Fosoreskujuce/tritiove farby

agger
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Fosoreskujuce/tritiove farby

Príspevok od používateľa agger »

Pani nemate niekto taketo nieco http://www.proarms.cz/ceniky/Prislusens ... MO2009.pdf str 4 ? Chcel by som upravit svoje mieridla ale kupovat koli tomu 6 flasticiek sa mi zda zbytocne...
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

'Tritiova farba' v nazve temy je nonsens, kedze tritium musi byt uzavrete v ampulke.

Ja som na podobne ucely pouzil reflexnu modelarsku farbu (Ravell?). Nedrzala na kazdom povrchu, ale tam, kde drzala, posluzila dobre.
Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ja tiez pouzivam Revell dlhe roky reflexnu oranzovu ale najskor hodim matnu bielu ako podklad, potom tu reflexnu oranzovu a zafixujem priehladnym lakom vydrzi tak dlhsie.
Robim to sebe a dalsim par ludom a vsetci su spokojni osucha sa dotriem a ide sa dalej :wink:
kriznik
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa kriznik »

Ja som na vylepsenie a ozivenie mieridiel pouzil fosforeskujucu hobby akrylovu farbu zn. Nerchau za 4 eurace. Samozrejme dlzka a intenzita svietivosti sa s origos tritiom neda porovnat.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa agger »

Yarco beriem, no videl som popis kde bolo tritium zmiesane s fosforom a pouzite ako farba. Pouziva sa tiez na hodinky.

Dakujem za vsetky navrhy. Vyskusam.
inspiring_golick

Príspevok od používateľa inspiring_golick »

Ja som si dal vcera na mieridla "fosforovy" prasok zmiesany s priesvitnym lakom na nechty.

Po nasvieteni baterkou je intenzita ziarenia velka, ale prudko klesa. Pricom pouzitelne je to cca 10 minut.

Obrázok
Napísať odpoveď

Návrat na "Dolaďovanie, nastreľovanie zbraní a úpravy"