Plynovka - chcem radu
-
elegant_chaplygin
Plynovka - chcem radu
Zdravim Vas. Uvazujem o kupe plynovej zbrane na ochranu proti zverine (pes, liska, vlk, rys, medved) nakolko rad chodim po lese a tak na hryby a tury.
Chcel by som od vas par rad co sa mi moze stat ked ma nacapaju policajti s plynovkou. Potrebujem na to ZP? Bude odomna predavajuci v obchode pitat nejaky doklad ?
Dakujem za odpoved
Chcel by som od vas par rad co sa mi moze stat ked ma nacapaju policajti s plynovkou. Potrebujem na to ZP? Bude odomna predavajuci v obchode pitat nejaky doklad ?
Dakujem za odpoved
-
inspiring_faraday
Na plynovku zbrojny preukaz nepotrebujes, ked ta "nacape" policajt, nestane sa ti nic, pokial s nou niekoho neohrozujes, alebo nie si v stave, v ktorom by si ju nemal mat zo sebou.
Na kupu potrebujes mat 18 rokov a obciansky preukaz, to je vsetko. Ale ci uz ti pomoze v obrane proti spominanym zvieratam, to je otazne
Na kupu potrebujes mat 18 rokov a obciansky preukaz, to je vsetko. Ale ci uz ti pomoze v obrane proti spominanym zvieratam, to je otazne
Naposledy upravil/-a inspiring_faraday v 25 Júl 2010, 22:52, upravené celkom 1 krát.
-
elegant_chaplygin
-
inspiring_faraday
Samozrejme, hluk vydava poriadny, aj technicke korenie je celkom ucinne (na ludi a mensie zvery), ale medved si z toho pravdepodobne iba kychne
, aj ked mozno par sekund by si ziskal na utek. A hlavne, co sa tyka dosahu plynu, je to iba par metrov (zalezi od kalibru a typu zbrane). Ked budes kupovat, tak jednoznacne 9mm a nieco s dlhsou hlavnou.
-
elegant_chaplygin
Počul som, že korenené náboje 9mm P.A.PV su vraj na macka lepšie ako 9 mm Luger. Zástrel po 9mm ho len rozhnevá ale korenie ho môže zmiasť a dá šancu na útek. A určite by som použil radšej veľkokapacitný zásobník. Vystrieľam 10 - 15 rán na macka, urobím oblak dymu s technickým korením a utekám preč. Len pozor, kam sa obráti vietor.Mukelko napísal:No niekde som cital ze ked mas naboje s korenim tak to silno drazdi sliznicu oci atd a este k tomu to vydava hluk takze aspon nejaka taka ochrana. ale dakujem za odpoved.
-
inspiring_shockley
Teda tych diskusii o medvedovi je tu ozaj uz dost... to by asi chcelo samostatnu temu
na medveda od noza, praku po pistol, pusku.....mojho znameho polovnika potrhala medvedica, prekvapili sa v lese, ktorej predtym strelil do papule z brokovnice. Nepomohlo, tak si zatancovali v objati. Prezil, doplazil sa dako z lesa von. Je to uz 20 rokov dozadu.
Ak nemas inu moznost, skus 9 PAK s dobrym plynom. Kup si to, nos to, vyskusaj to, daj vediet. Budes mat z toho nejaky taky lepsi pocit. Chvilu som to mal, omrzelo to.
Ale ak chodis pravidelne cez NAPANT, pouvazuj o ostrej 10mm alebo aspon .40 SW. Budes mat este lepsi pocit
Ak nemas inu moznost, skus 9 PAK s dobrym plynom. Kup si to, nos to, vyskusaj to, daj vediet. Budes mat z toho nejaky taky lepsi pocit. Chvilu som to mal, omrzelo to.
Ale ak chodis pravidelne cez NAPANT, pouvazuj o ostrej 10mm alebo aspon .40 SW. Budes mat este lepsi pocit
-
inspiring_williams
Musis mat 18, podla noveho zakona si po nu musis ist osobne uz nejde poslat cez eshop, psa odplasis, lisku tiez, vlka a rysa nestretnes, rysa nestretne skoro nikto okrem fakt ludi co sa im venuju neni sanca. Vlka samotneho jedine svorku a to je rovnako vynimocne ako rysa, neni sanca. Medveda stretnes ale ked po tebe pojde, este ho drazdit plynovkou, neni dobry napad. Su zname pripady ze nepomoze niekedy ani zle umiestnena rana z ostrej / dokonca gulovnice. Takze plynovka jedine na tulavych psov / lisky a mozno diviaky sa zlaknu / cigani. Ak plynovku odporucam walther p22 mala skladna pekna.
-
friendly_hugle
Rád by som sa opýtal aký typ bezne dostupnej farby použiť ako povrchovu upravu na zinkovu zliatinu revolvera aby nedochádzalo ku odlupovaniu vplyvom činnosti. Nc, akryl ani podobné nedržia.
-
marianchmelar1971
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 7 years 2 months
Na odstrašenie zvery odporúčam tento paralyzér https://www.tifantex.sk/Paralyzer-baterka-POLICE-1101 . Nepoužívam to často ale zatiaľ ma nesklamal.