Závady zbraní Glock.

Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ak som si dobre vsimol vacsinou vzpriecena nabojnica, vystrelenu nevytiahlo vytahovac preskocil dno a zaver uz tlacil dalsiu zo zasobnika.
Naboje boli OK, hilzne mosadzne Glock gen. 3 ale mal dost zasraty nabeh aj komoru pravdepodobne ten bordel zasekaval prazdnu nabojnicu pri vyhadzovani
Po vycisteni dalsi den vystrielal asi 300 ks streliva a vsetko OK
Inak bolo nas asi 12 z toho 10 zbrani Glock dvaja sme mali HK a jedine tato jedina mala problemy so zavadami inak vsetky Gecka slapali v pohode
HK cka samozrejme tiez :lol:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ako pises, najskor to bola extremne zanesena nabojova komora.
Zaver dotlacil asi naboj v pohode este do komory ale pri vytahovani zachyt nabojnice uz vyskocil z drazky nabojnice.
Bol by som zvedavy ci by to robilo aj pri tovarenskych nabojoch lebo prebijance uz maju zachytavaciu drazku mierne zaoblenu a mensiu kvoli praniu prazdnych nabojnic.

A Rado este jedno dolezite info by ma zaujimalo. Asi v akom casovom useku vystrielal tych 2000 nabojov. Neviem ci nanosy nejako nereaguju s vlhkostou a casom nevytvrdzuju. Napada ma ze asi by sa nic nestalo keby strielal tie naboje za sebou - nanos by vytlacal nanos.
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

no je celkom mozne ze keby ich vymlatil za sebou tak by zavady nemal s tym suhlasim len tam uz je dolezita aj kvalita prachu v nabojoch, zbran mala zhruba rok co viem a za tu dobu nebola cistena
Ja na mojej som si vsimol ze napr. posledny rok strielam Limity a vyrazne menej zasieraju hlaven, komoru aj zbran celkovo ako napr. Aresy
Ale zase Limity zasieraju viac ako Fiochi. Je to kvalitou prachu menej kvalitny prach zle vyhori a povlak je viac mastny, niekedy dokonca ostanu v zbrani nespalene supinky prachu.
Videl som zavady aj pre zle vycisteny nabeh do komory ktory bol zasraty a priecil pri podavani naboje, hlavne komoly kuzel ten ma ostrejsie rezanu spicku
Netvrdim, ze je nutne zakazdym vydrhnut celu zbran a ponorit ju do oleja ale niektore casti musia byt udrziavane.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

vsetko treba raz za cas prebehnut, vsak cistenie nie je len o cisteni, ale aj kontrole, ci nieco neprasklo, ci nie su prasklinky alebo ci nieco nie je opotrebene nad unosnu mieru... clovek tiez vydrzi 3 dni bez vody a nejdeme na doraz
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Noo faktom je, ze Glock vydrzi vela. Ale ked ho dobre namazes a vycistis je to uplne strielanie o niecom inom. Ja uz asi pol roka pouzivam FP-10 co som kupil od Kirscha a tesim sa stale jak maly ako dobre sa z neho striela. Cize nemazat a necistit sa da, ale naco by som to robil ked namazany a cisty ide jak hodinky. :D

Obrázok
inspiring_kepler

Takze mi z toho zas vychadza ze G-ecko staci po strelbe len prestreknut nejakym olejom aby tie usadeniny nezmenili skupenstvo na suche a tuhe ale aby boli stale minimalne mazlave a nemal by nastat ziaden problem.
niko
častý prispievateľ

No ja som z dovodu mojej lenivosti skusal aj teoriu necistit a nemazat vobec. Ale tak neosvecila sa a teraz uz mazem a mazem. :lol:
Ale tak moj nazor je takyto: Ked to mas na nosenie, cisti a maz podla potreby. Ked je totiz velmi premastena, alebo naopak zadrbana spini. A tiez nestrielas vela, takze nemusis to pucovat po kazdych 50 ranach. Ta zbran nieco vydrzi.
Pokial s tym chodis na sutaze a strielas casto taak by som cistil pravidelne po 500 ranach. Cize asi raz za 2 tyzdne. Stale ale v tyzdni ked ides na sutaz. S tym, ze by som to robil svedomito a mazal poriadne. Jo a na sutaz nikdy nechod s celkom cistou hlavnou.
inspiring_kepler

niko napísal:Jo a na sutaz nikdy nechod s celkom cistou hlavnou.
Cooo ? Aka je v tom finta :D .
niko
častý prispievateľ

Noo to mi radili viaceri stari harcovnici mierenkari nezavysle od seba. Neviem ci to dobre vysvetlim, tak ma kludne niekto opravte. Jedna sa o to, ze ked mas cistu hlaven, prva strela (prve strely) v nej polozi tenky film a na konci hlavne tzv. "kruzok". Dalsie strely iduce po tomto filme su nasledne presnejsie. Preto zväcsa vycistis hlaven na trening pred sutazou, odbuchas trening a nechas tak. Cistis az po sutazi.
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

U pistoloveho IPSC ti to moze byt jedno, ale ano mas pravdu najlepsie to je vidiet u malej odstrelovacky.
inspiring_kepler

A pri pistoli na IPSC je nebodaj sledovatelny rozdiel ?
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Na IPSC 2 cm hore-dole vacsinou (nehovorim o ciarovej delte) nic nezmenia ale pri mierenke ano. Ci trafis gong do stredu alebo 2 cm nad stred je jedno hlavne ze padne (Oravsku ligu nepocitam) :lol:
inspiring_kepler

Logiku by to mohlo mat v tom ze strela nechyti taku spravnu rotaciu vzhladom na klzky povrch hlavne akoby mala mat, a z toho vznikne ta odchylka.
I ked si myslim ze medzi 4-tou a 55-tou strelou by uz nemal byt ziaden rozdiel.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

berme do uvahy aj vizkozitu jednotlivych olejov,takze podla mna ,ten rozidel nebude medzi 8 az 59 vystrelom
niko
častý prispievateľ

Ako to myslis s tym olejom ? Podla mna po piatom vystrele nemas po oleji v hlavni ani pamiatku. WDcko sa vypari a tie kvalitnejsie proste vyfukne. Olej berem v hlavni skor ako konzervacnu latku ked sa nestriala.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"