Kde kupim .40 S&W v Ba?

Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Marek Z
Bavime sa tu o razi 40SW. Ale SB ma v podstate nesklamal len v 22LR HV. Preto u mna SB ma zakaz vstupu.
inspiring_shirley

Príspevok od používateľa inspiring_shirley »

zoid. konecne niekto kto ma potesil. takze kupim iba tie MFS a vybavene.. budem to ma aj na strelnicu aj na nosenie a hotovo. inak. ked som pisal o tom ze na strelnicu tie MFS a na nosenie geco. tak samozrejme ze by som sem tam tie geco vystrielal na strelnici.. nebolo by to striktne ze iba MFS na strelnicu. a par ludi tu na fore tiez pisalo ze ked kupis prvu zbran tak nezostanes len pri jednej.a v buducnosti urcite pripudnu dalsie.. urcite niaky 9mm luger,. a jednoznacne aj 1911 :)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

thio: nemyslím, že ktokoľvek z diskutujúcich mal za cieľ ťa potešiť či zarmútiť, každý ti myslím radil podľa svojho najlepšieho presvedčenia, takže vďaku dlžíš aj ostatným, aj keď si sa nakoniec rozhodol inak. :wink:
inspiring_shirley

alebo tak- ze dakujem vsetkym aj ked som sa rozhodol inak :)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Thio, dobrá voľba.
:wink:
A pokiaľ ide o moju vlastnú skúsenosť, začínal som so .40 SW, no bolo mi vopred jasné, že ak chcem získať nejaký skill, tak to chce stovky a tisíce vystrieľaných nábojov, preto som pomerne rýchlo dokúpil aj kvér v 9 mm Luger. A takto zmýšľajúcich je nás, samozrejme, viacero.
Celkom ma ale prekvapujú reči o tom, že musíš trénovať s tým, čo nosíš. Skôr preferujem názor, že s tým, čo nosíš, musíš mať natrénované. Ale to nie je to isté. Aj preto nosím .40 SW od Geco a mám ich odstrieľaných x stoviek (isto hodne cez tisíc). Na bežné pukanie alebo tupý drill však (popri 9 mm Luger) strieľam už nejaké dva roky MFS a mám ich odstrieľaných tiež už x stoviek (už to pôjde do tisíciek). Nevidím v tom žiadny problém.
Pokiaľ ide o .40 SW od MFS, nepozeral by som sa na ne cez prsty a v žiadnom prípade by som ich neporovnával s MFS v iných kalibroch, najmä nie 9 mm Luger. Ak Zoid hovorí o cudzích zlých skúsenostiach so .40 SW od SB, tak má zrejme napamäti aj tú moju s príliš veľkou navážkou. Veľmi nepríjemný zážitok! A hoci USP to zvládlo bez problémov, viac by som si už .40 SW od SB nekúpil, ani keby stáli toľko, čo MFS. Oni však nestoja toľko čo MFS, ale cenovo sú bližšie ku solídnym kvalitkám ako Geco.
Ďalší dôvod, prečo MFS áno, je fakt, že hoci som počul čosi o tom, že nepatria medzi najpresnejšie, ja mám z vlastnej skúsenosti trochu iný pocit. Hoci nemám zrovna najpresnejšiu ruku, keď sa trochu vynasnažím, MFS mi lietajú pekne nakopu, určite s krajším sústrelom ako napr. Prvi Partizan alebo Magtech.
No jo, mohol by som vykecávať ešte hodnú chvíľu, ale vlastne som sem prikvitol len preto, aby som posmelil nových štyridsiatkárov.
:wink:
inspiring_shirley

a prvi partizan 40SW FPJ.. kto to skusal? ake mate skusenosti?
inspiring_panini

Ja som to skúšal, veď som to tu aj spomínal, je to predimenzované strelivo, ktoré hodne kopne, podľa môjho pocitu najviac zo všetkých :)
inspiring_gagarin

Príspevok od používateľa inspiring_gagarin »

mne sa najlepsie a najpresnejsie striela v .40-tke z EFMJ 180gr od Aresu-prebijance,potom Prvi partizan 170gr FPJ,o nieco horsie z Geca 180gr, S&B a najviac mi to kope pri Magtech .40 S&W PS /flat/ 180gr. V zasobnikoch mam 190gr FPJ Prvi partizan,tiez moc nekopu,ale uz ich nikde nemaju,neviete,kde sa daju kupit? dik
inspiring_shirley

ja som kupoval prvi partizan 170gr u erika v petrzalke
Jack
moderátor

Richard, keď boli z Aresu, sotva to mohli byť EFMJ. :wink: Skôr FMJ.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Raz za čas tento kaliber skúšam, testoval som toho viac, a na rozdiel od lugerov sa najlepšie sa osvedčili Sellier-Bellot.
Jack
moderátor

Jeeejda, Vaquero, predo mnou to radšej nehovor.
:lol:
Ja tento kaliber neskúšam, ale strieľam po stovkách a... SB nikdy viac! Už som to tu písal, že som mal jeden veľmi nepríjemný zážitok, keď som "vystihol" zrejme kus so zvýšenou alebo dvojitou navážkou prachu. Ohromná rana, na inak príjemnú .40 SW neobvykle silný spätný ráz a aj patričný zvukový efekt. Nebudem preháňať, že mi zbraň skoro vypadla z rúk, lebo úchop mám pevný a poriadny, ale zážitok to bol aj tak nepríjemný a pocítili ho aj moje ruky. Samozrejme, okamžite som prerušil streľbu, zbraň som vybil a prehliadol. Našťastie bez následkov. Zvyšok krabičky som s patričným vysvetlením daroval známemu a odvtedy som ani len nepomyslel, že by som tieto náboje pustil do mojej štyridsiatky. Na to ju mám príliš rád.
:evil:
Ja viem, že som mal proste smolu. Ale kuriózne je, že tých .40 SW od SB som stihol vystrieľať všeho všudy možno 200, keď sa mi stala táto nepríjemnosť. Lebo kým do deviny kupujem SB vo veľkom a dodnes som v podstate spokojným zákazníkom, do .40 SW som ich zvykol brať len zriedka, keď práve nemali moje obľúbené značky.

P.S.: Týmto príspevkom rozhodne nechcem kaziť dobré meno firmy ani bezmedzne kritizovať jej produkty - veď niektoré roky používam, ale keď už sa tu bavíme o osobných skúsenostiach, je namieste podeliť sa aj s takouto. Navyše, keď mám ešte aj svedka, ktorý mi ju potvrdí.
8)
inspiring_gagarin

Príspevok od používateľa inspiring_gagarin »

Jack, mas pravdu,neboli to EFMJ,ale EXPR-tie od Aresu. Velmi prijemna je strelba z tych partizanov 170gr. Rozmyslam nad tym, ci nahodou nemaju aj ine znacky nabojov v tomto kalibri napr.vo Viedni,ktovie.
inspiring_panini

richard.xi: streľba z partizánov v 40S&W bola príjemná? :) Nepoznám nič čo by v tomto kalibri kopalo viac (ani Fiocchi).
Jack
moderátor

Richard, vo Viedni by sa oplatilo pozrieť aj po tých EFMJ. Nie som tu jediný, kto by ich bral a kto ich zháňa. Doteraz, žiaľ, bez úspechu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"