Obranná zbraň - pomoc pri výbere
-
magical_mendeleev
Obranná zbraň - pomoc pri výbere
potreboval by som poradit s vyberom obranej zbrane ale neviem vobec ktora je kvalitná mohol by mi nietko poradit????? (ide o plynaky)
-
eager_euclid
- Michal1
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 18 years 9 months
- Kontaktovať používateľa:
Ja by som na tvojom mieste radsej porozmyslal nad teleskopickym obuskom.
Plynnakom mam velku averziu, nakolko mozes velmi lahko skoncit na ARE, ak ju vytiahnes niekde tam, kde bude mat niekto skutocnu zbran.
Tj kdekolvek.
Vsetci naokolo ju budu povazovat za normalnu zbran a tak sa aj ktebe spravat, vratane Policie a SBS, ci ozbrojenym civilom, ktori to od teba nasypu a to ti zato nestoji.
Tot moj nazor.
Plynnakom mam velku averziu, nakolko mozes velmi lahko skoncit na ARE, ak ju vytiahnes niekde tam, kde bude mat niekto skutocnu zbran.
Tj kdekolvek.
Vsetci naokolo ju budu povazovat za normalnu zbran a tak sa aj ktebe spravat, vratane Policie a SBS, ci ozbrojenym civilom, ktori to od teba nasypu a to ti zato nestoji.
Tot moj nazor.
-
eager_euclid
iste, s plynovkou sa neda hrat na kovboja ale na obranu v krajnej nudzi je na nezaplatenie... ked vas prepadne "skupinka" s teleskopom je to proti viacerym tazsie, s plynakom spusits palbu ich smerom a zdrhas kade lahsie ale tahat ju proti niekomu kto ma evidentne zbran, alebo by ju mohol mat je hovadina...
Je to len moj nazor, este som nemal dovod sa voci niekomu fyzicky branit takze zo skusenosti napisat nemozem..
a isteze s plynovkou treba byt maximalne opatrny, nieje to hracka ale ZBRAN ktorou sa da aj zabit.(strelba z prilozenej zbrane)
Je to len moj nazor, este som nemal dovod sa voci niekomu fyzicky branit takze zo skusenosti napisat nemozem..
a isteze s plynovkou treba byt maximalne opatrny, nieje to hracka ale ZBRAN ktorou sa da aj zabit.(strelba z prilozenej zbrane)
- Michal1
- častý prispievateľ
AK to chces na nocne prechacky a obranu proti vyrastkom, tak ako myslis.
Je to tvoja volba, ale musis si by plne vedomy co sa ti moze stat.
Nehovoriac o situaciach, ked ako si napisal vystrielas zasobnik so slzakmi ci peprakmi a vietor nebude zrovna na tvojej strane a dopadnes este horsie.
Nebudes nic vydiet, dobre ta stlcu, okradnu a este prides aj o tvoju plymovku.
Prepac ked to tak tvrdo pisem, ale naozaj mam velku averziu voci plynovkam.
Mam snimi len zle skusenosti.
Tak vela stastia.
Je to tvoja volba, ale musis si by plne vedomy co sa ti moze stat.
Nehovoriac o situaciach, ked ako si napisal vystrielas zasobnik so slzakmi ci peprakmi a vietor nebude zrovna na tvojej strane a dopadnes este horsie.
Nebudes nic vydiet, dobre ta stlcu, okradnu a este prides aj o tvoju plymovku.
Prepac ked to tak tvrdo pisem, ale naozaj mam velku averziu voci plynovkam.
Mam snimi len zle skusenosti.
Tak vela stastia.
Vsjo múdre tu už asi padlo, tak sa len pridám: radšej jak experimentovať s plynovkou, tak na sebaobranu kaser + teleskop, alebo potom ozajstný gun. A povedzme, že aj k nemu kaser a/alebo teleskop.
Pokojne zabudni, že proti skupinke parchantov sa ubrániš plynovkou. Ak sú to parchanti, je ich viac a chcú ťa dostať, tak ťa dostanú aj keby si mal "ostrý" gun. Ak nechceš, aby ťa dostali, tak takým situáciám predchádzaj. Inak je to lotéria, lebo ak dáš jedného dole, ostatní môžu vziať roha, ale rovnako tak môžu zvýšiť intenzitu útoku a prizabiť ťa.
A ešte jedna vec, píšeš, že by si plynovku neťahal proti niekomu, kto má ostrý gun. Povedz mi, ako zistíš, že ho niekto má? Ak máš rontgenové oči, tak túto otázku beriem späť. Ale ak nie, tak... OK, záver: kašli na plynovku! Zbytočne vyhodené prachy.

Pokojne zabudni, že proti skupinke parchantov sa ubrániš plynovkou. Ak sú to parchanti, je ich viac a chcú ťa dostať, tak ťa dostanú aj keby si mal "ostrý" gun. Ak nechceš, aby ťa dostali, tak takým situáciám predchádzaj. Inak je to lotéria, lebo ak dáš jedného dole, ostatní môžu vziať roha, ale rovnako tak môžu zvýšiť intenzitu útoku a prizabiť ťa.
