Zaslal: Ne júl 25, 2010 9:30 pm Predmet: Plynovka - chcem radu
Zdravim Vas. Uvazujem o kupe plynovej zbrane na ochranu proti zverine (pes, liska, vlk, rys, medved) nakolko rad chodim po lese a tak na hryby a tury.
Chcel by som od vas par rad co sa mi moze stat ked ma nacapaju policajti s plynovkou. Potrebujem na to ZP? Bude odomna predavajuci v obchode pitat nejaky doklad ?
Dakujem za odpoved
Založený: 10 august 2009 Príspevky: 39 Bydlisko: Pb
Zaslal: Ne júl 25, 2010 9:37 pm Predmet:
Na plynovku zbrojny preukaz nepotrebujes, ked ta "nacape" policajt, nestane sa ti nic, pokial s nou niekoho neohrozujes, alebo nie si v stave, v ktorom by si ju nemal mat zo sebou.
Na kupu potrebujes mat 18 rokov a obciansky preukaz, to je vsetko. Ale ci uz ti pomoze v obrane proti spominanym zvieratam, to je otazne _________________ A, E, sa vz 58, walther p22
-------------------------------
“They'll have to shoot me first to take my gun”
Naposledy upravil ondro dňa Ne júl 25, 2010 9:52 pm, celkom upravené 1 krát.
No niekde som cital ze ked mas naboje s korenim tak to silno drazdi sliznicu oci atd a este k tomu to vydava hluk takze aspon nejaka taka ochrana. ale dakujem za odpoved.
Založený: 10 august 2009 Príspevky: 39 Bydlisko: Pb
Zaslal: Ne júl 25, 2010 9:51 pm Predmet:
Samozrejme, hluk vydava poriadny, aj technicke korenie je celkom ucinne (na ludi a mensie zvery), ale medved si z toho pravdepodobne iba kychne , aj ked mozno par sekund by si ziskal na utek. A hlavne, co sa tyka dosahu plynu, je to iba par metrov (zalezi od kalibru a typu zbrane). Ked budes kupovat, tak jednoznacne 9mm a nieco s dlhsou hlavnou. _________________ A, E, sa vz 58, walther p22
-------------------------------
“They'll have to shoot me first to take my gun”
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.