Som si to len rychlo prebehol a ta nova uprava je pekne na hlavu. Je sice otazka casu, kedy nas EU dotlaci, ale som veelmi rad, ze u nas je, ako je.
Cely ten vynatok je o "noseni" zbrani. Konkretne o noseni nozov a predmetov, ktore maju vzhlad skutocnej zbrane (airsoft, hrackarske pistole...atd.)
Co sa nozov tyka, je teda podla novej upravy zakazane "nosenie" nozov s pevnou cepelou, ktora ma 12cm a viac a vyskakovacich nozov (skladacie noze, ktorych cepel je mozne dostat do pozadovanej polohy ovladanim jednej ruky). Rovnako je zakazane "nosenie" predmetov, ktore maju vzhlad skutocnej zbrane.
Ked som to spravne pochopil, lebo v nemeckom Waffengesetze nemam prehlad a sudim, len z precitaneho, podliehaju aj predmety, ktore maju vzhald skutocnej zbrane, evidencnej povinnosti a ich vlastnenie je teda podmienene vydanim preukazu zbrane....
Ta to fajne na hlvau je....
Europa skoncila
Dalsia uchylka nemeckeho zakona, ktora sa v clanku spomina (plati uz ale od 2002) je uprava nosenia expanznych zbrani. Taku si clovek sice moze kupit bez akehokolvek povolenia a drzat ju doma, ale v pripade ak ju chce "nosit" musi uz byt majitelom tzv. maleho ZP (len v nemecku a vydava sa za ucelom nosenia expanznych zbrani) Podmienky vystavenia - cisty register, vek 18r, lekar. posudok, ziadatel nepoziva alkohol ani omamne latky. Nieje nutne skladat skusku odb. sposobilosti. Hlavne, ze kupit si ju mozem aj bez neho