A ešte jedna vec, píšeš, že by si plynovku neťahal proti niekomu, kto má ostrý gun. Povedz mi, ako zistíš, že ho niekto má? Ak máš rontgenové oči, tak túto otázku beriem späť. Ale ak nie, tak... OK, záver: kašli na plynovku! Zbytočne vyhodené prachy.
-
inspiring_lewin
No môj názor je zas taký . Na mieste kde bude nejaký policajt ktorý s istotou ma gun ťa nik asi neprepadne. Zas taký pako nie si aby si sa s plynovkou oháňal aj pred policajtom. Ak niekto bude mať aj ostrú a prepadne ťa s ňou (čiže ju vytasí ako prvý) nepomôže ti nič len robiť to čo ti povie a to že máš pri sebe plynovku alebo obušok bude jedno, hlavne to nevyťahuj! Vzhľadom nato že to chceš na obranu je logické že ty tasiť ako prvý nebudeš. Na druhej strane ak by si aj prvý tasil a dotyčný by mal pri sebe ostrú bol by blázon keby ju vyťahoval v domnení že aj ty máš ozajstný gun( z jeho pohľadu by to bol samovrah ) Ďalšia vec je, že brániť sa napr. proti túlavému psovi je iste v hodnejšie plynovkov. Taktiež proti útočníkovi ktorý má napr. nôž, alebo palicu by som skôr použil plynovku. Čo sa týka protivetru tlak pri výstrele je iste silnejší ako bežný vietor. Tým nechcem povedať že by ťa plyn nezasiahol, ale to že určite by zasiahol aj útočníka a tým ho vyradil z boja. Ale ako píšem je to len môj názor. Rozhodnutie je na tebe. Ak nie si fyzicky zdatnejší volil by som plynovku. Ak si zdatnejší chlap, myslím, že aj obušok by mohol byť pre teba dobrý obranný prostriedok.
- Michal1
- častý prispievateľ
Uz si to skusal, ked tak hovorisČo sa týka protivetru tlak pri výstrele je iste silnejší ako bežný vietor. Tým nechcem povedať že by ťa plyn nezasiahol, ale to že určite by zasiahol aj útočníka a tým ho vyradil z boja
Ja hej a nedoporucam
Proti psovi s plynovkou?
To mas odvahu.
Mozno s peprovymi nabojmi.
Videl si niekedy psa v akcii, ked na teba bezi cca 45-50km/h a ty chces pred nim urobit nejaku dymovu clonu a on sa akoze zastavy
Mozno nejaky bundas od suseda, ale nasrate velke plemeno tym urcite nezastavys.
Tot moj nazor.
Nato su specialne obranne spreje proti psom a aj to musi byt uz tesne pri tebe.
to janesk:
dovolim si s tebou nesuhlasit hned v niekolkych veciach:
1. proti utocnikovy, ktory ma noz alebo palicu by som sa bez vahania branil ostrou zbranou a urcite v medziach NO!
2. ak uz na teba niekto ten noz vytiahne, je zbytocne tasit akukolvek zbran. Garantujem Ti, ze ak je rozhodnuty zautocit, nestihnes ju vytasit. Prakticke studie FBI dokazali, ze utocnik s nozom zo vzdialenosti 7m dokaze zautocit skor ako cviceny policajt vytasi gun!!!
3. Preco by malo byt logicke, ze ked sa chcem branit, NEbudem zbran tasit ako prvy??
4. Co sa tyka plynovky, moj nazor je jasny a nemenny, nebudem sa opakovat.
dovolim si s tebou nesuhlasit hned v niekolkych veciach:
1. proti utocnikovy, ktory ma noz alebo palicu by som sa bez vahania branil ostrou zbranou a urcite v medziach NO!
2. ak uz na teba niekto ten noz vytiahne, je zbytocne tasit akukolvek zbran. Garantujem Ti, ze ak je rozhodnuty zautocit, nestihnes ju vytasit. Prakticke studie FBI dokazali, ze utocnik s nozom zo vzdialenosti 7m dokaze zautocit skor ako cviceny policajt vytasi gun!!!
3. Preco by malo byt logicke, ze ked sa chcem branit, NEbudem zbran tasit ako prvy??
4. Co sa tyka plynovky, moj nazor je jasny a nemenny, nebudem sa opakovat.
- Michal1
- častý prispievateľ
Uplne stebou suhlasim cital som tuto studiu.2. ak uz na teba niekto ten noz vytiahne, je zbytocne tasit akukolvek zbran. Garantujem Ti, ze ak je rozhodnuty zautocit, nestihnes ju vytasit. Prakticke studie FBI dokazali, ze utocnik s nozom zo vzdialenosti 7m dokaze zautocit skor ako cviceny policajt vytasi gun!!!
