Upgrade set pre AR15 v SK prevedení - 9mm luger, vz.43

duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Upgrade set pre AR15 v SK prevedení - 9mm luger, vz.43

Príspevok od používateľa duros »

7,62x39 verzia je práve finalizovaná , hneď po dokončení predstavíme na testovanie a omakanie, najprv sa bude jednať o konverzné sady po dopilovaní detailov aj kompletné flinty.
Orientácia zbrane bude na vz.43 vojenský CIP náboj, takže žiadne hlavne LW a podobné vtákoviny normálka samopal hlavne z existujúcich polotovarov.

Táto varianta vznikla na základe mojej nechute zbierať tie sprosté 223 hilzne po parkúre, jasné nebude to najideálnejšia flinta na rýchlu strelbu ale na riadnu zábavu z hľadiska nekonečnej variability systému AR15.

9Luger pojde dokopy hneď po dokončení horespomenutej verzie, je nás tu pár takže žiaden velký biznis nikdo neočakáva, ale nie sme takí trtkovia, že tak často opakovanú konštrukciu nezvládneme.

Inak bol tu dotaz niekde na fóre prečo vojenský náboj nie do hlavne bez tvrdochromu:

okrem korozivity zápalky ( neni problém pri čistení) odpoveď je, že oceľový plášť strely nie je taký mäkký ako mosadzdný, ďalej tým, že strela obsahuje oceľové jadro tak sa tak nedokáže deformovať do drážok ako plašťované olovo, takže bude to fungovať , len to nebude mať tú životnosť.. pri použití streliva vz.43 CIP, alebo barnaul, wolf, a pod..

Dokonca staršie typy Rugerov mini 30, boli osádzané hlavňou .308 a dodnes cez to púšťajú amíci surplus strelivo .311 a pochybujem , a nie som si istý či to boli tvrdochróm hlavne.. a žijú a búchajú..
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

mas aj nejake foto?
Na podobne "zvrhlosti" (AR15 a 7,62x39 pripadne 9mm luger) mam zrovna zamerane. :twisted:
Cena?
Dodacia doba?
etc....
klingy
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa klingy »

A zasobnik pre 7,62 bude vlastna konstrukcia alebo z USA piston konverzia alebo DGI
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Podrobnosti by zaujímali aj mňa.
duros
častý prispievateľ

v prvom rade chcem dodať , že sa nejedná o žiaden komerčný biznis , je to počin ochotného puškára na môj podnet , ktorý vie robiť aj série.

Verzia 7,62 vz.43 vojenský náboj, je už takmer hotová dolaďujeme problém s odpalovaním tvrdých zápaliek na klasickom vojenskom strelive preladené spúšťové mechanizmi maznané len mosadznými zápalkami 223 majú s tým problém, tkaže heď ako to bude odpalovať na prvý raz bez problému tak nasleduje skúšobňa tlaková skúška zaevidovanie a hneď s tým idem von, nafotím a bude k vyskúšaniu , hneď ako to bude spoľahlivé a bude nejaký záujem tak sa už bude robiť ľahšie..

zásobníky sú klasika od renomovaného výrobcu, origo amerika, všetko som dával do kopy tak na skúšku na overenie , či má zmysel sa s tým zaoberať, teším sa , že tu nie som sám trhlý, Luger najskôr za 2 mesiace..

O všetkom budem informovať bo ak sa toto podarí každá ďalšia flinta bude hotová rýchlejšie a spolahlivejšie...
duros
častý prispievateľ

klingy napísal:A zasobnik pre 7,62 bude vlastna konstrukcia alebo z USA piston konverzia alebo DGI

zásobník 26-33rán kus od kusa, systém odberu plynov je klasika gastuba , žiaden piston - toto má byť cenovo dostupná varianta, ne nejaký orgazmus zbytočností.
duros
častý prispievateľ

Problém s tvrdými zápalkami vyriešený fajnovou spúšťou :) už len krmiť..

Obrázok

Uploaded with ImageShack.us

Obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

fajnovo to vyzera... nejake miesto v trezore by sa este naslo
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

noze daj aj nejaku orientacnu cenu :)
duros
častý prispievateľ

Uff, neni to take jednoduche ako sa na prvy pohlad zdalo, toto je pracovna verzia z mojej existujucej AR15 223rem, ak sa to osvedci spolahlivostou tak potom budeme mudrejsi.

Urcite to bude ako upper so zaverom hlavnou a zasobnikmi, bez spodku spodok by pripadal do uvahy asi proarms.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ok ak bude nejaka orientacna cena daj vediet .....
myslim ze nebudem sam co je na to zvedavy :)
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Chlapi pokial ste si teraz nenasli peniaze na AR15 v .223rem, tak vas musim sklamat, pretoze ani totok nebude za "ludovku".
Cize nie pre siroke masy, ale pre par vyvolenych.
Zhrniem to, i ked to je poskladane a z casti urobene na SR 70% veci treba doviest zo zahranicia a sami dobre viete, ze custom robene veci su podstatne drahsie nez seriovka :idea:
duros
častý prispievateľ

cca cela puška sa može hybať okolo 1300E

Tak ako Rasťo hovorí, veci treba doviesť , nakolko sa jedná v našich podmienkach o kusovú výrobu nie je možné vyrábať puzdra záveru a spodný rám, to je realne pri niekolko 100ks serii... takžeje to taka custom záležitosť ale ak bude záujem , tak ... dá sa, ja som si pozeral vonku celé hotové uppre 7,62x39 a pod 1000eur som sa nedostal pričom nebolo toho čo by mi to doniesol.. preto tento počin, je opakovateľný a ak má niekto už AR15 tak konverzia na tento kaliber nie je vôbec taká zložitá.
inspiring_montalcini

Príspevok od používateľa inspiring_montalcini »

Su aj ine zasobniky na ten naboj, cl by pasovali do sachty ? Hlavne menej zakrivene a kratsie..
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Ruskyj, Kratsie a menej zakryvene su len 20r. Na obrazku je 30r.
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"