Svetlice - aké typy poznáte a skúsenosti pri vystrelení
-
eager_austin
Svetlice - aké typy poznáte a skúsenosti pri vystrelení
Silvester is coming.Ake svetlice odporucate a ake ste uz vyskusali. 
No, jedinú skúsenosť mám z vojny-ZVS. Tam sme na letisku používali na plašenie vtákov šrapnely. Ten sa vystrelil zo svetlicovej pištole, vyletel tak 100-200metrov do vzduchu, a tam explodoval. Riadna petelica.
Tam sme sa ich naučili aj otvárať, a brali sme si náplň do civilu a na neplechu. Keď sa podpálená nalož hodila do vody, tak vystrekol 3 metrový gejzír, a keď sa šupol medzi barákmi, tak aj okná povyletovali....
Tam sme sa ich naučili aj otvárať, a brali sme si náplň do civilu a na neplechu. Keď sa podpálená nalož hodila do vody, tak vystrekol 3 metrový gejzír, a keď sa šupol medzi barákmi, tak aj okná povyletovali....
-
eager_austin
Tak poviem , takých srandistov je plno ...Kapo napísal:No, jedinú skúsenosť mám z vojny-ZVS. Tam sme na letisku používali na plašenie vtákov šrapnely. Ten sa vystrelil zo svetlicovej pištole, vyletel tak 100-200metrov do vzduchu, a tam explodoval. Riadna petelica.![]()
Zvyčajne sa potom ale v čiernej kronike o nich zvykne písať ...po Silvestri väčšinou ...
Poznám , poznal som jeden prípad...
Na Silvestra z balkóna práskol nejaký maník zo 40 ROS - raketa osvetľovacia ...
Zle však manipuloval , neodborne ...len tak z ruky , nevedel , ako a s ňou narába ...
Raketa vyletela a skončila cez ulicu v rodinnom dome ...v obývačke ...na gauči ...a tam sedela dievčina ...a raketa v jej bruchu ...
Podotýkam , že oná osvetľovacia zmes rakety je vysoko horľavá , obsahuje horčík a ten len s pieskom sa dá zahasiť ...
Dievka v ukrutných bolestiach skončila v nemocnici ...nakoniec aj zomrela..
Rozumiem ...a viem že o čo sa jedná ...
Reagoval som len na daný príspevok .
Keď už sme ale pri tom , nie je možné aj zo svetlicou z plynovky nejak ublížiť pri neopatrnom zaobchádzaní ...???
A odhliadnuc od poznámky o čiernej kronike vojenského zápisníku ...
Hm , tak Ti poviem , hrdinov sú plné nemocnice občas ...stane sa , že aj nejaký sa na cintorín dostane ...
A ten , čo som ho spomenul , tak to bol nejaký maník , ktorému sa to v civile stalo , narábal z materiálom , o ktorom prd vedel ...niekde na vojenčine zohnal , potom machroval ...
A bez nejakého podpichovania Ti len tak poviem ...You tube nie je všetko , ak na vlastnej koži pocítiš , potom ...potom si spomenieš na moje slová :
"Opatrnosti nie je nikdy dosť ..."
Reagoval som len na daný príspevok .
Keď už sme ale pri tom , nie je možné aj zo svetlicou z plynovky nejak ublížiť pri neopatrnom zaobchádzaní ...???
A odhliadnuc od poznámky o čiernej kronike vojenského zápisníku ...
Hm , tak Ti poviem , hrdinov sú plné nemocnice občas ...stane sa , že aj nejaký sa na cintorín dostane ...
A ten , čo som ho spomenul , tak to bol nejaký maník , ktorému sa to v civile stalo , narábal z materiálom , o ktorom prd vedel ...niekde na vojenčine zohnal , potom machroval ...
A bez nejakého podpichovania Ti len tak poviem ...You tube nie je všetko , ak na vlastnej koži pocítiš , potom ...potom si spomenieš na moje slová :
"Opatrnosti nie je nikdy dosť ..."
-
inspiring_williams
k veci - vyskusal som cely balik roznych svetlic, najlepsie boli tie knallpatrony ktore vyletia a rachnu. Piskave nahovno, farebne pekne hlavne cervene, najlepsie kup si set zvyknu to predavat, nestoji to tak vela vacsinou je super cena, a vyskusas naraz 10 kusov. Tie ktore buchnu letia nechavaju jemny cerveny pasik a potom supa ako megac, tie sa mi lubili. A kup si k tomu nadstavec na 4 x naraz daj tam rozne svetlice a hotovo 
-
elegant_robinson
Dobrý den,samozdřejmě se už blíží konec roku a sním i Silvestr.
