napadne zaočkovaného človeka, nevieme ako rýchlo jeho telo zareaguje a úplne vírus zničí. Neotestovali sme dostatočne, či vakcína len podporí vytvorenie protilátok (vďaka ktorým moje bunky odrazia vírusový útok), alebo vytvorí aj neutralizačné látky (ktoré aj znefunkčnia vírus, a tak ním už nenakazím nikoho ďalšieho). Ak to bude trvať dva-tri dni, môže nastať situácia, že po celej dýchacej sústave sa vírus nerozmnoží, ale lokálne v nose za ten čas bude trochu aktívny a tak krátkodobo ho človek v malej miere môže vydychovním, či kýchnutím, šíriť ďalej. Aktuálne je toto čisto teoretická špekulácia - našťastie uvidíme už onedlho vďaka ďalším testom, či sa potvrdí táto krátka infekčnosť a riziko prenosu aj u zaočkovaných, alebo nie.

Covid vírus má charakteristické viaceré proteíny - napr. najznámejší S-proteín, ale aj charakteristické M, E, N. Ľudia, ktorí už prekonali Covid, majú imunitu, lebo ich telo väčšinou už rozpozná S-proteín Covidu, a tak sa vie ubrániť. Avšak S ľahko mutuje (práve oznámená mutácia Covidu v Anglicku je toho príkladom), a tak je možné chytiť vírus znova, ak to bude mutácia = iný kmeň. Niektoré vakcíny sa však zameriavajú na rozpoznávanie aj cez N proteín a ten sa našťastie nemení tak často u Covidu. Preto aj ľudia, ktorí prekonali Covid, by mali chcieť ísť na očkovanie, aby získali širšiu imunitu na niektoré mutácie Covidu. Stručný prehľad, na čo sa zameriava tá ktorá vakcína, je aj tu.

Tak či onak - vakcináciou človek chráni minimálne seba a znižuje pravdepodobnosť, že jeho stretko s vírusom bude mať ťažké následky. Prípadne si to neželané stretko ani nevšimne. Možno o rok/dva/x rokov, až keď sa preočkuje a nakazí majoritná vačšina populácie, tak možeme uvažovať o "kolektívnej imunite", vírus nenájde dostatočne rýchlo nových hostiteľov a postupne zanikne. A tak vakcínovaný človek nakoniec ochráni aj ostatných, ktorí si luxus vakcinácie nemôžu zo zdravotných alebo mentálnych dôvodov dovoliť.

Mnoho ľudí kričí, že chce vidieť presné výsledky testovania vakcín. Prakticky zjednodušené a zosumarizované výsledky ľudia nachádzajú v každom príbalovom letáku vakcíny <tu je Pfizer> - napríklad, koľko zaočkovaných malo bolesť hlavy. Bez očkovania po nakazení sa Covidom hlava tiež bolí viacerých a slušná kopa ako bonus aj rovno zomrie. Domnievam sa, že Covid, skôr či neskôr, asi chytí väčšina nezaočkovaných, ak nebudú v izolácií (o tejto behaviorálnej úvahe si môžeme povedať nabudúce). Zároveň ale musíme rešpektovať výrobcu, ak presné dáta z testovania nezdieľa s verejnosťou, ale iba s autoritami. Napríklad regulačný úrad v EU má pristup k týmto údajom a vakcínu schváli a zaregistruje iba ak jej prínosy prevyšujú riziká. A tu narážame zase na skeptikov, ktorí nedôverujú niektorým, či akýmkoľvek, autoritám... lebo majú "vlastný rozum", alebo objektívnu/subjektívnu zlú skúsenosť, atď. Tých o vakcinácií nikto nepresvedčí, holt smola. Ľudia si musia najskôr ujasniť, komu a čomu vlastne veria a dôverujú. Napr. neveria EU autorite, ale možno Ruským vedcom áno. Veria veštici, šamanovi, všemocnému bohovi Diovi vitamínu C, veria príbehu jednej pani z modrého kopytníka, veria na nezvratný osud, veria v "nejakú" vedu, alebo vo svetové sprisahanie a židojašterov? Alebo veria iba vlastnej empirickej skúsenosti, očitému svedkovi(ták určitééé... ehm) a ničomu inému... Až keď si upracú a ujasnia si, od koho očakávajú dôkazy, aby ich považovali za dôveryhodné a koľko tých dôkazov musí byť, aby už ich bolo pre nich "dosť", tak až následne možno môžu nájsť cestu ako akceptovať niektoré vedecké poznatky, či vakcináciu. Existuje skupina ľudí, ktorí sú tak zaslepení, že stále budú pýtať viac dôkazov a nikdy nebudú pre nich dosť dôveryhodné.

