BKSL, mýliš sa, že najväčším problémom je, že sa boja všetci skorumpovaní. Nie, mnohí sa skôr boja skorumpovaných a skorumpovateľných. Inak povedané, že s údajmi o nich sa bude veselo handlovať. Čosi o tom, ako sa u nás narába s tajnými, či dôvernými informáciami už viem a preto sa obávam, že k informáciám o mne sa už dnes dostanú všetci tí, ktorí zaplatia. To je predsa nonsens! Ako môžem byť slobodný a voľný niekde, kde musím byť zošnúrovaný neustálou obavou, aby som ani v najužšie chápanom súkromí nesmel povedať ani o slovíčko viac ako je vhodné?!
Polícia takúto kompetenciu mať nesmie, pokiaľ neexistujú odôvodnené podozrenie, že som sa dopustil nejakého deliktu!
Presne ako si napisal "že k informáciám o mne sa už dnes dostanú všetci tí, ktorí zaplatia " a prave ty co nezaplatia - policajti sa nedostanu lahko k informaciam tych skorumpovanych a nemozu odhalit jednoducho trestny cin. A ked sa k nim sudnou cestou dostanu tak "dotycny" skorumpovany uz o tom bude vediet a bud sa stiahne do uzadie alebo zacne robit kroky proti zastaveniu jeho vysetrovania "roznymi" sposobmi.
Jedina ochrana tohota sveta do buducnosti je obrovska informovanost o vsetkom. Zo zaciatku to bude nezrozumitelne ale neskvor uplne bezne.
A informacii bude tolko, ze ked povies na nejakeho politika ze je Kkt.
Nikoho to nebude zaujimat, takych nazorov bude mnoho
To mas to iste, ako keby ti domov len tak chodili na domove prehliadky, by som bol zvedavy, ci by ti to potom nevadilo, aj ked mi tvrdis, ze nemas co skryvat.
Chodit ku mne domov je "fyzicke obmedzenie".
Nehovorilo sa tu o domovych prehliadkach
Zhromazdovat udaje prostrednictvom pocitacovej a telekomunikacnej siete je vec druha a kvoli tomu nemusia chodit ku mne domov.
A hlavna vec je ze ma to neobmedzuje, ked si niekto niekde pozera moje logy a cita spravy, pocuva moj rozhovor. Napriklad na identifikaciu cloveka je zakonne potrebne stale viac znakov - to nie je obmedzenie slobody ?!. Treba si uvedomit, ze vsetko je len o kompromise v danej dobe. Keby boli pristupne DNA vzorky celej planety, viete kolko pripadov trestnych cinov by sa hned vysetrilo. Vy to nechcete, chcete zakryvat zlocin ?!
Pokial policajti nebudu "vsevedi s citanim myslienok, prezeranim minulosti v lubovolnom case" vzdy budu musiet niekoho obmedzit na slobode ked budu chciet nieco vyriesit. Nehovorim ze mi je prijemne, ked musim ist na poliiciu nieco vysvetlovat ale co si to ti policajti maju "vycucat z prsta" ked chcu nejake informacie na vyriesenie pripadu.
...toto podla mna v parlamente neprejde, opozicia to
urcite nepodpori a HZDS tiez asi.
Ale prejde, všetko čo sa dá použiť proti občanom prejde parlamentom.
Takéto zákony sa neschvaľujú priamo, ale ako poslanecké návrhy v procese hlasovania, keď už nikto nevie za čo hlasuje.
Doteraz prešlo všetko k úspešnému zavedeniu policajného štátu:
- pasy s biometrickými údajmi
- ukladanie komunikácie (telefóny, maily, pošta) - zatiaľ bez obsahu, ale aj to je v rozpore s právom na súkromie
- sledovanie občanov pernamentne umiestnenými kamerami
- oznamovanie finančných transakcií polícii a kadekomu mimo hraníc SR
- ponižujúce osobné prehliadky - zatiaľ na letiskách - dočkajme času...
