Glock a nosenie náboja v komore

Používateľov profilový obrázok
rado74
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

este tu mozeme rozpitvat variantu ked majitel zbrojneho preukazu A neveri polahlivosti svojej zbrane ani vlastnym schopnostiam bezpecnej manipulacie so zbranou a naboje preto nosi pre istotu uplne mimo zbrane vo vrecku nohavic
Inak ja som zastanca nosenia IN a to v akejkolvek zbrani
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

yarco: Stale sa nerozumieme (asi ozaj rozpravam ako tatar, lebo zjavne tomu neporozumeli viaceri :) Ten priklad s nahodakom pri zapuzdrovani som dal prave preto, ze taketo nahodaky su extremne zriedkave (preto tie desatinne cisla). A snazil som sa ukazat ze aj ak sa jedna o takto zriedkavo sa vyskytujuci typ nahodaku, cloveku co zapuzdrovava casto sa s pribudajucimi rokmi ta pravdepodobnost omylu znacne zvysuje, capiche? :wink:

A aj ked myslim ze obaja sa tu len snazime zvysit povedomie o bezpecnosti pri noseni zbrane v roznych kondiciach, a rizikach s tym suvisiacich, ta moja snaha je zjavne zbytocna :lol:

oci: S tymi zbrojakmi a 5-12 rocnymi detmi si si to nejako spojil sam, vytrhavanie z kontextu a domyslanie si niecoho uplne ineho je jedna z veci ktora mi (a urcite nielen mne) berie chut na taketo diskusie.

Naopak stale si nam neuviedol tie argumenty (z toho miliona nam naozaj staci pat ci sest) ktore by nejako vysvetlili preco je to take nehorazne a neskutocne zle ak clovek co bezne (povedzme doma) nosi OUT, a dava IN ked ide vecer na vychadzku so psom? Podla niektorych nazorov je to dokonca nebezpecne az natolko ze ten clovek by vraj mal bud stale nosit IN, alebo nenosit vobec? :shock:

Mimochodom, nosit OUT a natahovat az ked clovek zbada nejaku tmavu postavu je naozaj jedna z tych najhorsich alternativ, a nie je to to co popisoval Sauer - on pise ze sa otocil a odchadzal opacnym smerom - co je v danej situacii to najlepsie riesenie - a POPRI TOM pre istotu nenapadne natiahol naboj do komory. A pocitam ze ak by vedel ze povedzme pojde tmavou ulicou, natiahol by este pred odchodom z domu, alebo pred vystupenim z auta, alebo po opusteni rusnej ulice a prejdeni do tichej a tmavej. Kedze ale narazil na neocakavanu potencialne nebezpecnu situaciu, natiahol akonahle to nenapadne urobit mohol - davno predtym nez by teoreticky mohlo dojst k situacii ze by tu zbran musel pouzit....

A opakujem uz po x-ty krat, aj moj nazor je ze nosit IN je jednoznacne najucinnejsi sposob nosenia. Na druhej strane, viem ze to asi bude zniet sokujuco, ale medzi ludmi co na slovensku nosia zbran sa najdu aj taki, ktori tento tyzden este ziadneho utocnika nezastrelili! Dokonca existuju aj jedinci ktori ani jedneho utocnika nezastrelili ani minuly tyzden!! A asi bude zniet uplne neuveritelne ak poviem ze mozno existuju aj ludia ktori si svojho utocnika nezastrelili cely minuly rok!!! (a tu z prsta vycucanu teoriu a uplny blud - ze vraj existuje aj nositel zbrane na slovensku ktory si na utocnika nevystreli ani raz za zivot - radsej nebudem ani spominat, lebo ma tu vsetci okrem Sauera vypiskaju... :roll: :lol: (ozaj, to sme tu na fore jedini dvaja ludia co striedaju OUT a IN? :shock:

Ale vazne, aj ak zijes v Bratislave, aj tie najnebezpecnejsie miesta tam maju daleko od hollywoodskych akcnych filmov kde sundavas padoucha za padouchom. Skus sa zamysliet kolkokrat uz si v zivote na pachatela vystrelil? (v ramci NO/KN) A teraz si to porovnaj s tym, kolkokrat uz si zbran so sebou v bezpecnom puzdre na opasku mat nemohol, ale chcel si ju mat so sebou? Napriklad spolocenske akcie sa zvycajne konaju vecer v budovach ktore nie su zrovna obkolesene parkoviskami, co znamena ze musis casto zaparkovat dost daleko a prejst par tmavych uliciek nez sa tam dostanes. A so sebou vedies partnerku, ktora vtedy nema topanky v ktorych by mohla pred pripadnymi utocnikmi utiect, svojim oblecenim pre nich predstavujete dobry 'ulovok', a pokial ona nie je odbornicka na kontaktne bojove umenia, bud si isty ze kym sa ty budes zapodievat prvym ci druhym (alebo skor oboma naraz), ten treti jej prilozi noz na krk a budes v pr... problemoch... :evil:

Mozno mas dokonca job ktory niekedy vyzaduje oblek (a sako musis za stolom zhodit dole...), ale nemusis ani byt kravatak aby si musel riesit ako nosit zbran bez toho aby o tom vedel kazdy okolo, a to dost casto. Mozno si mlady slobodny chalan a mozno stary zenac s vela detmi, tak ci tak mas rozne plesy, posedenia, zabavy, firemne akcie, rodinne akcie, kary, vecierky, mas rodicovske zdruzenia, detske karnevaly, a milion dalsich aktivit kde nemozes prist vo vetrovke a vykasanom tricku ci mikine... Ak je clovek sirsi nez dlhsi, mozno sa na nom nejake dobre IWB este ako tak strati (aj to sa ale nesmie moc hybat, otacat, tancovat, ci dvihat deti zo zeme, atd.). Ak je ale clovek vysoky a stihly, ani s dobrym tuckable IWB by ludi okolo dlho neoklamal ked si da dole sako...

A ani najmensieho Glocka - 26ku - nedas do clenkoveho puzdra ktore by bezpecne prekryvalo spust (pokial nezijes v 70tych rokoch a nenosis retro-zvony :wink: Cize co ti zostava? Nechas zbran doma? :roll: (to nemusi byt dobry napad - vid hore...) Ak mas nejaku dobru a bezpecnu alternativu ako nosit Glock IN (ked nemozes mat klasicke podpazne, clenkove, OWB ani IWB puzdro) sem s nou. Ja osobne na toto pouzivam viacero specialnych telovych/soft puzdier (mam ich asi pat, ale ani jedno bezpecne/pevne spust neprekryva = musis nosit OUT chces ci nechces). Cize mozeme tu teoretizovat o tom ze co ak v kritickej situacii nebudem moct obtiahnut, ale urcite radsej risknem toto, ako by som mal nechavat zbran doma... A pokial nechces stravit zivot sam v komore, aj ak si (rovnako ako ja) myslis ze nosit IN je idealne, bezny zivot ta do situacii kde budes musiet nosit OUT dotlaci az prilis casto.

miki: Tak tak, tu na fore sa zo mna stal grafoman aj ked ver tomu ze nedobrovolny a hlupy... Normalny clovek by si povedal ze mu tato debata za to nestoji, a ze argumentovat proti 'to proste je zle, uplne zle' nema zmysel... Esteze tu boli uvedene aj rozumne argumenty a protiargumenty, a ze sa zapojil aj Sauer (lebo uz som myslel ze som ozaj jediny clovek na slovensku co musi kombinovat IN/OUT).

Pepe: Dobre zhrnute, a so vsetkym tym napisanym davno suhlasim. Vynechal si len tu cast o 'kritickej' vzdialenosti (vzdialenost od utociaceho pachatela pod ktoru uz ani ten najvytrenovanejsi strelec nestihne vytasit zbran a vystrelit - a to ani od pasa so zbranou ktora je IN). Niektori odbornici tvrdia ze ta vzdialenost je 7 yardov/6metrov, niektori o cosi menej, v podstate to je ale jedno, ako si uz spravne uviedol - pokial si utocnik plan prichysta a spravne zrealizuje, ze si pod utokom casto zistis az na zemi po ovaleni teleskopom pripadne s nozom na krku. Nakolko cloveku pomoze ci naopak uskodi snaha vytasit zbran (na ukor inej/kontaktnej formy sebaobrany), moze zalezat od x okolnosti. Ak by sa cloveku tasit podarilo, urcite by bol v lepsej situacii ak by mal IN. To nikto nerozporuje a myslim ze vsetci tu s tym suhlasime. Lenze aj ak obranca stihne vytasit a vystrelit, nezarucuje to ze utok odvrati, ci ho vobec prezije.