Keď je jav, udalosť, problém natoľko zložitý a komplexný, že ho človek nedokáže pochopiť a objaví sa hoc aj očividná blbosť ako vysvetlenie, človek jej uverí - lebo nezodpovedaným otázkam má mozog ukrutnú potrebu priradiť akékoľvek odpovede (aj keď totálne nesprávne, ale dostupné), aby to mohol spokojne uzavrieť. Rovnako sa mozog správa ak mu vysvetlenie chýba. V tomto prípade "topiaci sa slamky chytá" - človek sa vrhne po prvej záchrane, ktorú zbadá a neskúma, či nie je aj lepšia možnosť, lepšie vysvetlenie. Alebo je vysvetlenie dokonale nezáživné a nudné, čo neuspokojí chuť po senzácií: "To je všetko? Za tým musí byť určite niečo viac..." bum, sprisahanie slobododrevárov tomu dodá tú správnu šťavu, určite za to môžu bobre! Povráva sa, že bádatelia, vedci a výskumníci, dokážu potlačiť toto nutkanie akceptovať nelogické/očividné blbosti a tým nájdu energiu a motiváciu skúmať, riešiť, bádať a hľadať podstatu a korektné odpovede na svoje nezodpovedané otázky, javy, udalosti či problémy... Prípadne neskončia pri akceptácií "absurného vysvetlenia" - skúmajú ho ďalej, či predsalen na tej "absurdnosti" niečo nebude - a za svoje úsilie to dokážu dotiahnuť občas až na IgNobelovu cenu.

PS: Za posledný polrok som prešiel viac ako 20timi PCR testovaniami z dôvodu cestovania a vďaka fiktívnym čipom v hlave by som mal dokázať asi už aj ťažiť Bitcoiny. Po prvej dávke vakcíny očakávam minimálne vylepšené schopnosti ovládať semafóry na križovatkách (červené svetlo trvajúce viac ako 90sekúnd považujem za zločin proti ľudskosti - čo je na prvý pohľad v rozpore s mojou schopnosťou čakať hodiny na vakcináciu) a po druhej dávke snáď budem pracovitý ako Wall-E. Iba-že-by nie a sú to totálne nezmysly. Šetriť mentálnou energiou síce je pohodlné, ale má to občas nepriaznivé následky. Typicky sú to tie, pri ktorých sa pozastavíš so slovami: "wtf? Ľuďom načisto drbe!"
A ak narazíte na zarytého popierača vakcinácie, presvedčiť ho asi nedokážete. Veď zmeniť svoj (akýkoľvek) názor je hotová výzva. Obzvlášť, ak bol roky utvrdzovaný vo svojom presvedčení. Existuje mnoho príkladov, od jednoduchých (či sa figurína točí v smere hodinových ručičiek alebo oproti), až po ironicky kruté (keď japonský vojak odmietal roky uveriť, že skončila vojna a všetky informácie, ktoré nezapadali do jeho vnímania sveta považoval za podvrh, a tak dlhé roky pokračoval fanaticky v záškodníckej činnosti presvedčený o svojej pravde). „Prehodnotiť obraz sveta je náročné a ak niekto prizná, že sa mu to podarilo, ušetrime ho posmeškov – zaslúži si obdiv.“