- bezdôvodne brutálne a arogantné "preventívne" zásahy kukláčov na diskotékach a v reštauráciach, keď je bezdôvodne obmedzená osobná sloboda na neprimerane dlhý čas
- pribúdajúce bezdôvodné väzby občanov bez odškodnenia
- likvidácia práva na ochranu súkromný majetok - vyvlastňovanie bez správneho konania a náhrady
- pribúdanie zákonov o "povinných" certifikovaných kontrolách súkromného majetku (energetický certifikát domu,komíny, kotly, STK,emisné kontroly ... ) - akože v záujme bezpečnosti - ide o obyčajné vyťahovanie peňazí od občanov,
- nenápadná likvidácia hotovostných platieb
všetko toto bolo dávno predpovedané, pohľadajte v googli napr.autora Martin Herzán
Presne ako pises, je to len otazka casu.
Ludi, ktorych treba kontrolovat je stale viac, zlocinci su prefikanejsi.
System preto musi byt vzdy popredu len je otazka o kolko
Ked vela ludi ma pocit ze ich osobna sloboda je obmedzovana, system je nastaveny tvrdo - policajny stat, diktatura vladnucej strany. Ked je strasne vela kriminality a ludia maju pocit ze je tu "bordel" system je nastaveny makko - treba obcanom obmedzit osobnu slobodu pre odstranenie "bordelu". Takym dobrym prikladom je nas "prechod zo socializmu do kapitalizmu". Najprv policajny stat a potom "bordel"
Založený: 24 september 2007 Príspevky: 1046 Bydlisko: Bratislava (vidiek)
Zaslal: St september 17, 2008 4:02 pm Predmet:
BKSL:
Ako pise majac, ty si sa musel zblaznit. Alebo tomu ozaj veris, co je este horsie.
Uvedomujes si vobec, co je to ten "system", ktory tu stale velebis a preferujes?
To nie je CPU, ktore nestranne a podla jasnych pravidiel vykonava spravu statu. System je masa obycajnych ludi, ktorym ty s radostou a odhodlanim pridelujes coraz vyssie pravomoci, nez ma zvysok obcanov.
Su to obycajny ludia s beznymi starostami, motivaciami, uchylkami a temnymi tajomstvami. Podla toho aj system funguje.
BKSL napísal:
Demokracia a sloboda su pekne veci, ale udrzat system pokope je dolezitejsie. Preto ked sa zacne system rucat obmedzi sa sloboda jednotlivca a upravia "demokraticke" zakony.
Amen. S nami amen.
40 rokov sme tu mali system, ktory veselo obmedzoval slobodu v mene udrzania "systemu prava a poriadku" (kriminalita bola kraaasne nizka), ale asi to nestacilo.
Michal1 napísal:
Ako tu uz bolo spomenute velmi vela ludi pracuje cez internet a v mailoch sa vela krat nachadzaju chulostive ba priam obchodne tajomstva, cenove ponuky,casti technologii, vykresy, schemy ...
Michal1, kto v dnesnej dobe posiela nekryptovanym mailom obchodne tajomstva a ine (pre firmu alebo osobu) kriticke data, je slusne povedane vol. Mail je ako otvorena kniha, ktoru ti pocas jeho cesty precita hocikto.
Pritom by stacilo prekonat lenivost alebo falosny pocit bezpecia, moznosti na aspon zakladne zabezpecenie (t.j. precita to tajna sluzba, ale nie napr. zvedavy zamestnanec providera) je bezpocet.
Založený: 17 november 2007 Príspevky: 1778 Bydlisko: Na brehoch potoka Cajlok
Zaslal: St september 17, 2008 8:56 pm Predmet:
BKSL, status quo pokiaľ ide o handlovanie s citlivými informáciami a údajmi je dosť zlý. Už dnes sa dejú veci, ktoré sú škodlivé pre slobodu jednotlivca. Ale prečo ich ešte preboha legitimizovať?!
