K-100 verzus Shadow

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3293
Registered for: 16 years 4 months

K-100 verzus Shadow

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Vzhladom na to, ze som majitelom zatial oboch zbrani a ze chcem K-100 predat neda mi aspon uviest veci na pravu mieru.Aby vecny vrtaci ku tak vdacnej teme nemali co namietat.Ty co ma poznaju vedia ze rad menim zbrane,tak som zmenil aj teraz.Zial kupa novej ma stala hodne preto sa nedobrovolne musim zbavit k-100.Len zbezne chcem porovnat podla mojho nazoru tieto zbrane,alebo ziadam aj strelcov co mali moznost sa stretnut s oboma aby pridali svoj nazor.Zacnem K-100,plusy.Kvalitne ciste spracovanie oproti CZ,super material,povrchova ochrana,dostupnost ND,servis,pristup GP,cena.Presnost oboch zbrani ja porovnavat nemozem nakolko niesom mierenkar,len Cz zaciatocnikovi viac odpusti chyby pri uchope,miereni.Mozno u mna len vacsi spatny raz oproti shadowu.Vystrielane cca 3000ran bez zavad.Shadow-velka tazka zbran,moznost menit pazbicky,ladena spust,vraj uz kovana hlaven,ale biedna povrchova ochrana :roll: Menil som svetlovodnu musku,trocha buchnutia hned je brunir v čudu. :roll: Shadow nevhodnost na nosenie,predrazena zbran.Len v skratke shadow je viac na sport,K-100 univerzalna zbran.Teraz cakam iba debatu ake mate skusenosti,nie zvrhli debatu-je na pi...,ja mam vacsieho.Iba som chcel ako spokojny majitel Kaceny uviest na pravu mieru veci.PS:Skoda ze su u nas odmeny v čudu inak by som si ju nehal-mozno neham :!: Mojim umyslom nieje hanit ani chvalit jednu znacku,len ich objektivne ako uzivatel porovnat :!: Mozno niektory preco menim ked som spokojny-zial ja som uz taky s pozdravom Balistik,R.H.
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Viac menej suhlasim... Mne trochu vadi na CZ vyska a tvar zaveru pri obtahovani.
Používateľov profilový obrázok
rob999
častý prispievateľ
Príspevky: 655
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa rob999 »

Mne sa so Shadowom strieľalo dobre, pocitovo veľmi podobne ako SIG (asi kvôli celoželezu), ale úchopová plocha na obťahovanie záveru sa mi zdala veľmi malá. Cena je na ČZ naozaj predražená. Neviem akú môže mať životnosť nakoľko hlaveň sa mi zdá dosť tenká a nie je vyrobená z Krupp ocele. (ani A. Týc nemá iba jednu a keby mu neplatili bolo by zaujímavé počuť jeho nestranný názor).
K100 (bez srandovania) sa mne subjektívne zdá ako zbraň ktorá potrebuje veľa zásahov počas životnosti. Jeden má s ňou viac starostí, iný menej. Pre mňa má väčší spätný ráz (posledne som strieľal zo zbrane Luba Pančíka v Kláštore). Keby som nemal inú určite by som s tým vedel v rámci mojich schopností strieľať. Koľko však do toho musíte priebežne investovať kvôli vylepšeniam a závadám viete iba vy kto ju máte. A zdá sa mi tá kvalita diskutabilná (píšeš že povrchovka super, iní v inom vlákne nevedia ani vyleštiť odtlačok po prste ...). U K100 vidím osobne 2 tábory majiteľov. Tí ktorí mávajú problémy a občas to aj priznajú a tí druhí ktorí možno aj majú no nikdy nepriznajú (toja Rasťo údajne nebola bežná z pultu v obchode).
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3293
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tak zas neviem ci bola moja nijaka ina,ked som volal s p.Lihanom tak chcel som svetlovodnu muchu,vypustanie,vacsiu komoru,dodatocne upravenu spust.Na to ze v zaciatkoch ma zbran nenadchla som do nej siel.Mal som problem kolik sa mi vysuval a trocha som dolestil uzamykanie vzhladom na silver verziu.Po case som mal aj vacsie vole na zavere,ale to nema na presnost vplyv.Mne sa na mojej nedial zazrak na pockanie.Ale aspon to tu konecne na fore ozije.Ps-to vraj mam nejaky special nieje len vyhovorka porazenych ze ich nejaky maco vraj kacenou vybuchal?uz som zazil narazku scim buchas kacenou?na konci pri predavani cien som povedal ano kacenou!chudaci mali sigi a Hk.To sa ale netyka teraz zbrane ale ludi!
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3293
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Neda sa mi zrusit duplicitny clanok,aspon jeden takto zmazem.Omluvam sa pisal som cez mobil :oops:
Naposledy upravil/-a BALISTIK v 01 Nov 2009, 19:53, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
rob999
častý prispievateľ
Príspevky: 655
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa rob999 »