Vlastním ZB a signální pistoli cal 26,5mm vz 44/67 a několik světlic krátké barevné/červené/zelené déšť,dlouhé dýmové modré/oranžové déšť šrapnery a bílé s padáčkem.Bydlím na sídlišti a je to dost nebezpečné střílet krátké,doupadnou na zem ještě hořící,jedině se dá použít dlouhé šrapner a bílou s padáčkem modré jsou v noci nanic nejsou vidět
.Podle mého jsou nejbezpečnější a dá se říct nejlepší střílet s Plynové pistole spolehlivé(Atak Zoraki 914)pro mne podle skušenosti jedna z nejlepších levnějších plynových pistolí Tureckého výrobce na našem trhu.Odzkoušeno 300ran bez jediného záseku i automatickou stř.
Světlice používám hliníkové od firmy Zink(Cink) čtyř barevné za 94Kč nebo Tvin kolors měnící z červené do zelené a pod za 110Kč.Potom jsou ještě rozsprskávající se ve vzduchu v barvách červené,zelené,žluté a modré s úmělohmotnou barevnou špičkou také od firmy Zink za 155Kč.
Měl jsem i to štěstí vyskoušet i Armádní světlice ROS 40 irv 8/1982 z raketovým motorem jsou NEBEZPEČNÉ(nepoužívat)větčinou jsou vadné vystřelil jsem z ruky kolmo na horu a po 20M výletu světlice s právným směrem se otočila jako bumerang a prolítla kolem mě cvrnkla do stromu urazila kus kmenu a letěla přez pole a tam se rozsvítila.Potom jsem použil ty samé bez motoru irv 1/1967 ta byla bezpečná,vylítla do výšky 200M a s padáčkem se snesla k zemi
.
Vlastním ZB a signální pistoli cal 26,5mm vz 44/67 a několik světlic krátké barevné/červené/zelené déšť,dlouhé dýmové modré/oranžové déšť šrapnery a bílé s padáčkem.Bydlím na sídlišti a je to dost nebezpečné střílet krátké,doupadnou na zem ještě hořící,jedině se dá použít dlouhé šrapner a bílou s padáčkem modré jsou v noci nanic nejsou vidět
Světlice používám hliníkové od firmy Zink(Cink) čtyř barevné za 94Kč nebo Tvin kolors měnící z červené do zelené a pod za 110Kč.Potom jsou ještě rozsprskávající se ve vzduchu v barvách červené,zelené,žluté a modré s úmělohmotnou barevnou špičkou také od firmy Zink za 155Kč.
Měl jsem i to štěstí vyskoušet i Armádní světlice ROS 40 irv 8/1982 z raketovým motorem jsou NEBEZPEČNÉ(nepoužívat)větčinou jsou vadné vystřelil jsem z ruky kolmo na horu a po 20M výletu světlice s právným směrem se otočila jako bumerang a prolítla kolem mě cvrnkla do stromu urazila kus kmenu a letěla přez pole a tam se rozsvítila.Potom jsem použil ty samé bez motoru irv 1/1967 ta byla bezpečná,vylítla do výšky 200M a s padáčkem se snesla k zemi
Zdravicko - mam zajuem o svetlicu do plynovky. Chcem jednoduchu (jednofarebnu) bez specialnych efektou okolo.., ale s poziadavkou max svietivosti teda aby co najviac osvetlila prostredie ked ju vystrelim v noci napr na luke.
Existuje do plynovky vobec nieco take, alebo vsetko len take slaboty prskave?
Existuje do plynovky vobec nieco take, alebo vsetko len take slaboty prskave?
-
inspiring_kalam
ja mam podobnu otazku.. mam v turistickej lekarnicke nadstavec na svetlice do plynovky.. pre pripad ze by sa cosi stalo nekde v horach a bolo by treba dat o sebe vediet.. ale v airsoftovej predajni kde maju aj plynaky a kadeco ine mi povedali ze teto male sa nerbia s padacikom alebo neake vyrazne svietive.. ze len take ohnostrojove somariny tak ma zaujimalo ci niekto viete kde by sa dalo zohnat nieco ako "signalna" svetlica
Dikyy
Dikyy
-
inspiring_wing
má niekto skúsenosť s týmto? http://www.colosus.sk/pyro-svetlice-berlin-set-46ks/ postačí to na silvestrovský večer, alebo sa mám pozrieť ešte po niečom inom..? Ď.
Original signalne maju tu:
http://www.commando.sk/zbrane-prislusen ... lares-20ks
http://www.commando.sk/zbrane-prislusen ... lares-20ks
-
inspiring_williams
ja som to mal, akoze popuka poleti, ale neda sa to porovnat ani so svetlicou nad 2 eura, proste bezna pyrotechnika je lepsia. Myslim ze jedine srapnely celkom dobre buchnu, ja som to poriesil napriek tomu tak nech si mozem poradne zastrielat, ze som kupil zase takyto set a nasadim multishooter, po 4 to bude lepsie.
-
inspiring_wing
toto http://www.hermes.sk/e-shop/zabavna-pyr ... lta-krab./ v žiadnom prípade nekupovať!!! po vystrelení "ohnivá čiara" cca 20m a tým to zhaslo. doslova ako píšem. neviem kam dali spomínanú modrú finálnu hviezdu.. objednal som si krabicu šrapnelov, kúpil multishooter a 31.12. sa uvidí..