CZ 83 hlaven

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Príspevky: 3294
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja čo viem tak CZ ruči za hlavne tak 12-15tis vystrelov,ale znesie to ovela viac.Mal som 83 a predal som ju ked mala tak 9tis ran,strielala stale spolahlivo a presne,takže nič sa neboj čital som že aj 20tis ran bez problemov buchli a nič sa nedeje.Naboj 7-65 nepatri k vykonnym,83 ma pevnu hlaven tak ti ešte určite roky posluži.
dan12
občasný prispievateľ
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dan12 »

Ak chces urobit hlaven tak vyskusaj Mongela v Topolcanoch. Mne robil na na G17 standartnu predlzenu hlaven(nie polygon) zo surovej hlavne a pohoda.
eager_meitner

Príspevok od používateľa eager_meitner »

Caute.Z dlhšou hlavňou by som nešpekuloval.83 je dobrá zbraň aj z hlavňou ktorú má.DAť DLHšIU HLAVEň JE NEEFEKTíVNE,nehovoriac o tom že ťažko zlegalizovaťelné.Nepredľžiš zámernú takže presnejši nebudeš.Povýstrelový zdvih bude celkovo väčší.Inžinieri projektujú zbrane s presným rozložením hmotnost a čo najvyrovnanejším rozložením kinetických energií pri výstrele.Bol by väčší tlak v hlavni pri výstrele pôsobiaci dlhší čas na čelo záveru.Pri jej jednoduchom dynamickom závere by ti veru nepomohlo ani zosiliť pružinu.Pre zachovanie streleckého komfortu by si musel pridať hmotnosť aj záveru.Takže by ťa čakalo málo muziky za veľa peňazí.Tieto zbrane(CZ83 CZ82)sú dobré odliadnuc od relatívne drahého a neefektívneho strelíva(v porovnaní z najrozšírenejším a najlacnejším 9luger)No na môj vkus sú dobré priam výborné.
R
častý prispievateľ
Príspevky: 3129
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

s.mato: no divil by si sa ako sa z vz.50 vyrábali svezarmovské "špeciály" do kusu laufu z vz.26 sa narezala komora, dopredu na hotovú hlaveň sa upevnila nová mucha a šlapalo to výborne. btw. nevidím dôvod prečo by nešlo zlegalizovať vz.82/83 s dlhším laufom, ak to urobí puškár a prejde skúšobňou...
dan12
občasný prispievateľ
Príspevky: 62
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dan12 »

Zlegalizovanie nie je problem, objednas si hlaven, vybavis nakupne povolenie a zaplatis, to je vsetko. Tlakovka je v tom.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"