Vidíš Rasťo? Ja som myslel, že toto je téma K100 versus SHADOW a zase do toho pletieš SIG a HK. Dosť bolo komplexov. Veď ťa aj SIGáci v pretekoch vyrábajú, na to si zabudol? A či ty vyhrávaš všetko a všade????

Alebo si chcel reakcie iba od majiteľov K100?
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3293
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Robo zas prekrucas!to co som povedal bola pravda,ti co sa to pytali boli sigovi kolegovia na jar na Turceku.Bolo tam vela ludi co to poculi,ja nemam nic voci tym zbraniam,len ja zastavam ludi s biednym platom.Nema kazdy na drahu zbran!nechap to zle ale ked si zaciatocnik kupy drahu zbran ide mu len o imidz.Tak podobne je to popisovane aj v odbornej literature.Nasi strelci wfc tym to ide oni maju nieco laufom pustene.ale zachovajme tema,kto mal alebo jednu zo zbrani nech povie nazor.Neviem co znamenala tvoja predposledna veta :?: :roll: ale ak mas niečo osobne voci mne,aspon mi to tak pripada tak mi to povedz rovno.Chcem len pisat male testy zbrani,uzivatelske skusenosti,nie sa tu hadat :!: :!: Vsade kde niečo napisem mas hned chut sa do mna pustit a prekrucat co hovorim :!: Ked budes mat alebo si mal K-100,shadow,nejaku dlhodobejsiu skusenost urcite strelci privitaju tvoje skusenosti :!:
friendly_ardinghelli

Príspevok od používateľa friendly_ardinghelli »

Ja som s K-100,spokojny.Dohodil mi ju Balistik :lol: boli sme v GP,taktiez od nova nemam snou absolutne ziadny problem.Len sa naucit strielat,ale pomaly vas dobehujem.Uz skoro 3000-3500ran bez zavad,tiez mam silverku. :lol:
elegant_elgamal

Príspevok od používateľa elegant_elgamal »

Povodne som mal zaujem o CZ-Shadow,ale predsa som sa rozhodol kupit domaci vyrobok.Som stastnym majitelom K-100mk6.Zatial strielam len kondicne ale vyborne sedi,ako tak presna len moje oci :roll: zatial 500ran bez zavady.Ale ak bude moznost skusim s chalanmi s Turca aj shadow. :lol:
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