Zbran je proste jeden zo sebaobrannych prostriedkov, v niektorych situaciach moze byt velmi ucinna a v mnohych inych je zasa nepouzitelna ci neucinna. Konkretnych a skutocnych prikladov kde obranca utok strelbou neodvratil a prisiel o zivot najdeme tiez dost (vid ten SBSkar v banke a x dalsich zo sekcie Udalosti).

Sice nie zo vsetkych, ale z mnohych reakcii vyssie je vsak citit mentalita: Ak nosim zbran IN som kryty supermanovskou nesmrtelnostou, naco nejaka prevencia, mam natrenovane ci nasusene tasenie a prvy vystrel za menej nez sekundu, v realite nech mi to trva mozno o par desatin dlhsie, ale tak ci tak som king a na akukolvek kriticku situaciu som s nabojom v komore pripraveny...

Podobny pristup je badatelny u nahodakov - JA mam pravidla bezpecnosti v krvi, nikdy sa mi ziaden nestal, co znamena ze si ozaj davam dobry pozor a nikdy sa mi ziaden nestane. Nikdy ma ziadna situacia neprekvapi, nevyvedie z miery, ani nedonuti zmenit moj vopred natrenovany ci naplanovany postup...

Mne sa uz do tejto temy zapajat nechce, takze vsetkym nositelom prajem nech sa im vyhnu nahodaky aj kriticke situacie, a ludom co pristupuju k noseniu zbrane (ci uz vedomky alebo nevedomky) podla tych dvoch odsekov vyssie zaroven prajem vela stastia... :wink:

Howgh,

Gunslinger
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Tak sa zda, ze na trosku tvrdsi argument o noseni zbrane, sledovani okolia v nebezpecnych situaciach sa tu vzdy najde odbornik co povie.............. ale neblazni ved zijeme na bezpecnom slovensku to nie je az take vazne. Naco potom nosite zbran?? Len zato, ze je to kul??? Alebo si tym dodavate sebavedomie???
Viem, ze Slovensko je bezpecne, ale zbran nosim pre pripad.... co ak anahodou.
A pre ten pripad chcem byt pripraveny. To je cele.

Pepe: napisane super, ale su tu ludia co nemaju ani ponatie o zonach ktore si popisoval a reakciach tela pri okamzitom prechode z bielej do cervenej..... Ludia ktori nikdy nezazili, ako na prvy pohlad jednoduche a logicke veci........... zrazu nefunguju.......... Podla toho co tu citam... je len par ludi ktori poznaju tuto problematiku a poznaju co sposobuje v ich tele adrenalin, nahly narast tepovej frekvencie strata jemnej motoriky, tunelove videnie atd.

Asi to tak ma byt :!:
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Gunslinger napísal:ze obaja sa tu len snazime zvysit povedomie o bezpecnosti pri noseni zbrane v roznych kondiciach, a rizikach s tym suvisiacich
Jo, snažíme :wink:
Gunslinger napísal:ta moja snaha je zjavne zbytocna :lol:

Viem, že vieš a že si to už počul 100x, ale musím - skráť príspevky, vyber z hlavy len tie najdôležitejšie myšlienky. Inak je to nestráviteľné.
Toto nie je výkladová téma, kde jeden položí otázku ohľadne kukerov alebo nejakej LR záhady a dostane hutnú odpoveď na 5 obrazoviek. Toto je normálna diskusia.
Si zober - ak by som po niektorom tvojom mega-príspevku :wink: chcel reagovať len povedzme na 5 viet, už len samotné citácie budú pomaly na 1 obrazovku.
A nakazil si tuším aj Sauera a Pepeho :lol:

Sám dobre viem, že tiež občas mávam problémy s príliš rozsiahlymi príspevkami, ale oproti tebe som úplný hujer :)
3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Gunslinger napísal: ozaj, to sme tu na fore jedini dvaja ludia co striedaju OUT a IN? :shock:
Skúste to presunúť do inej témy, kam chodia aj priaznivci inej ako tej najlepšej zbrane a možno sa zapojí viac ako 5 tých istých ľudí so svojím názorom.
oci napísal: sa tu vzdy najde odbornik co povie.............. ale neblazni ved zijeme na bezpecnom slovensku to nie je az take vazne. Naco potom nosite zbran?? Len zato, ze je to kul??? Alebo si tym dodavate sebavedomie???
Asi nechcú byť otrokom vlastnej zbrane, tak ako aj ja. Keď idem preparkovať auto, vždy si dáš pásy? Keď ideš na bicykli do obchodu, vždy si dáš prilbu?
Včera sme mali v nočnej chalana, do 30rokov a išiel na biku kúpiť chleba o 3 ulice ďalej. Výsledok je taký, že leží s kraniotraumou, v bezvedomí so subdurálnym hematómom.
Začneš po tejto informácií nosiť prilbu na bicykli keď pôjdeš kupovať rožky, resp budeš šíriť ovsetu o bezpečnosti? Predpokladám, že nie, lebo si povieš že pri tej pravdepodobnosti (vypočíta Guns :twisted: ) sa Ti to jednoducho neoplatí si s tým komplikovať život.

Takže nechaj na každého zváženie, či chce byť kúl, dvíhať si sebavedomie alebo sa sám slobodne rozhodnúť kedy je pre neho ideálny pomer "výhod/nevýhod" brať so sebou zbraň.
Sauer napísal: ty vystrelis resp. "das dole" cloveka kebyze vidis,ze si vytiahol z puzdra zbran, obtiahol, zapuzdril a nijak inak ta neohrozuje? Navyse, ked je od teba pootoceny, nijak agresivne sa k tebe nesprava a navyse pripady, ktore som popisoval boli na vzdialenost 20m?
Nedám ťa dole, ale okamžite sa zdekujem kade ľahšie a na 158 hlásim Tvoj presný popis. To kde sme aby tu ľudia odťahovali na ulici pred ostatnými? Ako mám vedieť, že zrovna Ty si ten dobrý, a neideš niekoho prepadnúť?

V ostatných veciach s Tebou viacmenej súhlasím, či už to je striedanie IN-OUT (aj pod bundou keď to máš natrénované) alebo o zmrznutí od strachu ktoré kopa Rambov nepripúšťa, lebo predsa videli 2 videá z Magpulu a prelistovali si voľne stiahnuteľnú knižku, takže vedia čo a ako. Ja tiež pochybujem o tom, že by som nejako akčne reagoval aspoň v priebehu prvých pár sekúnd nie. Keby aj nie kvôli zľaknutiu, tak si hádam musím vyhodnotiť situáciu okolo seba...až niekto picne decko s arisoftkou ktoré si ma pri hre ani nevšimlo tak už bude neskoro sa zamýšľať nad tým ako kde koho okamžite sundám dolu... :roll:

Ja sám nosím vzhľadom na púzdro a okolnosti väčšinou OUT, ale keď uznám za vhodné tak si dám IN už doma, resp som tuším už tiež obťahoval (v lese bez ľudí kvôli podozrivému zvuku) pod bundou. Mám to ale natrénované tak, že pravou rukou cez bundu chytím pažbu a povytiahnem z púzdra a pod bundu dávam len ľavú ruku ktorou obtiahnem a manuálne skontrolujem záver. Dá sa aj vizuálne skontrolovať náboj v komore ak je na to čas. Týmto spôsobom si nemusím vyhŕňať bundu, ani sa krčiť ani vyzerať moc podozrivo.

Verím, že prežijete môj názor v tejto téme, aj keď nemám Glock....
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Sauer,

"Najvacsou brzdou pri NO je aj tak podla mna tasenie, pokial clovek uspesne vytasi, zvacsa stihne aj obtiahnut. Ale ked ma niekto necakane napadne odzadu s nozom alebo tak nahle, ze nestihnem zbran ani odpuzdrit je jedno ci mam IN alebo OUT."

presne tak. Od toho ci mam zbran v ruke a ci uz ma ta zbran v komore naboj ma deli uz len zlomok casu oproti tomu, co tomu cele predchadza.
oci
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

To video je super.....
O tom sme tu pisali. Jednu ruku mas zamestnanu a druhou tasis.... Ak ma s IN si v pohode...
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Nechcel som sa zapajat v tomto vlakne ale mozno pomozem niekomu pri rozhodovani. Uvediem dva priklady, jeden z filmu. Vymysleny ale nie nerealny. Druhy realny.

Filmovy priklad:
http://www.youtube.com/watch?v=UiqwF_Y9 ... re=related

Viem Ameeerika. U nas sa to "urcite" nestane.

