Započítanie časti skúšky odbornej spôsobilosti

Používateľov profilový obrázok
tompek
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Započítanie časti skúšky odbornej spôsobilosti

Príspevok od používateľa tompek »

Dobrý deň.
Chcem získať ZP, konkrétne skupinu B, E, F. Pri študovaní zákona som našiel časť- paragraf 17, 2f kde je uvedené, že je možné započítať časť skúšky odbornej spôsobilosti.
Neviem či si môžem uplatniť podľa paragrafu 21, 10písmena i. Tam je uvedené, že na získanie skupiny D, E alebo F ZP sa započíta skúška žiadateľovi, ktorý úspešne absolvoval skúšku z poľovníctva a doplnkovú skúšku z poľovníctva, nakoľko som v roku 1997 úspešne absolvoval spomínanú skúšku z poľovníctva.
Preto chcem poprosiť o radu, mám doložiť skúšku z poľovníctva- má to zmysel? - veď žiadam aj o B, a je spomínaná aj nejaká doplnková skúška z poľovníctva o ktorej nemám ani šajnu. Pre úplnosť- o ZP skupiny D som v roku 1997 nežiadal. Ďakujem
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Myslím si, že budeš musieť robiť skúšky, a to z 3 dôvodov. :)

1:
§ 17 ods. 2 písm. f)
[K žiadosti o vydanie zbrojného preukazu žiadateľ pripojí] úradne osvedčenú kópiu dokladu, na základe ktorého možno započítať skúšku odbornej spôsobilosti alebo jej časť, ak ide o žiadateľa podľa § 21 ods. 10 písm. b) až j).
§ 17 ods. 5
Doklady uvedené v odseku 2 písm. b) až f) a odsekoch 3 a 4 nesmú byť v čase podania žiadosti o vydanie zbrojného preukazu staršie ako tri mesiace.
:arrow: Skúška z roku 1997 asi nebude započítaná.

2 a 3:
§ 21 ods. 10 písm i)
[Namiesto skúšky] podľa odsekov 6 a 7 na získanie skupiny D, E alebo F zbrojného preukazu sa započíta skúška žiadateľovi, ktorý úspešne absolvoval skúšku z poľovníctva a doplnkovú skúšku z poľovníctva
:arrow: Treba mať jednu aj druhú skúšku.
:arrow: Keby si aj všetko splňoval, tak by si musel robiť skúšku kvôli sk. B.

Inak celkom nechápem čo má skúška z poľovníctva spoločné so skupinami E a F. A keď sa už započítava nejaká skúška pre jednu skupinu, tak prečo nie pre všetky? Veď skúška je rovnaká pre všetky skupiny. :?
Používateľov profilový obrázok
tompek
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

ďakujem za rýchlu odpoveď. Budem sa poctivo učiť od A po Z. :)
už som si aj zagooglil- doplnková skúška z poľovn.
1) Doplnkovú skúšku z poľovníctva pre získanie spôsobilosti na držanie zbraní a streliva (ďalej len skúška) organizuje okresná (regionálna) organizácia SPZ (ďalej len OkO SPZ)., takže smola:)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"