Založený: 08 január 2009 Príspevky: 55 Bydlisko: BA
Zaslal: Ut február 02, 2010 11:11 pm Predmet: Odlievanie striel, kalibrovanie, voskovanie
V jednej téme som videl že píšete aj o vlastnej výrobe striel. Chcel by som si začať aj ja odlievať strely ale mám pár otázok. Zohnal som si literatúru ktorá mi bola doporučená (Prebijení streliva od Leitnera).
Všetkému ako tak chápem len jednej veci nie. Ako je to s tým kalibrovaním a mazaním už odliatej strely. Píše sa tam o tuhých voskoch a aj o tekutých od LEE napr.
Mne sa viac pozdáva ten prvý z tým tuhým voskom len neviem že či keď mám tie strely už navoskované a potom ich kalibrujem nezotrie sa mi ten vosk z bokov? Alebo ich treba ešte raz potom namazať alebo stačí že ten vosk ostane iba v tej medzierke?
Ktorý spôsob je lepší?
A je vôbec potrebné kalibrovať strely lebo v knižke (Leitner) je napísané že niektoré kokily od LEE robia strely ktoré netreba kalibrovať. Viete poslať link ako také vyzerajú?
Podľa toho akým spôsobom sa to navoskuje treba vyberať aj kliešte? Hovoríme tu o kalibroch 9L a .45 ACP.
Posledná a potom už nebudem otravovať je akú ťažkú strelu a akého tvaru si vybrať ak by to mali byť náboje pre IPSC. Môžete poslať linky z www.zbrane-ke.sk aby som videl tvar.
Založený: 27 december 2007 Príspevky: 686 Bydlisko: Slovensko
Zaslal: Št február 11, 2010 1:23 pm Predmet:
Ja by som si najprv asi spocital naklady, ci ma vyznam odievat.. rataj material, naradie , cas, jedna strela u mongela stoji nieco vyse 1 sk starej ceny , ma to vyznam doma robit?? co ta vyjde taka strela home made a aka je uspora? _________________ Optimisti sa učia po anglicky.....pesimisti po čínsky....My realisti sa učíme strieľať
čo som kukal cenniky tak 1 olovena strela stoji skoro 1,5sk . Z 1kg mam odliate 100ks a kg olova kupijem od 0,1€-1€ takže cena za 100ks je niekde 0,1 až 1€ u mogela skoro 5-6€ za 100ks /1kg takže sa to vobec neoplati kedže ročne strielam len 6000-10000ks tych ušetrenych 450€ ročne nestoji za to _________________ Už dnes sa mame lepšie než zajtra.
Založený: 27 december 2007 Príspevky: 686 Bydlisko: Slovensko
Zaslal: Št február 11, 2010 5:14 pm Predmet:
a kolko casu stravis pri tom ?? do olova idu aj prisady nie ??? _________________ Optimisti sa učia po anglicky.....pesimisti po čínsky....My realisti sa učíme strieľať
Ziadne prisady nedavam ,odlievanie 2x rychlejšie niež vyroba nabojov na turete, za pol hodku odlejem okolo 400 viac ako pol h neodlievam začne ma to nudiť _________________ Už dnes sa mame lepšie než zajtra.
Založený: 25 jún 2009 Príspevky: 815 Bydlisko: kto potrebuje vie
Zaslal: Št február 11, 2010 8:58 pm Predmet:
Odlievanie striel sa jednoznacne oplati, vid Mongel (musi z niecoho zit )
Ja sa chystam odlievat ked opadne sneh a stupne teplota na cca 20C nech sa mi dobre rozohreje olovo.
Vyclenim si na to jeden den a planujem si spravit strely na cely rok, pricom sa budem z toho min 2 tyzdne detoxikovat _________________ CZ 75TS upg (9x19), Glock 22c (.40S&W), CZ82 (9x18), Benelli SuperNova Tactical (12Gauge), Sa-58 Upg (7,62x39), Sa-26 (7,62x25), S cm-2 (.22lr), ZKM 456 Mod.4 (.22lr), COLT M4 OPS (Walther) (.22lr)
tiež čakam na teplo ,mam tu par kg olova ale rozne tvrdosti od čisteho cez tlačiarenske až po zmes s zinkom chcem to všetko zlať do kopy a odliať tehličky na odlievanie nech mam čo najviac podobne stely _________________ Už dnes sa mame lepšie než zajtra.
Zaslal: Št február 11, 2010 9:25 pm Predmet:
Presne ako pises, tiez si chcem najprv spravit ciste polotovary a potom uz len prikladat a topit
Uz som si kupil 5 roliek papiera na pecenie, dufam, ze bude na rok pokoj _________________ CZ 75TS upg (9x19), Glock 22c (.40S&W), CZ82 (9x18), Benelli SuperNova Tactical (12Gauge), Sa-58 Upg (7,62x39), Sa-26 (7,62x25), S cm-2 (.22lr), ZKM 456 Mod.4 (.22lr), COLT M4 OPS (Walther) (.22lr)
Zaslal: Št február 11, 2010 9:51 pm Predmet:
Si robis kozy
Ved ked ich namazem s Lee, a mi na nom schnu na balkove. _________________ CZ 75TS upg (9x19), Glock 22c (.40S&W), CZ82 (9x18), Benelli SuperNova Tactical (12Gauge), Sa-58 Upg (7,62x39), Sa-26 (7,62x25), S cm-2 (.22lr), ZKM 456 Mod.4 (.22lr), COLT M4 OPS (Walther) (.22lr)
ja sušim na starom igelitovom mechu čo mi tu hodili smetiari na separovanie odpadu tiež som mazal mazadlom od lička ale ten sa po niekoľkych tisicoch minul a už par tisic mažem resistin ml smrdi to podobne a ked zaschne je to rovnake a nestoji to skoro nič davkujem ho tiež rovnako
_________________ Už dnes sa mame lepšie než zajtra.
Naposledy upravil bum dňa Pi február 12, 2010 8:51 am, celkom upravené 4 krát.
Založený: 23 november 2009 Príspevky: 56 Bydlisko: blizko BB
Zaslal: Št marec 11, 2010 7:23 pm Predmet:
Ahojte,ako rozoznam klieste po ktorych netreba kalibrovat strely od ostatnych?a aky je rozdiel medzi kliestami na 2 strely a 6 striel?myslim presnost odliatkov,zivotnost kliesti a praca snimi.ktore su lepsie?
dik za vysvetlenie
Časy uvádzané v GMT + 1 hodina Choď na stránku 1, 2Ďalšia
Strana 1 z 2
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.