čo povedať o shadowe (alebo ako si Bionda zapamätala jej názov ako Severuse)? sedí mi fantasticky v ruke, mám pocit, že ak neurobím vyslovene somarinu, tak malé chyby dokonale odpúšťa. presnosť je výborná, správanie po výstrele dokonalé... životnosť neriešim, lebo to preverí čas. menšia úchopová časť záveru je vec zvyku, ja s tým zatiaľ problém nemám, hoci tiež by som prijal trochu plochy naviac. ale to je asi daň za nízko položené ťažisko... Čo sa týka K100, tak presnosťou určite nezaostáva, spracovanie je tiež fajn, v podstate jediným dôvodom, prečo som volil shadowa bolo, že mne K100 nesedí v ruke. mám dosť dlhé prsty a veľké dlane, no nie nejako špeciálne mäsitú dlaň. takže pri úchope mi vzniká väščia plocha pažbičiek, ktoré sa mi rúk nedotýkajú. z toho samozrejme pramení aj horšie chovanie zbrane po výstrele (opakujem, že píšem o sebe, určite sú strelci, ktorým táto zbraň sedí a chová sa výborne). to by v mojom prípade mohli vyriešiť vymeniteľné pažbičky, ktoré snáď v budúcnosti budú.
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Príspevky: 1136
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

mam staru kacku serie C (v podstate prva vacsia komercna seria, rok 2005, Acko aj Becko boli mensie testovacie).

kedze si svoje zbrane davam velmi rad upravovat, na mojej kacene je po rokoch povodne len toto - ram, kontajner, hlaven, zaver. vsetko ostatne som niekolko krat menil najma z pasie lebo som chcel upgrade novymi suciastkami (napr. super STI kladivo), koli ladeniu (sustava spuste, mieridla, vylucenie automatickeho zhadzovania zaveru po prebiti... ) a ciastocne aj koli zavadam. moj kus vlastne uz davno nie je standardna K100. podobne ako igocov smoke wagon bola uz prilis vela krat prekopana. teraz zvazujem dalsi upgrade na Mk7 ram...

koli zavadam na mojej kacke musel byt po 7000 ranach meneny zachyt zasobniku (zacali vypadavat zasobniky lebo stary zachyt sa opotreboval, mal pomerne subtilnu dosadaciu plochu oproti novej generacii, a zacali problemy s novym typom zasobnikov) a udernik (bol sice plne funkcny ale mierne opotrebeny a nezaberala padova poistka). este na zaciatku bolo nutne vymenit kolik uderniku pre materialovu vadu.

nemal som nikdy problem s uzamykanim ani s nabijacim cyklom. papa vsetko a je velmi presna (co zial s mojimi ocami a rukami neviem plne vyuzit). aj ked ma obcas potrapi moju kacku mam rad, a pre to mnozstvo plastik ktorymi som ju nechal potrapit ju volam "Jacskonka". vyhovuje mi ergonomicky ale mrzi ma ze ako kazdy plastak mi nikdy neodpusti ziadnu chybu v uchope (obcas sa zadari limpwrist+FTE) a spustani (je lahke ju strhnut). nuz ale to je moja gramblavost. uvital by som kovovy ram.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

:D Hmmm... neviem, čo si chcel povedať tým, že ako "každý plasťák ti neodpustí chybu v úchope". Že ti neodpustí chybu je jedna vec, ale nevzťahuj to na všetky plasťáky. USP som x-krát držal ozaj zle (zvlášť po tasení) a nikdy nebol problém. S mlokom tiež. Z tých pár sto rán, čo som dal z G17, som niekoľko vyslovene odflákol, gun som držal už aj tak, že mi takmer z ruky vyskočil po výstrele a nikdy to nezapríčinilo žiadnu zádržku.
:wink:
Nechcem tu zakladať žiadny flame, ale nie je od veci, keď subjektívne tvrdenia necháme v rovine subjektívnych tvrdení a nerobíme z nich všeobecne platné pravdy.
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Príspevky: 1136
Registered for: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

Jack - iste, ziedny flame. precitaj si moj prispevok poriadne. pisem ze "mi neodpusti" cize ide o moj subjektivny komentar, v subjektivnej rovine a mal som za to ze je to dostatocne jasne napisane. pre nechapavych - ja sam mam pri vsetkych plastakoch bez vynimky zvysenu tendenciu robit chyby. ini strelci mozu mat odlisnu skusenost, kazdy mame ine paprcky. snad teraz je to spravne :D
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Boris, veď v pohode. Už chápem. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"