Realny priklad:
Asi pred dvoma troma rokmi isiel moj kamarat z nocnej z lomu. Straznik. Vosiel do dediny a z jedneho dvora na zaciatku ulice vystartovali po nom 3 psiska. Ziadne civavy, velkostou boli porovnatelne s nemeckym ovciakom. Mozno spominal aj rasu ale to si uz nepamatam. Ten najodvaznejsi sa vobec nerozpakoval a hned s rozbehom mu skocil po hrdle. Stihol nastavit ruku. Pes sa zahryzol a zostal na ruke vysiet. Kamarat je pravak, tak instinktivne nastavil pravu. Problem ale bol, ze ako pravak, nosi na pravom boku. Doteraz nechape ako sa mu podarilo tasit lavou rukou z puzdra na pravom boku. Podla jeho slov sa to prihodilo vsetko velmi rychlo. Nebol cas rozmyslat. Vytasenou CZ75 strelil psa niekam do brucha. Ten zkvical a padol na zem. Ostatne sa psiska sa otocili a so stiahnutym chvostom zdrhli. Samozrejme boli z toho opletacky s policiou ale kedze je legalnym vlastnikom zbrane, dopadlo to dobre.

Ako ste si urcite vsimli nenapisal som, ze vytasil a obtiahol. Ci bolo kladivo dole alebo odistoval, neviem.

Takze ja k tejto teme len tolko. Viac pisat nebudem. Asi.

edit: pokus o odstranenie gram. chyb
satu
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa satu »

Kedze uz takmer kazdy z fora sa k teme IN/OUT vyjadril, skusim aj ja nieco dodat. Oba sposoby su IMHO vhodne, ale ako pre koho. Najhorsie je asi menit to.
Problem tejto debaty je, ze takticku otazku (IN/OUT) sa tu niektori snazia premietnut do strategickej otazky (sebaobrana). Pre civilistu, zijuceho v pokojnej oblasti je utok zalezitostou zlomkov sekundy a jeho riesenie tiez nie je na nejake dlhe bojove operacie. Vid utok a vyriesenie v linku o prispevok ci dva vyssie. Myslim si ze sebaobrana sa zaklada na schopnosti v konfliktnym situaciam sa vyhnut, a 99% beznych ludi to moze urobit. Druha dolezita vec je fyzicka priprava. Nemozete mat stale zbran pripravenu. Pri utoku sa musite dokazat od utocnika odputat - kopmi, udermi, hmatmi a vytvorit si priestor trebars na utek, vytiahnutie zbrane a odstrasenie utocnika a zas priestor na ustup. Pouzitie zbrane je na poslednom mieste, v najkrajnejsom pripade.
Nastastie nie som casto tercom utokov, ale uz som nieco prezil. Typicky mestsky utok, realny co som zazil prebehol asi takto. Siel som vecer krizom cez namestie, smerom k bankomatu. Mal som teda jasny ciel a smer chodze. Bolo tak 6 hodin, ale v zime preto uz bola tma. Oproti isli vedla seba dvaja mladi muzi. Asi 15 m predo mnou od seba odstupili tak na dva - tri metre a pokracovali v chodzi. Smer mojej chodze siel medzi nich. Ked sme boli od seba tak na tri kroky, instinktivne som mierne zmenil smer chodze k tomu nalavo odo mna. Bol by som presiel medzi nimi ale nie stredom, popri tom nalavo. Vtom sa na mna vrhli. Ten vlavo, blizsie ku mne sa zahnal, uhol som az mi zletela capica, nejako som mu zachytil ruku, pritiahol k sebe a otocil som sa tak ze druhy bol za nim. Potom som mu tomu pri sebe taku vrazil az spadol na zem pred kolegu. Ten hned spravil otocku a mastil prec, chlapec zo zeme vyskocil a utekal tiez. Este za mnou zakricali ze mam stastie. Neviem co tym mysleli. Podla mna mali stastie oni. Mal som asi 25 rokov, 185 cm 95 kg a perfektnu kondiciu. Oni boli taki prefajceni ratlici. Cele to trvalo asi 2 - 3 sekundy a tahat zbran spod vetrovky by som nestihol ani vo sne. Ani som ju nemal. Zdvihol ciapku zo zeme a pokracoval. Podla mna som v tomto pripade urobil chybu ja. Hned ked sa rozostupili som mal zmenit smer, celkom prec. Bol by som mal naskok 15 m, aj keby ma zacali nahanat. Ale ten utok bol celkom nahodny, asi by za mnou vobec nesli. Len si chceli buchnut do niekoho kto ide okolo. Ja som sa ponahlal na trening, preto som sa hnal priamo k bankomatu a nekluckoval po meste :-)
Aby som nebol celkom mimo misu, svokor uz roky ma CZ 70 stale IN, aj v noci pod vankusom a nahodak nemal.
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Myslim, ze si si vybral riesenie, ktore predikovalo sice ze problem bude, ale reguloval si situaciu, uz len tym, ze si o tom vedel a vybral si si cas , miesto stretu aj utocnika. Mohlo stat, ze po Tebe pojdu aj ked sa otocis na päte.
Aj ked to bude asi OT, ale pridam: isiel som po Novom moste v BA pre "pesich" smerom do Petrzalky, januar, tma, ja krivam. Dvom chlapcom za mnou sa zamarilo, ze sa im paci moj mobil (to bolo v case ked sa este mobily kradli a pod. :)) a zacali po mne pokrikovat, nech im dam zavolat a pod. Proste zle. Obe strany mosta rovnako daleko, predo mnou Petrzalka, kde bola tma (nebol este Aupark) a nabrezie je opustene. Pohyblivy som moc nebol. Tak som si vybral provokaciu (z mojej strany), to viedlo k utoku (na to cakali), na to jeden dostal a druhy neutocil. Ja som nato odbehol svojim smerom (ak sa o behu dalo hovorit) a bolo. Neprenasledovali ma.