Utok nozom sa v tomto pripade neodveracia priamo zbranou, ale zban sa pouzije sekundarne. Vid tecniky Kraw Maga...
Ale o tomto tato tema neni mozme zalozit nove vlakno ak chces.
Skusal si uz strielat proti vetru
Vyskusaj a potom my daj vediet kolko si plakal.
Ja aj moji kamosi co zacinali s plynovkami dlho.
A nehovoriac o tom, ked sme to skusali z iduceho auta na polnej ceste , aleto je uplne ina situacia.
Ak sa chcem branit aktivne tasim zbran prvy ja vranci NO, nikdy by som netasil zbran o ktorej by som vedel ze sa snou neda plnohodnotne ucinne branit, mohlo by to ven viest k vyostreniu ci dokonca zhorseniu mojoj situacie.3. Preco by malo byt logicke, ze ked sa chcem branit, NEbudem zbran tasit ako prvy??
Urcite by som ju ale pouzil ako posledne krajne riesenie a potom riadne zdrhal kade lachsie.
janesk, 488:
Michal1 a igoros to myslim pekne vysvetlili, ja len pridam:
ad psy - obrana plynovkou moze byt fajn pri tulavych puntoch, ktory viac stekaju nez kusu a pri prvom kopanci alebo rane zdrhnu, a tebe strelba ostrymi v porovnani s pripadnym malym kusancom nestoji za mozne komplikacie. Podobnu robotu ale odvedie aj teleskop.
Ak hrozi vaznejsie poranenie, zmrzacenie pripadne smrt, spoliehat sa na plyn je imho dost o hubu. Ked k tebe cez volne priestranstvo bezi zubate "tela" so zjavnym umyslom, mozes s obranou len vyckavat az na kontaktnu vzdialenost. Nemas moznost varovneho vystrelu, nemozes zahajit obranu skor (10-20m) ...
ad vplyv vetra - bud s plynovkou/sprejom vytvoris oblak, cez ktory pes prebehne, alebo "strielas" koncentrovanym paprskom/strelou.
V pripade oblaku ti na tu vzdialenost aj vanok moze tento elegantne vratit naspat, tenkym paprskom zasa v tej rychlosti trafit psovi oci alebo sliznicu asi nie je jednoduche. Navyse, kedse triafas postojacky len pocas poslednych par metrov, strielas na pohybujucu sa hlavu zhora dolu, co ti na presnosti neprida. A chladnokrvne klacat este 2-3m pred stretom sa asi malokto odvazi.
Michal1 a igoros to myslim pekne vysvetlili, ja len pridam:
ad psy - obrana plynovkou moze byt fajn pri tulavych puntoch, ktory viac stekaju nez kusu a pri prvom kopanci alebo rane zdrhnu, a tebe strelba ostrymi v porovnani s pripadnym malym kusancom nestoji za mozne komplikacie. Podobnu robotu ale odvedie aj teleskop.
Ak hrozi vaznejsie poranenie, zmrzacenie pripadne smrt, spoliehat sa na plyn je imho dost o hubu. Ked k tebe cez volne priestranstvo bezi zubate "tela" so zjavnym umyslom, mozes s obranou len vyckavat az na kontaktnu vzdialenost. Nemas moznost varovneho vystrelu, nemozes zahajit obranu skor (10-20m) ...
ad vplyv vetra - bud s plynovkou/sprejom vytvoris oblak, cez ktory pes prebehne, alebo "strielas" koncentrovanym paprskom/strelou.
V pripade oblaku ti na tu vzdialenost aj vanok moze tento elegantne vratit naspat, tenkym paprskom zasa v tej rychlosti trafit psovi oci alebo sliznicu asi nie je jednoduche. Navyse, kedse triafas postojacky len pocas poslednych par metrov, strielas na pohybujucu sa hlavu zhora dolu, co ti na presnosti neprida. A chladnokrvne klacat este 2-3m pred stretom sa asi malokto odvazi.
- Michal1
- častý prispievateľ
yarco: Predbehol si ma presne to som chel este napisat.V pripade oblaku ti na tu vzdialenost aj vanok moze tento elegantne vratit naspat, tenkym paprskom zasa v tej rychlosti trafit psovi oci alebo sliznicu asi nie je jednoduche. Navyse, kedse triafas postojacky len pocas poslednych par metrov, strielas na pohybujucu sa hlavu zhora dolu, co ti na presnosti neprida. A chladnokrvne klacat este 2-3m pred stretom sa asi malokto odvazi.
Strelba do beziaceho ciel je veeeelmi tazka, nehovoriac ked tam ma kazdu chvilu napadnut a arenalin a ...
No ak by to chcel dakto vyskusat, tak nech natoci video rad si to pozriem.
Len pre zaujimavas skus strielat plynovkou na obdobneho psa.
http://www.youtube.com/watch?v=szL8K67mF9A