A inak, zamysli sa nad svojou argumentáciou. Operuješ tu s nejakými korupčníkmi, ale drvivá väčšina z nás predsa nie sú korupčníci, tak prečo by sa mal niekto detailne hrabať v našom súkromí, v našom živote a jednať akoby sme korupčníci boli?! Veď to je scestné! Podobá sa to na obľúbené bludy, že všetci (legálni) držitelia zbraní sú zlí a vadní. Aj tam vidno prezumpciu zlého úmyslu, alebo rovno viny.
_________________ If you wanna make some fun
You need the machine gun
Ludi, ktorych treba kontrolovat je stale viac, zlocinci su prefikanejsi.
NWO a policajný štát nie je proti zločincom, ale proti občanom, aby sa nemohli vzbúriť a defenestrovať politikov.
Tak ako si robia zločinci prdel zo zákona o zbraniach tak si vedia zaobstarať pravý falošný pas s biometrickými údajmi ...
Zákony VŽDY postihujú NEzločincov.
Založený: 09 február 2008 Príspevky: 1406 Bydlisko: Bazmeg City
Zaslal: Št september 18, 2008 12:24 pm Predmet:
citácia:
Ked vela ludi ma pocit ze ich osobna sloboda je obmedzovana, system je nastaveny tvrdo - policajny stat, diktatura vladnucej strany. Ked je strasne vela kriminality a ludia maju pocit ze je tu "bordel" system je nastaveny makko - treba obcanom obmedzit osobnu slobodu pre odstranenie "bordelu". Takym dobrym prikladom je nas "prechod zo socializmu do kapitalizmu". Najprv policajny stat a potom "bordel"
citácia:
Amen. S nami amen.
40 rokov sme tu mali system, ktory veselo obmedzoval slobodu v mene udrzania "systemu prava a poriadku" (kriminalita bola kraaasne nizka), ale asi to nestacilo.
Porovnajme si napr. ČSSR s USA .
Obidva systémy sa snažili a aj snažia svojich občanov kontrolovať , či už viac alebo menej.
V ČSSR sme mali ŠtB , teraz je to SIS . V USA je ich toľko , že sa ich ani neoplatí menovať.
Zažil som totalitu a nemám nejaké zvláštne skúsenosti , hádam až na
to , že môj bývalý šéf chcel na prvom sedení , aby som donášal .
V USA som nebol , ale od ľudí , ktorým plne dôverujem , som sa dozvedel ich zážitky . Napríklad , pri sledovaní nejakého akčného filmu mi nikdy nešlo do hlavy , či sa aj v skutočnosti objavia hneď vrtuľníky , plno veľa áut a tak podobne .
Skúste sa započúvať , o čom to bolo , je , a aj bude
A je jedno , kde sa to odohráva
Založený: 24 september 2007 Príspevky: 1046 Bydlisko: Bratislava (vidiek)
Zaslal: Št september 18, 2008 2:10 pm Predmet:
arminius napísal:
Zažil som totalitu a nemám nejaké zvláštne skúsenosti ...
Mozno si mal rodicov robotnikov alebo rolnikov, a nie nenavidenu "pracujucu inteligenciu".
Mozno studium tvojich deti nikto nepodmienoval triednym povodom.
Mozno si nemal chut a potrebu cestovat inde nez do Polska alebo Madarska.
Mozno tvoj karierny postup zavisel len od tvojich schopnosti a nie od clenstva v Strane.
Mozno nikto necitil potrebu ta udavat za navstevy kostola.
Mozno ti nikto nezakazoval prednasat alebo vydavat clanky ci knihy.
Mozno ...
Mozno si mal jednoducho len stastie. (Pozn: nic z uvedeneho nemyslim osobne.)
"Caro" sociku bolo prave v tom, ze uzkostlivo dbal, aby to pre vacsinu bolo stale "celkom prijatelne". Sice na obojku, ale so stravou a vodou. Ak si prilis nestekal.
A porovnavat osobnu a majetkovu slobodu obcanov v CSSR a USA - no ja ti neviem.
Obaja sme v US nikdy neboli a mame len sprostredkovane informacie, tie tu nebudem prezentovat.