A teraz blizsie k T: Keby som mal vtedy zbran, mal by som uz v ten vecer pri ceste peso domov cez park, potme, cez Petrzalku... iste IN. Ako by to ale dopadlo medzi nami a kedy by prislo na pouzitie zbrane, mozem dnes len spekulovat a byt akurat moc mudry. Ak by som mal ale OUT (aj ked neviem preco, asi ze optimista :) jak bejk, garantujem, ze samotne obtiahnutie by malo v danej situacii odstrasujuci efekt na utocnikov. A bol tam aj cas aj vzdialenost...situacia sa proste vyvijala dake minuty. A oci mali dobre, ked videli ze telefonujem 8) Ale toto uz asi patri do inej temy.
inspiring_wozniak

Príspevok od používateľa inspiring_wozniak »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_wozniak v 07 Feb 2013, 21:43, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

yarco: Uz som 'hauk', ale odpoviem Ti - myslis teda ze by som to radsej mal zhrnut do strucneho a vystizneho prispevku? Nejak takto?:
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p= ... ran#129683

(to bol moj prvy prispevok v tomto threade, tie nasledovne A4ky uz boli odpovede na: 'to je zbierka bludov, lebo ja som niekde pocul ze...', 'ale ja som raz vo filme videl ze...', 'ale mne sa este nikdy nestalo ze..., atd. :roll:

Inak, na nejakom ne-zbranovom fore by bola paralelou diskusia o tom ci so sebou nosit noz zatvaraci, alebo s pevnou cepelou. A urcite by sa tam naslo vela expertov na boj s nozom co by tvrdili ze nosit zatvaraci noz je blbost (clovek straca desatiny sekundy nez ho otvori, mozno ho tiez neotvori dobre a poreze sa sam, alebo bude mat zranenu ruku a nebude ho moct otvorit, atd. :twisted: :lol:

Gunslinger
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Dnes som mal in, včera out :D.
Stále vravím o zbrani :D
inspiring_franklin

Príspevok od používateľa inspiring_franklin »

A niekedy ani to IN ci OUT nemusi pomoct. Ide o to, ako rychlo sa veci udeju. Video priklad utoku nozom http://youtu.be/Dp1lqGFuCsg?t=5m
mykymiki
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Tango: tam nie su argumenty tam su len dovody..tristo dovodov o nicom preco nemat IN..v reala to podla mna prameni z:
a)strach
b)naivna predstava o svojich schopnostiach pocas utoku a rychlosti zomletia sa utoku
b)to ze izraelci celosvetovo siria nosenie out, len ak sa nemylim u nich to je dane zakonom, tak preto je to nosenie OUT u nich tak strasne propagovane

PS ak ta uz strana 13 vytocila a donutila nad tymto tu ponocovat tak to radsej ani dalej necitaj :shock:
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"