PPS: Celý príbeh(článok) považujte za fikciu, ktorá sa možno stala - nechce sa mi riešiť nezmyselné súdne spory, či "diskutovať" s utvrdenými antivax ľuďmi ;-) Viem, že obsahuje aj nepresné, neúplné, či zámerne zamlčané informácie a nevhodné zovšeobecňovania - primárne z dôvodu písania po lopate, ako to zjednodušene komunikujem a vnímam ja. Žiaden farmaceutický výskum v histórií nebol tak sledovaný odbornou a laickou verejnosťou ako Covid. Šialené množstvo testov, výskumov a dát bolo vyprodukovaných v rôznej kvalite, ktoré sa musia preveriť, kým niektoré budeme môcť považovať za smerodajné a dôveryhodné. A ešte mrte dát aj vyprodukovaných bude. Naschvál som sa neponáral do rozdielov medzi vakcínami (a že ich je pokokos), či IgM, IgA, IgG,...S1, S2, RBD,... alebo do risk managementu ľudského zdravia a akceptácie rizika u jednotlivca, alebo u socialnej skupiny - každé z toho by bolo na samostatnú seminárku, u politika rovno na dizertačku, či profesúru, ak nie rovno na vystrelenie na Mars. Takže sa veselo tvárme, že toto vyššie je fikcia ;-) Samozrejme, že rovnako ako milióny ďalších Slovákov, som aj ja odborník na všetko, v tomto období i na Covid a na správnu výživu pre Santových sobov, aby to 24.Decembra v noci zvládli bez svalovice....



P.S. odo mna: Toto vyssie je len uryvok / poznamka pod ciarou, ak to niekoho zaujalo, cely clanok (aj s linkami v texte) je na webe, obsahuje aj detaily ako to ockovanie prebiehalo, atd. Stay safe :wink: Gunslinger
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

matus69 napísal: Takže treba sa obetovať a risknúť to. Kto si neuvedomuje, že žiadne iné riešenie momentálne neexistuje potom DNA a RNA nepochopí určite.
Okej, ja sa kľudne zrieknem svojej vakcíny vrátane celej mojej rodiny v prospech tej tvojej.. veľmi rád to spravím.. Ak to tebe stojí za to je to rozhodnutie tvoje obetuj sa . A ja ti to rád doprajem.. Ak existuje čo i len teoretická pravdepodobnosť že to môže vyvolať niektoré ochorenia u ľudí s vrodenými preddispozíciami zdedenými po predkoch.. Niekde som čítal o neplodnosti, svalovej dystrofií, epilepsií.... Nie som padnutý na hlavu aby som zo sseba a svojej rodiny robil pokusné potkany.
Sú aj in=e riešenia ale tie sú pre mnohých nepohodlné.. Zdravý životný štýl, vyvážená strava bohatá na vitamíny, minerálne látky, pohyb, otužovania, bezstresové prostredie...
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 2 months

Príspevok od používateľa matus69 »

tomas120 napísal: Zdravý životný štýl, vyvážená strava bohatá na vitamíny, minerálne látky, pohyb, otužovania, bezstresové prostredie...
by si ma aj pobavil, keby to nebola vážna situácia.

PS: ak má niekto chorobu, ktorá kontraindikuje očkovanie, nemal by byť očkovaný.
To ostatné čo píšeš je nič len predposratosť. Ak si normálny dospelý, si aj normálne zaočkovaný a niečo mi našepkáva že v čase, keď ťa očkovali sa nikto s týmito vecami zvlášť nekašlal, a všetci sme tu... Ale keďže tu máme totu slobodu... :roll:
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Jasné predposratosť a primitívne šteky o slobode. Neviem čo s tým tu viacerí máte...škoda slov.. Uži si vakcináciu do sýta :wink:
PS: nie je vakcína ako vakcina??? treba na pochopenie dve VŠ?
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Neviem ci tlacia zrovna mrna. Ak ich produkuju, tak ich logicky aj propaguju. Skor si myslim, ze hitec mrna budu minimalne na zapade viac ziadane. Rozprava sa o nich preto, ze su nove, tajomne a s obrovskym potencialom. Ta od Moderny mala byt hotova uz vo Februari po dvoch dnoch https://www.businessinsider.com/moderna ... ys-2020-11
Odvtedy sa len testuje. Preto je okolo nich taky hype
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 4 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Pokial viem, tak za roky testovania sa zatial nepodarilo vyrobit mRNA produkt, ktoreho benefity by prevazili rizika. A ze sa to podari prave pri koronavirusoch, proti ktorym doteraz neboli ucinne vakciny. Nuz hadam je to o tom dopyte a ponuke....
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5240
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