Ked ale porovnavam vtedajsi alebo aj dnesny stav hospodarstva a spolocnosti v USA a CSSR (ev. statoch ZSSR), zdaju sa mi neporovnatelne.
A to hlavne - nemam pocit, ze by z USA nejako hufne odchadzali obcania, pritom narozdiel od CSSR a ZSSR im v tom nikto nebrani. Opacnym smerom sa to aj napriek ich sucasnej imigracnej politike hrnie dost vo velkom.
Nemam rad propagandu. Tu pro-americku, ale ani tu dnes v EU velmi modernu anti-americku. To mas ako s Madarmi - najviac na nich nadavaju v Ziline, kde s nimi neziju a vedia o nich prd.
Zaslal: Št september 18, 2008 3:20 pm Predmet:
yarco
citácia:
Mozno si mal rodicov robotnikov alebo rolnikov, a nie nenavidenu "pracujucu inteligenciu".
Mozno studium tvojich deti nikto nepodmienoval triednym povodom.
Mozno si nemal chut a potrebu cestovat inde nez do Polska alebo Madarska.
Mozno tvoj karierny postup zavisel len od tvojich schopnosti a nie od clenstva v Strane.
Mozno nikto necitil potrebu ta udavat za navstevy kostola.
Mozno ...
Mozno si mal jednoducho len stastie. (Pozn: nic z uvedeneho nemyslim osobne.)
Neberiem , trochu vysvetlím .
Obaja rodičia boli tí nenávidení inteligenti. Foter , pracoval na ministerstve dopravy v Prahe.Jeho rodičia mali doma slúžku.
Moje deti sú absolventi SPŠ,pochodili trochu viac ako ja.
V strane som nikdy nebol a popritom som bol 22 rokov lampas. Z tohoto dôvodu som nemohol isť vonku a ani sa mi veľmi ísť nechcelo. Manželka bola sama / aká si mi krásna maja rodná hruda /.
Do kostola som prestal chodiť po tom,ako mi pán farár na hodine náboženstva na ZŠ v 1968 roku takú ujebabral,že som bral lavice a stoličky v triede.
Zaslal: Pi september 19, 2008 6:48 pm Predmet:
yarco
Na doplnenie :
citácia:
Mozno ...
Na základe prvej citácie si potom otvor nasledujúce :
A z toho vyplyva, ze musime neustale kontrolovat sami seba,
lebo nie vsetci rozmyslaju relativne poctivo, ale aj ako niekoho oj..at aby bez "tvrdej" prace mal viac ako ostatni a to nemyslim tym podnikatelov a podobne. Vela penazi sa da zarobit aj relativne slusnym sposobom a v medziach zakona. A takychto nepoctivcov najdeme len ked budeme vediet o vsetkych vsetko
Co chvila pride obdobie dostupnosti velkeho kvanta informacii a vznikne dezinformovanost - to bude dalsi velky problem, ale zatial cakame na tu informovanost to ze si pozeram na nete pecko prestane rychlo PZ zaujimat, kedze si to pozera aj 90 percent mojich kolegov a 10 percent nepozera lebo este nema doma internet mozno si cez net objednam sluchadla na MP3prehravac za 600 Sk uz budem nebezpecne podozrivy lebo kolegovia si objednali za 550 Sk, to uz im isto v hlave vrtat bude ))))))))))
Sa pozrite na Cinu to je obmedzovanie osobnej slobody, pozatvarat preventivne urcite typy ludi pred zacatim olympiady aby nahodou pred zahranicnymi kamerami nezacali s nejakym transparentom "poskakovat".
Udrzanie ludi nazive a este aj stastnych to da zabrat.
Sloboda je take pekne slovo ako demokracia, ale za tymito slovami je aj vela namahy a pokory, aby sa naplnil ich pravy vyznam.
Založený: 17 november 2007 Príspevky: 1778 Bydlisko: Na brehoch potoka Cajlok
Zaslal: So september 20, 2008 1:47 am Predmet:
Jasne BKSL, ale ty stále nechápeš, že problém nie je v kontrole, ale v bezbrehom špicľovaní. Lebo dať policajtom v tomto smere voľné ruky, vedie k bezbrehému špicľovaniu. Zamysli sa nad tým, aký nezmysel tu obhajuješ.
