Mechanicke chyby streliva

inspiring_kepler

Mechanicke chyby streliva

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

9mm Browning EPRX 6,2g

Kupil som v Ares-e v TO skatulu tychto nabojov nimi nabijanych ale z novych komponentov. T.j. nova strela, nabojnica a samozrejme nova zapalka :-)

Asi kazda 5. nabojnica mala na sebe viditelne znamky "pokrivenia" asi sposobene priecnym tlakom v protismere vystrelu. Ci to bolo sposobene matricou alebo strelou pri vyrobe to neviem posudit. Kazdopadne otrasna kvalita pri pouziti novych komponentov. Mozno tento kaliber ares este len rozbieha, preto asi taka nekvalita. Co sa tyka prebijanych lugerov od ares-u tak tie su vyborne a spolahlive.

Na foto tie "najkrajsie" produkty:

Obrázok

Obrázok
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

:shock: vyzera to viac ako zle
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Tak , tak , takéto by som sa asi bál položiť do zásobníka a nie ešte vystreliť .
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

a poslal si tieto fotky aj do ARESU ?
inspiring_kepler

A potom mi uz nic nepredaju :-)
Neboj sa, oni si to isto precitaju.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Myslim si ze ked ich zoberes Mongelovi bez jedineho slova ti ich vymeni a este dastanes pri nakupe nejaku zlavu.

On si meno pre par nabojov kazit nebude.
inspiring_kepler

Tu vobec nejde o ociernenie aresu, ale o upozornenie pre ostatnych ktori si zakupili tento typ naboja v tejto serii. V arese som uz kupil cez 3000 nabojov 9 mm Luger, ktore su uplne v pohode. A budem tam kupovat dalej. Podla mna tento spominany kaliber nemaju este doladeny. A pre par kusov nabojov sa mi neoplati ist do TO ich reklamovat.
Ale jeden takyto zly naboj v zbrani pre niekoho moze byt problem :-)
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Kamarat mi začal prebijat Makarovi a tie su omnoho kvaltnejsie a krajsie.Tak to by som sa tam bal dat :roll: Mne raz Ares poslal 250KS prebijanych 7.65 a s 250ks mi islo vobec do komory len asi 50ks.Volal som hned som ich im poslal naspat,oni mi obratom poslali uz o.k.Oni vedeli ze im vysla zla seria ja som mal smolu,ze som na nu natrafil.Poslali mi dokonca viac ako odskodne,ale to bolo pred 4rokmi,teraz neviem :wink:
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

BKSL: aká je oal tých nábojov? Podla mňa ares nemá 9Br zvládnutý tak ako iné ráže, možno časom ale neviem. Projektil má dosť nevhodný tvar, všimni si ako je krimplovaný tesne pri strižnej hrane, osobne by som sa bál či projektil pri podávaní nevlezie do hilzne. Náboj síce nepracuje na nejakých extra tlakoch, bežné pištolky v 9Br. by to mali zvládnuť s prstom v nose, ale hrúbka laufu lcpčka plus zatlačená gula a nejaké nánosy olova po dlhšom strielaní... Dnes idem tieto 95gr. projektily vyskúšať v .357 sig, podsypané 6 až 7gr.No2, večer dám report...

Obrázok
inspiring_kepler

aol nemam ako presne zmerat ale ked dam vedla seba ares-y a CCI Blazer-y tak ares-y maju strelu asi v priemere asi o 1 mm nizsie (viac vtlacenu dovnutra) oproti CCI Blazer. Pritom vyska nabojnic je rovnaka.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

BKSL napísal:aol nemam ako presne zmerat...

aol - okrem iného napríklad aj America Online, oal - over-all length (celková dĺžka) :wink:
inspiring_kepler

Igrlik ak mi z internetu stiahnes posuvne meradlo tak ta navrhnem na nobelovu cenu za multimedia :-)
Nemam ako zmerat neznamena ze neviem co mam zmerat.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

BKSL: fabrické strelivo býva robené večšinou na max. dĺžku, takže nechápem prečo ares osadzuje gule tak hlboko keď má rezervu 1mm. Po dnešnom teste môžem povedať že strelba s takto lahkým projektilom je celkom v pohode, v novinách dosť fragmentoval, neotiera sa ti vo vývrte farba z toho náteru ?
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

BKSL napísal:Igrlik ak mi z internetu stiahnes posuvne meradlo tak ta navrhnem na nobelovu cenu za multimedia :-)
Nemam ako zmerat neznamena ze neviem co mam zmerat.
Toto mám chápať , že chceš kúpiť , ale nevieš kde ? Alebo mi už dnes celkom nepáli .....
inspiring_kepler

R napísal: ... neotiera sa ti vo vývrte farba z toho náteru ?
V LCP neviem, lebo som hned cistil hlaven bez pozerania.
V G26 mam asi tak v 2 cm od komory po strielani taky silne drziaci "nater" na jednej strane pri vsetkych drazkach. Ale ci to je olovo alebo farba to neviem povedat.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"