tomas120 napísal:Jasné predposratosť a primitívne šteky o slobode....
Spomeň si na svoj hysterický záchvat, ktorý si tu predviedol pred celoplošným Ag testovaním... o tom, ako ti 150kg chlap vrazí tyčinku cez nos až do zátylku, či kam... :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5240
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Šéf BioNTechu: Vakcínu vieme prispôsobiť do mesiaca a pol

Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22560616/sef-bion ... ml?ref=trz
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Ach jaj už aj ty.. A? čo tým chceš naznačiť? že atómová zbraň nefungovala? :lol: Alebo chceš povedať že špajdovačky stáli za veľký prd a ukázali že ich senzitivita bola na hony vzdialená od deklarovaných údajov v letáku? Alebo chceš povedať že som si mal ako zdravý nechať špárať v nose? Prečo? lebo šašo povedal?? :lol:
nerozumiem čo chceš týmto výkrikom povedať??
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5240
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Nie, kdeže.
Iba to, že rovnako ako vtedy, tak aj teraz si sa iba predposral. Tak ako ti naznačil kolega diskutér vyššie. Toť vsjo. Nič si z toho nerob. Splašencov, ktorí tak celkom netušia o čo ide, ale určite sú proti všetkému, takých je dnes kopa.
S Matovičovými kecmi to nemá nič spoločné.

Na margo špajdlovačiek, u susedov v Rakúsku navyšujú testovacie kapacity ako sa len dá. Zrejme im to poradil Matovič... :roll: :lol:
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Už ma dosť unavuje keď čítam niektoré príspevky od tých čo sa sami seba považujú za osvietených. Nech sa jedná o akúkoľvek tému tak svoj názor považujú za jediný správny a akýkoľvek kritický pohľad na ich názor proste nemienia akceptovať. Dokonca si ani nepripustia že by sa mohli mýliť.

Zatiaľ sa nejako do očkovania nemá ani tá vláda ktorej voliči do nej vkladali toľké nádeje "že ako to tu dá do poriadku" (tuším to bolo až 27% "osvietených")... :roll: Tiež používali rovnaké manipulatívne techniky ako používajú niektorí tunajší provax osvietenci.

Tí čo majú potrebu dať sa zaočkovať nech sa dajú. Nech dajú zaočkovať aj svoje rodiny a aj domáce zvieratá. Je to ich vec a verím tomu že nikto im v tom nebude brániť.

My, "antivax predposratí hlupáci" chceme len to aby nás nikto nenútil do očkovania o ktoré nemáme záujem. Môžme sa mýliť? Samozrejme že tá možnosť tam stále je. Ale až čas ukáže ktorý názor bol správny.
tomas120
častý prispievateľ
Príspevky: 706
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa tomas120 »

Lovec: buď v pohode ja si z Vás provax vôbec nič nerobím.. Aj tebe len môžem popriať aby si to v zdravý užil aj s rodinou a ako pre zmenu napísal kolega vyššie. Dajte ostatným ktorí to nevidia tak ako vy ctená osvietená provax inteligencia pokoj.... Potom sa prosím pochvál ak náhodou z očkovania tebe alebo niekomu z rodiny niečo vyskočí. Aby sme my hlúpi predposraní idioti mohli precitnúť do reality :wink: :wink:
https://aeronet.cz/news/americka-cdc-vy ... heOWvbAnBY
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"