K tvojej modelovej situácii: základ je nenechať za žiadnych okolností hajzla, aby sa ti dostal na chrbát. Ak sa ti dostane, treba ísť čo najskôr face-to-face, potom buď teleskop, alebo kaser (presne pre podobné situácie ich treba nosiť!). V krajnom prípade tasiť. Môj problém: nie som drobec (193/111) a keby som v prípade núdze ten kvér použil, tak by sa ma určite snažil nejaký vyšetrovateľ alebo prokurátor dod*bať, že veď som korba, tak som mal parchanta vybaviť ručne-stručne a keby k tomu ešte vyhrabal, že som istý čas robil (aj súťažne) bojové umenia... no amen-tma!
Michal1, vo vlaku máš aspoň vyššie sedadlá. Tie v MHD majú síce v sebe železný plát (Karosa), ale sú hrozne nízke. V ďalších je to podobné, s tým, že železný plát nahradili plastom (Ikarus + električky) alebo drevom (Tam-bus), ktoré zastavia maximálne tak ping-pongovú loptičku. Vo vlaku je to do výšky cca 1,5 m sedadlo - stena - sedadlo - sedadlo - sedadlo - stena, čiže niekde v susednom kupé by sa to mohlo zastaviť. Nad tou výškou je to pravda už len laminátová stena - stena - stena - stena - stena... ako vravíš, chudáci, čo sedia päť kupákov od teba. Veľkopriestorový oddiel podobne. Proste v MHD a vo vlaku ti je kvér asi na prd.
. Každý máte svoju časť pravdy, ale vyriešte si to radšej cez SS, než cez fórum