Jedna sa o strely do dlhych ale i kratkych zbrani.
Kvalitativne co do konzistentnosti vyroby, ci presnosti sa vyrovnaju masovej produkcii vacsich vyrobcov. Nejedna sa vsak o nahrazku tovarenskych striel, skor o doplnenie sortimentu vlastnou vyrobou. V neposlednom rade i o ekonomicku stranku veci, kedy napr pri IPSC na slovensku si strielate pod nohy a kazdy dvojstrel vas stoji podla pouziteho streliva 0.5-1E
Urcite potesim i realistov zahlcujucich temu WTSHTF, kedy sa dostat ku akemukolvek strelivu nie to si este vyberat bude naozaj problem.
Taktiez tato situacia moze nastat pri dakej dalsej "inteligentnej" regulacii zo strany politikov a zohnat ci dovolit si kupit strelivo bude viac nez nemozne a prebijanie ostane pre nasinca jedinou cestou.
CO na to potrebujete?
Skusenosti, technicke vybavenie na prebijanie (jedno operak +) a druhotne suroviny

Ja som sa z ekonomickeho hladiska a z dovodu stagnovania v konicku "prebijanie" chcel posunut dalej a tato cesta ma naozaj oslovila.
Ako vo vsetkom co vam do buducna usetri furu penazi je prvotna financna injekcia dost vysoka, aby vas odradila

Ja som sa rozhodol pre vyrobu vlastnych .224 striel do .223Rem.
Pokial disponujete vsetkym potrebnym na prebijanie puskovych nabojov, tak jedine co budete postradat budu matrice.
Tieto zozeniete nikde inde len v statoch a ich cena je i pre amikov privysoka.
Priekopnikom v matriciach je jeden panko menom Corbin, ktory je vo fachu uz uctihodnych 40 rokov !
Ked si ich chcete od neho objednat, tak narazite na skutocnost, ze zaplatite dopredu (800-1100$), pricom sa zaradite do poradovniku a dodacia doba je do dvoch rokov

V skratke popisem kroky nevyhnutne k uspesnemu dokonceniu .224 projektilu.
zohnat 22lr nabojnicu,
zohnat olovo (bud nastrihat olovenny drot, alebo odliat tycinky, alebo pouzit napr male broky),
vycistit nabojnicu (hlavne z vnutra)
nazeravit nabojnicu (okolo toho je cela metalurgia)
namazat nabojnicu,
1. matrica zbavite sa vytahovacieho kruzku na dne nabojnice
2. matrica pripravite si olovenne jadro na vami pozadovanu hmotnost (- hmotnost nabojnice),
3. matrica usadite olovenne jadro do plasta strely,
4. matrica formujete ziskanu strelu do jej finalnej podoby.
5. matrica kalibrujete strelu na .224
To je v skratke bullet swaging, naozaj v skratke, lebo o kazdom procese pripravy ci samotnej vyroby sa toho da popisat na A4 a viac.