Osobne sa domnievam a na tom sa asi zhodneme, že nik nemá nárok -pokiaľ som nič zlé nespravil, alebo aspoň nejestvuje silné podozrenie, že som spravil niečo zlé- vliezť mi do súkromia, do bytu, a hrabať sa mi napríklad v šuplíkoch, či knižnici. Ak by to ktosi spravil a ja ho pritom prichytím, tak príde k ujme. Hoci bol aj v troch uniformách, bez môjho súhlasu, či úradného povolenia mi proste nesmie liezť do súkromia! Tak čo je iné na tom, že mi niekto vlezie do počítača?!
BKSL, neuraz sa na mňa, ale podľa tvojej logiky by sme mali policajtom a siskárom rovno dať právo, aby nám vylomili zámok hocikedy keď pôjdu okolo a spravili nám domovku vždy, keď nebudú mať nič lepšie na práci. To preto, aby sa mohli presvedčiť, či sa práve nezákonne neobohacujeme, nepríjmame úplatky, alebo mäsiarskym sekáčikom neporcujeme niekoho vo vani. Veď to je totálny úlet! Zamysli sa nad tým.
_________________ If you wanna make some fun
You need the machine gun
To mas to iste, ako keby ti domov len tak chodili na domove prehliadky, by som bol zvedavy, ci by ti to potom nevadilo, aj ked mi tvrdis, ze nemas co skryvat.
Chodit ku mne domov je "fyzicke obmedzenie".
Nehovorilo sa tu o domovych prehliadkach
Zhromazdovat udaje prostrednictvom pocitacovej a telekomunikacnej siete je vec druha a kvoli tomu nemusia chodit ku mne domov.
Pre Jack: toto som pisal v predchadzajucich clankoch.
Nesuhlasim z domovymi prehliadkami len tak bez sudneho rozhodnutia.
A o tom tento zakon ani nie je. Domova prehliadka je uz fyzicke obmedzovanie osobnej slobody a nedotknutelnosti obydlia.
I ked za "urcitych" okolnosti ti uz teraz policajt moze vtrhnut do obydlia ak vec neznesie odklad bez nejakeho predchadzajuceho upozornenia - to uz je v zakone a platne a nepotrebuje k tomu ziadne povolenie.
To ze ja zbieram o niekom informacie nikoho fyzicky neobmedzuje,
lebo sa to deje prostrednictvom telekomunikacnych a pocitacovych technologii, ktore to neobtazuje Jack viem ze to myslis dobre ale bez spoluprace ludi-obcanov s PZ to pojde len zbytocne tazko.
Pre enemyop: tu informaciu nemam z TV markiza, ale to neznamena ze je doveryhodna. Ale mam informacie z roznych zdrojov aj o inych veciach a ze by vsetci zamerne klamali sa mi nezda. Podla logickych suvislosti je jasne ze v Cine sa s nikym nemaznaju podobne ako na Kube.
A viem si predstavit co pre udrzanie systemu treba urobit vid. moje predchadzajuce clanky. Je to normalne od pociatkov civilizacie a bude to tu donekonecna - vzdy budu silni vladnut a slabi pocuvat a tym nemyslim len fyzicku silu ale aj vseobecnu vyspelost naroda, statu, kontinentu.
Silni nezabiju slabych pokial im budu spolahlivo sluzit, ak sa vzburia slabi silni zas budu musiet prejavit svoju silu a "doregulovat vychylku v systeme" aby sa to vratilo do starych kolaji. Pad takehoto systemu nastane ak sa nazorovo premiesaju silni a slabi. V novovzniknutom systeme zas ide o "master-slave" do najblizsieho padu.
Pozrite sa na to trochu vseobecne i ked clovek sa nedokaze nikdy odosobnit a vzdy ide len o jeho sameho, ale o tom je uz ina literatura
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.