RUGER LCP .380

Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4837
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa yarco »

Vlado33 napísal:To pouštění spouště dopředu se fakt musí nacvičit,hlavně pro stresové situace.
Sorry za OT, ale netvrdil si o par prispevkov vyssie nieco ako:
"Jinak zdílím stejný názor,zbraň pro osobní ochranu není určená k tomu,abych z ní střílel stovky ba dokonce tisícovky nábojů. Jednoduše občas skočím na střelnici vystřelit pár nábojů."

Ako sa da nieco 'fakt nacvicit' a pritom len 'občas vystřelit pár nábojů'? Necakam odpoved, toto je skor na zamyslenie...
friendly_ishizaka

Príspevok od používateľa friendly_ishizaka »

Ano,máš pravdu,musím poopravit svůj názor.Tato zbraň potřebuje skutečně vystřílet těch nábojů trošku víc a naučit se jí správně" mačkat"Není to sice nic složitého,jen je to trošku jiné.Tento RUGER nebyl můj,jen jsem si ho zkoušel,no stálo to pár stovek,ty náboje jsou dost drahé.Jinak až si ho tedy koupím ,budu muset skutečně napoprvé investovat trošku víc do střeliva abych se s ním lepší seznámil..Jinak mám na osobní ochranu Walther PP z kterého skutečně vystřílím několikrát do roka pár nábojů a nemám s ním sebemenší potíže.Faktem je že tohle dětské prskátko,je trošku o něčem jiném,ale na dlouhodobé nosení to bude fakt super! Jinak i tak z něho nebudu střílet na střelnici stovky nábojů na to mám Margolina.LR22 jsou laciné a dá se s ním střílet podle chuti kolik jen chci.Na závěr,jenom vůl neuzná vlastní chybu.Zdraví Tě Vlado.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Keby nebolo to strelivo take drahe tak si LCP aj necham, ale netrafit naboj v cene 30 cent/kus mi sposobovalo na strelnici dusevne problemy :-)
friendly_ishizaka

Príspevok od používateľa friendly_ishizaka »

Otázka :nevadí ti u toho LCP ten dlouhý chod spouště dopředu?
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Praveze ja osobne preferujem dlhy chod spuste, lebo je to naozaj plus pre bezpecnost. Ale presne ako pises strielal moj kamarat a nemohol vystrelit druhy naboj, lebo nepustil spust do resetu - jednoducho to nemal v hlave, ze musi spust celu pustit naspat a az potom znovu moze vystrelit.
Ale to je len otazka zvyku.

Pozri videa ako sa da s tou pistolou strielat (BKSL1 uzivatel):

http://www.youtube.com/watch?v=1iHnPqhEqjo
friendly_ishizaka

Príspevok od používateľa friendly_ishizaka »

Dobré,skutečně velmi dobré!Je tam jen jediná otázka,stihneš také v tak krátkém čase vyhodnotit právní důsledky při ostrém použití?Prostě či se umíš správně rozhodnout.Jeden můj instruktor který mě školil na osobní ochranu a to velmi zdůrazňuji v civilním použití,mě učil,že v komoře pistole nemá být náboj,aby si měl čas aspoň těch pár sekund na to ,rozmyslet si co děláš.Je to na uváženou,co je lepší být rychlejší a nebo opatrnější?Já jsem se například za celý svůj život nedostal do situace,kdy bych musel v civilním životě použít zbraň.Nemluvím tím samozřejmě o mém vojenském výcviku,tam byla situace naprosto jiná a zbraně se tam nosí samozřejmě na ostro.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Vlado to musis brat hlavne len ako taku exibiciu na pozdvihnutie ega.
Ze heeej aky som dobry. Ved pozri kolko mam "prezretí", no nepotesi ta to :-)
To sa s realnym zivotom porovnavat neda ale ide o to, ze vies so zbranou narabat aj rychhlejsie a relativne presne a bezpecne.
Hlavne ide o tu bezpecnost, bezat, uhybat, klakat si a podobne a pritom mat zbran pod kontrolou.
Preto ako som pisal preferujem dlhu a tazku spust, ktora taketo veci umoznuje. Ked zacnes bezat a zakopces sa, tak sa ti zmeni nepoznane tlak prsta na spust (ked hned aj strielas - pre yarco :-) ), lebo cele telo sa podvedome napruzi aby zabranilo nechcenemu padu a vtedy sa len velmi tazko kontroluje citlivost ukazovaka. Preto 2 kg SA spuste s par milimetrovym chodom povazujem za sebe-vrazdu pre "pohybujuce sa" pripady NO. A ako si pisal, realnejsie je, ze sa zabijem v aute cestou na strelnicu ako v osobnom konflikte. Ale ked mam pri sebe "gun" citim sa o trosicku bezpecnejsie a o to ide :-)
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Príspevky: 2918
Dátum registrácie: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Upozornenie moderátora pre vlado33 a BKSL:

