Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5206
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Tak to bola dovolenka za všetky prachy...

https://mynitra.sme.sk/c/22595138/pacie ... ml?ref=trz
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 401
Registered for: 10 years 1 month

Príspevok od používateľa emkac »

turbiak, zachytil som niekde, ale uz to neviem najst, ze ta metodika vyliecenych je zla.... tusim sa tam davaju aj udaje z ATG testov
mysim ze pokial bola jedna osoba na atg a potom isla na pcr a oba mala pozitivne, tak sa ako novy pripad pridal 1 a po desiatich dnoch ci tak nejako sa odpocitalo 2

ale uz fakt neviem, kde som to videl


lovec, o dovolenke nepisal nik, vraj to bola sluzobna cesta
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5206
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

No to hej, možno to bol dokonca aj pendler... :roll: Nepísali o tom na www.akovydrbatsosystemom.sk?!
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

emkac: Mam podobne info - podla vsetkeho sa do ofic. cisel pozitivnych zapocitavali PCR, ale medzi vyliecenych sa davali PCR aj AG. Tym padom nam pocet 'vyliecenych' krasne narastal (v skutocnosti samozrejme nie naozaj vyliecenych, ale tych ktorym uz uplynulo 10 ci 14 dni od pozitivneho vysledku, bez ohladu na to v akom stave su teraz), a zaroven pekne klesal pocet 'aktivne nakazenych'. Tato potemkiada ale tento tyzden uz dospela do bodu ked sme sa blizili k nule aktivne nakazenych a keby ich v stredu neprestali vykazovat tak dnes uz by sme mali minus = negativny pocet 'aktivne nakazenych' :shock: :lol: To je vraj ten dovod preco dnes/zajtra prebieha 'system maintenance' a nereportuje sa nic, a sam som zvedavy ako to 'opravia'...

Reci o tom ze od novembra budeme PCR testovat aspon 20,000 ludi denne a postupne to navysovat zostali opat len recami, trasovanie je nadalej slabe a uplne nedostatocne, e-Karantena alebo aspon ake take kontrolovanie ci pozitivni naozaj karantenu dodrziavaju sa nekona, a AG testovacie 'atomovky' boli v skutocnosti len prdmi vo vetre, takze realny vysledok je ze co sa tyka umrtnosti sme na tom teraz najhorsie na svete.

A to pritom medzi umrtia pocitame stale len ludi co zomreli 'na' Covid a Covid bol hlavnou pricinou umrtia, na rozdiel od mnozstva krajin ktore zapocitavaju aj umrtia 's' Covidom a netrvaju na autopsiou potvrdeny Covid ako hlavnu pricinu. Cize este aj s nasou Potemkiadou a cachrovanim s cislami sme najhorsi na svete v tej najsmutnejsej statistike :evil:

O tom ze viem o sestrickach ktore Covid absolvovali uz trikrat a hrozia sa toho az to opat dostanu v nejakej mutacii na ktoru vakciny nebudu moc ucinne, alebo o ludoch s ktorymi sa to vlecie uz tyzdne ci mesiace napriek tomu ze oficialne su uz davno v kolonke 'vylieceni' skoda hovorit.

A bez ohladu na to ake vybavenie sa nakupi a kolko medikov donutia nastupit na Covid oddelenia, realny limit slovenskeho zdravotnictva je max cca 5,000 Covid pacientov a max cca 500 ludi na ventilatoroch, a od toho uz ozaj nie sme daleko. Nikto nevycisli kolko ludi mohlo dalej zit keby ich z nemocnicnych prijmov neposlali domov lebo nemali az take vazne priznaky (pricom na prechod z mierneho do kritickeho stavu casto staci par hodin), rovnako nikto nevie kolko ludskych zivotov sme mohli zachranit keby sa za peniaze vyhodene na AG testovanie nakupili radsej ECMO masiny a pod. Namiesto toho tu mame cirkus s modrymi papierikmi, 'lockdown' v uvodzovkach, a ideme otvarat skoly (a hned po nich cakam ze pridu na rad zahradnictva, kostoly, fitka a stadiony, pretoze niektori ludia su proste nepoucitelni). Vid ten mrtvy z Nitry co sem dovliekol dalsiu mutaciu a zomrel - uuurcite bol v Hurghade na 'pracovnej ceste', alebo tisice dalsich nasincov z toho webu co linkol lovec vyssie... :roll:

Stay grey and frosty,


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Príspevky: 3699
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

https://edition.cnn.com/2021/02/12/heal ... index.html

Štúdia ukazuje že Vit C a Zinok nezmieňujú symptómy Covidu
Používateľov profilový obrázok
greenie
častý prispievateľ
Príspevky: 1000
Registered for: 8 years 4 months

Príspevok od používateľa greenie »

Používateľov profilový obrázok
mondo
prispievateľ
Príspevky: 496
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa mondo »

Zaujímavé. Ale mi je divné, že všade počujeme o 2m odstupoch, a tu zrazu, po vyše roku čítam o 100 až 1000m. To nikto tu štúdiu nečítal?
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Príspevky: 2433
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

greenie: Dobry clanok, konecne niekto kto vie o com hovori (a hovori to iste co tu uz mesiace opakujeme aj my), skoda len ze o tom ti hore co rozhoduju nemaju ani sajnu :evil:

My tu totizto mame 'pandemicku komisiu' kde sedi 20 ludi co o viruse vedia tolko co kazdy druhy clovek na ulici (predsedovia samospravnych krajov, ministri dopravy, financii, skolstva, atd.), respektive vedia len to co si ich asistenti obcas precitaju na Topkach alebo u SMEtiarov, a dvaja ludia ktori si obcas precitaju aj nieco niekde inde, a tychto 22 ludi potom dava odporucania ohladne Covidu a ochrannych opatreni 'ustrednemu krizovemu stabu', pricom nakoniec premier cez hlavneho hygienika aj tak pretlaci cokolvek ho napadne. Plus sme tu mali 'permanentny krizovy stab', 'ekonomicky krizovy stab', a mame tiez x dalsich krizovych stabov na urovni samosprav, krajov ci okresov, a realny vysledok vsetkeho toho schodzovania je ten ze v pocte mrtvych na populaciu uz sme predbehli aj Portugalsko a sme najhorsi na svete.

A co sa tyka rozostupov, 2 metre su len cislo, pricom je samozrejme rozdiel medzi 2 metrami v rade niekde vonku, 2 metrami v rade v Tescu, a 2 metrami v rade v malej cakarni u lekara. 2 metre su lepsie ako nic, ale ako sa virus vydychnuty ci vykaslany v aerosolovom oblaku siri napriklad po obchode sme tu tusim preberali uz skoro rok dozadu (sam som sem daval to ilustracne video), a kazdemu premyslajucemu cloveku musi byt jasne ze 2 metrova vzdialenost v malom uzatvorenom priestore ziadne velke 'bezpecie' neposkytuje. Ze chirurgicke ci handrove ruska funguju len minimalne alebo vobec je uz tiez davno zname (a ci psychologicky efekt ich nosenia je viac pozitivny alebo negativny je tiez na zvazenie). Co sa tyka testovania tak to je tiez loteria, pozitivita ci negativita PCR alebo AG a ich papierova senzitivita a specificita su jedna vec, realna prax su ale vec druha. Osobne poznam cloveka co s vysokymi horuckami a kaslajuc absolvoval pred tyzdnom v piatok AG test (pretoze jeho vseobecny lekar ho s horuckou a teplotami odmietol co i len zobrat do ordinacie) ako negativny, v sobotu PCR test negativny, v nedelu opat AG test a opat negativny (pricom ale cely cas horucky a kasel), a az ked v pondelok si zaplatil PCRko vo vedlajsom okrese a tam ho konecne ukazalo ako pozitivneho tak mohol ist na PNku a domov do postele... A co sa tyka liecby tak ziadne zazracne lieky tiez este nemame (skutocne ucinnym sa zatial definitivne nepreukazal ani remdesivir, ani hydrochloroquine, ani zinok+vitaminy, ani ivermectin, ani nic ineho, aj ked vsetko z toho moze niekedy niekomu pomoct). Cize dovodov na otvaranie skol, hranic, a uvolnovanie opatreni ozaj moc nie je, teda okrem toho ze uz toho ludia maju ozaj plne zuby. :roll:

Stay grey and frosty,


Gunslinger
Používateľov profilový obrázok
mondo
prispievateľ
Príspevky: 496
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa mondo »

"U chrípky sa už dávno štúdiami dokázalo, že pri dobrých poveternostných podmienkach je jej šírenie vzduchom na niekoľko 100 až 1000 metrov."
Netvrdím že to nieje pravda, iba že je to diametrálne odlišne s tým čím sa operuje dnes.
matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

Ze chirurgicke ci handrove ruska funguju len minimalne alebo vobec je uz tiez davno zname

to si sa asi pomýlil


čo sa týka bezpečnej vzdialenosti, tak minule som šiel po ulici a zacítil som cigaretový dym. Pani, čo fajčila bola tak 20m od mieste kde som to začal cítiť. Ak cítím dym = dýcham to čo ona vydýchla. Môžu v tom byť aj vírusy?
Používateľov profilový obrázok
fotograf
častý prispievateľ
Príspevky: 803
Registered for: 9 years 5 months

Príspevok od používateľa fotograf »

matus69 napísal:... Môžu v tom byť aj vírusy?
Môžu - akurát, že tie nezacítiš...
Pri optimálnych podmienkach (tlak vzduchu, relatívna vlhkosť, rosný bod, rýchlosť a smer prúdenia vzduchu..., intenzita slnečného žiarenia, ...) aerosolové mikrokvapky s aktívnym vírusom môžu skutočne prekonať veľké vzdialenosti ešte so značnou účinnosťou reálneho prenosu a šírenia nákazy.
Výhodou exteriéru je však to, že koncentrácia vírusu rýchlo klesá ("riedi" sa pohybom a miešaním vzduchu). Toto však neplatí v interiéroch - tam sa koncentrácia vírusu (aerosolu s vírusom) vo vzduchu spravidla zvyšuje úmerne s množstvom vydychovaného vzduchu nakazeného šíriteľa. Samozrejme - rúška a najmä respirátory sú schopné významnú časť infektu odfiltrovať.
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 3 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Aj ucitelia vasich deti rusia vyucka koli neprijemnym ucinkom po ockovani?
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5619
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

K tej vzdialenosti len toľko, že naozaj v tom netreba hľadať nič len empíriu, pričom ale platí, že samotný fakt, že nejaká čiastočka alebo zopár (desiatok) čiastočiek doletí do extrémnej vzdialenosti ešte neznamená, že v tejto extrémnej vzdielanosti niekoho aj nakazí a teda, že to riziko nákazy v takej vzdialenosti je nejako relevantné. Skôr ide aj pánovi primárovi o to, aby poukázal na absurditu presvedčenia, že 2 m stačia. K tomu už ale dobrý príklad uviedol Gunslinger. Ešte k tomu môžeme pridať ďalšiu premennú, ktorou je čas, po ktorý je človek exponovaný určitej vírusovej náloži... Ergo, aj štyri metre v tej čakárni u lekára, ak tam človek strávi hoďku-dve, nič zásadné neriešia a môžu byť z hľadiska rizika riadne peklo. Odpoveďou je účinný respirátor. Vieme ale, aký zákon u nás ešte stále platí... Hlavne, že sa teraz znižovala DPH.
:oops:
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Ubik napísal:Aj ucitelia vasich deti rusia vyucka koli neprijemnym ucinkom po ockovani?
Ano, dost ucitelov ma teploty po ockovanie Astrazeneca, hrubym odhadom tak 50%. Manzelka mala tiez zvysenu teplotu a celkovo jej nebolo dobre. Teraz ma 36h po ockovani a uz je v pohode, len ju boli ruka. Im ale zrusili skolu uz vcera na cely tyzden.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"