Pri cvičnej akcii policajtovi vystrelila do zeme zbraň

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Pri cvičnej akcii policajtovi vystrelila do zeme zbraň

Príspevok od používateľa telra »

http://turiec.sme.sk/c/6272309/pri-cvic ... zbran.html

Na cvičnej akcii polície, pri ktorej simulovali prepad, resp. lúpež chráneného objektu, jednému zo zasahujúcich policajtov vystrelila pištoľ.
MARTIN. Stalo sa to počas kontroly príslušníkov oddelenia ochrany objektov dnes o 9:15 na čerpacej stanici na Jilemnického ulici v Martine. Súčasťou kontroly bolo spomínané spustenie signálu „prepad – lúpež“. Po ňom na miesto "prepadu" vyslali policajné hliadky. Policajti na miesto prišli do troch minút od spustenia signálu. "Počas vykonávania zákroku došlo u jedného zo zasahujúcich policajtov k náhodnému výstrelu zo služobnej zbrane do zeme," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Baloghová. Príčiny a okolnosti náhodného výstrelu vyšetrujú nadriadené orgány a oddelenie kontroly Krajského riaditeľstva PZ v Žiline. "Uvedeným náhodným výstrelom zo služobnej zbrane, ktorý smeroval do zeme, nedošlo k ohrozeniu života, zdravia obsluhy čerpacej stanice, náhodných okoloidúcich, resp. zákazníkov čerpacej stanice, ani samotných policajtov vykonávajúcich služobný zákrok," dodala Baloghová..
Hovorkyňa pripomenula, že jednou z úloh príslušníkov Policajného zboru je aj ochrana majetku právnických a fyzických osôb. Tá spadá do kompetencie oddelenia ochrany objektov na príslušných krajských riaditeľstvách PZ. Policajti oddelenia ochrany objektov povinne robia pravidelné kontroly pripravenosti zásahových skupín odboru poriadkovej polície. Robia zákroky pri narušení technicky zabezpečených objektov na pult centralizovanej ochrany PZ.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Aha nikoho neohrozil, mam to chapat, ze tam nikto nebol, alebo strelil do lapaca?
Pretoze taky fmj ked narazi do pevnej prekazky pekne prska o com by vam mohol rozpravat napr Storm.
Ps zbran vystrelila :!: :?: :idea:
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Po precitani clanku na internete ma az zamrazilo. Aspon ze vsetci zucastneni to prezili v zdravi. V Manchestri pred par rokmi pri policajnom treningu, ked nacvicovali zakrok proti pachatelovi v aute, tiez padol jeden vystrel. Policajt, otec styroch deti, ktory hral pachatela, zomrel pocas prevozu v sanitke.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

take daco sa deje s ostrou municiou?
:shock:
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Mozno len zapuzdroval a mal IN :D
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa ricinr »

To vyjadrenie je totalny blud, že nedošlo k ohrozeniu života a.... bla.... Jasne že k ohrozeniu prišlo no zo šťastným koncom, teda bez ublíženia.
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

To mi pripomenulo ako pred rokmi policajt z ÚOÚČaDM takmer zastrelil chránenú osobu, tuším išlo o prokurátora špeciálnej prokuratúry alebo dokonca predsedu špeciálneho súdu. Nešlo o cvičenie, ale vybíjanie zbrane do kufra auta v ktorom sedela chránená osoba.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Alebo akoby povedal jeden nemenovany ...
Aspon je vidiet, ze policajti trenuju strelbu.
mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

"Uvedeným náhodným výstrelom zo služobnej zbrane, ktorý smeroval do zeme, nedošlo k ohrozeniu života, zdravia obsluhy čerpacej stanice, náhodných okoloidúcich, resp. zákazníkov čerpacej stanice, ani samotných policajtov vykonávajúcich služobný zákrok," dodala Baloghová..
o ohrozenie zivota by slo len v pripade ked by sa to stalo civilovi :lol:
nerypem do dotycneho policajta, stat sa to moze hocikomu, ale ide mi o to ze ked civilovi zaleti gulka do cudzieho domu je pruser (tak aj ma byt) ale ked policajtka pkropi stavebnu firmu tak sa len ucia strielat a vsetko je ok.. chyba je niekde hore, treba jeden meter.
spotter
prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa spotter »

čo sú toto za cvičenia? Chodím tam občas tankovať. Až ma zamrazilo pri pomyslení, že mám na zadnom sedadle dieťa.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Nedavno som na danej benzinke tiez bol,kde je ten pan opuchnuty a nech im da este aj gulomety do ruky ked nevedia s 82 narabat-kto bude chranit nas slusnych ludi!!!!Nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca lebo poznam par profikov s ich radou,ale 90% snich to nosi len ako zavazie.ked raz prisli namakany prislusnici PMJ na nas rachot a po dostrielani krutil zo zbranou kde sa dalo mal som blizko kolapsu!Kto bude chranit nas slušnych ludi?Alebo sa dočkame ze pomaly nas picne gula od polisa na benzinke,este nas zlozia aj 58!Uz stači lebo tu napisem od zlosti nepekne veci :x
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Sigarms »

to radsej nechcem vidiet keby tam ty experti isli naostro co by nasledovalo.... Asi by sa vsetci postrielali.
Na cvicenia pokial niesu v niakej strelnici by si mohli zaobstarat znackovacie strelivo je to dostupne aj u nas .
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Sigarms: Pokial viem, oni tam isli 'naostro' (teda ak nedostali nejaky 'teply bonz'/upozornenie zvnutra). Suhlasim s nazormi vyssie ze to je dost nestastna forma cvicenia - ak uz chceli zmerat cas nez dorazia zasahove jednotky, mali tym PMJckam dat vediet ze sa jedna o cvicenie este pred prichodom na pumpu a nie ich zastavovat uz s vytasenymi zbranami na pumpe kde bolo x civilov a hned vedla cele sidlisko.

Ale mozme byt v klude, uz onedlho budu mozno prezbrojeni Glockami co maju az 3 vnutorne poistky, takze sa nic nemoze stat...

Gunslinger
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Sigarms »

aha ja som si naivne myslel ze idu do prazdnej pumpy kde si zmeraju casy a pod. Vidim ze okrem bank je riskantne uz aj tankovat.....
dirty.harry
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Tankovat je rizikove uz len kvoli tej cene, uz len ta je vybusna a nie to este komando ostrych cvicencov :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"