Použitie zbrane v NO riešte prosím v príslušných témach, nie v téme o LCP.
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Príspevky: 1315
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Je jedno ci mas DAO LCRko ci SA 1911tku,prst na spust pri premiestnovani nepatri,pokial za pohybu nestrielas.
Kto ma nieco odstrielane z revolveru,tomu LCR,CZ100,KAHR a podobne zbrane problem nerobia. Urcite CZ50 ci P38 maju horsi chod pri pretlacani spuste... :D
Kto je navyknuty na SA ci maslovu DA u napriklad SIGa,ten ma s tym problem.
brada7
občasný prispievateľ
Príspevky: 90
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa brada7 »

Tak som sa stal aj ja novým majiteľom LCP a to z dôvodu, že som mal CZ 75 Compakt, ktorý sa mi videl na nosenie veľký, ťažký a široký a tak som už v poslednom čase väčšinou nosil CZ 45, čo je zase slabé. Tá pištoľka je na nosenie úplne super ani neviem, že ju mám ale nosím ju často takže už vnímam podvedome. Inak po prvej návšteve strelnice a asi 100 ks SB som si začal zvykať na jej nekonečnú a dosť ťažku spúšť. K presnosti, ktorá tu niekde bola spomínaná by som povedal, že aj keď rozptyl bol dobrý, nástrel bol na 10 m asi o 25 cm dolu a 10 cm vpravo. Spôsobené to mohlo byť aj dosť intenzívným slnkom, ktoré mi svietilo šikmo odzadu, takže to zatiaľ nehodnotím ako konečný fakt a dúfam, že po ďalšej návšteve strelnice v kľudnejšej atmosfére sa s ňou naučím mieriť aby bol nástrel tam kde má. Inak mieridla su na nej naozaj chabé a teda čisto obranné, žiadne veľke športové vyžitie sa od nej vlastne ani neočakáva (na to som nemal čas ani so CZ 75). Aké strelivo v kal. 9 Br. používate a kde a za koľko ho kupujete?
Jendo22
občasný prispievateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Jendo22 »

no veru aj ja po nej pokukujem asi bude pod stromcek...
napis viac skusenosti a ci sa ti tiez zopakuje uz spominany problem s pruzinou a kolikmi.Inak stale sa neviem rozhodnut ci LCP alebo KEVIN.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

brada7 napísal:Aké strelivo v kal. 9 Br. používate a kde a za koľko ho kupujete?
Bezne sa podla mna dostanes iba k SB FMJ 92 gr - 30cent/kus. Potom ARES robil prebijance s EPRX strelou, ale to mal len obcas, ziadne trvale skladove zasoby. Ale dobra cena do 20 cent/kus a spolahlivost ako tovarenske.

S LCP sa da naucit, ale to strelivo je proste drahe a este ho nemaju vzdy a vsade, co sa pri 9mm Luger stat nemoze :wink: .

Jednu vlastnost ma ale LCP bezkonkurencnu a to je komfort nosenia.
A druha taka nepriama, ze s tym pravdepodobne neprestrelis pachosa (relativne bezpecne strielanie v dave) a strela sa ma tendenciu pretacat, lebo nema podlhovasty valcovity tvar.
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Pre porovnanie KEVIN vs. LCP: http://www.gunblast.com/MicroDesertEagle.htm

LCP- 340€, 266g...
Kevin- 430€, 400g...

Obrázok
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Strela z Kevina ma polovicnu energiu oproti tej istej strele z LCP :wink:
brada7
občasný prispievateľ
Príspevky: 90
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa brada7 »

Po 100 ks SB sa mi trochu vysunul jeden z tých kolíkov (asi 1 až 2 mm), na tyčke, na ktorej je vratná vružina nieje žiadne pozorovateľné opotrebenie na ploche, ktorá je opretá o spodnu časť hlavne. Vratné pružiny zatiaľ niesu unavené. Hodnotiť ju po sto výstreloch je ešte skoro ale zatiaľ na nej nieje nič čo by ma negatívne prekvapilo. To, že sa na nej pri streľbe povysunú kolíky a unavia pružiny, o čom som vedel už pred tým ako som sa pre túto zbraň rozhodol, nieje pre mňa až tak závažný problém, pretože sa to deje pri streľbe a nie je to v prípade nosenia a okamžitého použitia zdrojom zlyhania zbrane, čiže keď vystrieľam tých 6 až 7 nábojov čo mám v zbrani závada sa nestane. Samozrejme, že po streľbe väčšieho množstva nábojov v prípade vysunutia kolíkov a stlačenia pružín toto treba dať do pôvodného stavu.
BKSL, prípadne niekto iný - neskúšali ste strelivo Black Mamba od Fiochi udávaju tam E0 až 300J čo sa mi na 380 Auto vidí dosť.
Napísať odpoveď

Návrat na "Smith & Wesson a Ruger"