Uloženie zbrane

inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

pertr 112 napísal:Ahoj všetci. Nedávno som si kúpil novú hračku a keď že je to už 11ta hračka mal by som to uzamknúť v trezore. Preto by som prosil o radu je DIÁNA „10” od firmi lltrezor.sk trezor alebo to vyhovovať nebude samozrejme chcem kúpiť 2ks. Zbrane kat A nemám. Ďakujem za pomoc
Kamarát cez lltrezor trezor kupoval, konkrétne model Lisa 5 "Najpevnejší vo svojej triede za najlepšiu cenu priamo od výrobcu!!!"

Ak odhliadnem od toho, že táto firma mi je nesympatická, pretože sprosto vykráda texty Legis Telum, tak som bol pomerne sklamaný. Jednak ako mi on opísal nákup trezoru, ako mu arogantný predavač povedal "no áno máme tuším aj trezory", inak to boli tuším stavebniny či čo, jednak ho poslal niekam do skladu kde bol iba skladník ktorý o tovare nevedel nič, neboli dodržané predom dohodnuté podmienky zľavy (zľava za to že si to odvezie sám) atď. Trezor samotný nepôsobí úplne zle, ale rozhodne nespĺňa deklarované hodnoty typu 3mm plech. Tipujem, model Diana na tom bude teda ešte horšie.

Radšej si spravím promo, staň sa členom Legis Telum (združenie vlastníkov strelných zbraní) a kúp si trezor odtiaľto - http://www.extratrade.sk/ táto firma našim členom poskytuje veľmi slušné zľavy - http://www.legistelum.sk/partneri/146-extra-trade
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

S lltrezor mám presne opačnú skúsenosť. Perfektnú!
:!:
OK, teraz nechajme bokom skutočnosť, že väčšina produktov u nás predávaných ako trezory v skutočnosti trezory ani nie sú. Nie v zmysle príslušných technických noriem. Diana 5, ktorú som kupoval, vraj je certifikovaný ako najnižšia trieda trezorov. V tejto oblasti nie som odborník, takže neviem, čo to presne znamená. Ako laik si však dovolím povedať, že útok bežného vlamača by ten trezor mohol vydržať. Pravda, za predpokladu, že ho nevyseká zo steny a nevezme celý, alebo nebude mať kooopu času, aby sa s tým pohral, alebo už skôr neabsolvoval v niektorom z nápravnovýchovných zariadení maturitu z otvárania trezorov. Je to skrátka skriňa na zbrane, alebo ak chcete treeezooor, s vlastnosťami primeranými cene. Nie je to šmejd, ale ani žiadna špica vo svojej triede. Tá je totiž cenovo kdesi úplne inde.
:roll:
Čo ma však nesmierne potešilo, bol prístup predávajúceho, tipujem, že konateľa slovenskej firmy/pobočky. O čo išlo? Jedno z mojich miminiek je trochu väčšie, preto by sa mi do typizovaného trezoru od tohto ale ani od mnohých ďalších výrobcov nezmestilo. Nemienil som flintu rozoberať vždy, keď mala putovať do trezoru. Neriešiteľná situácia, lebo výrobcovia a predajcovia, ktorých som oslovil, neboli ochotní ani len dodať trezor bez vnútornej nábojovej schránky tak, aby sa zväčšil vnútorný priestor a ja som tam mohol narvať aj flintu. LL Trezor bol. Síce sa mi o málo natiahla dodacia doba (asi 3 týždne, nepamätám si presne), ale to je v poriadku, keďže ten jeden konkrétny kus mi vyrobili na mieru a vo výsledku som dostal zvlášť certifikovaný trezor v pôvodnej veľkosti, ale bez vnútornej skrinky a k tomu ešte aj tú skrinku, mierne zväčšenú, aby mohla slúžiť ako samostatná skrinka na krátke zbrane a/alebo strelivo alebo hoci ako trezor na dokumenty. Samozrejme, veľmi príjemná akciová cena zostala zachovaná, dovoz na moju adresu tiež prebehol po telefonickej dohode a bez zádrhelov. Takže na mojej strane absolútna spokojnosť.
:D
Len dodám, že moja skúsenosť je z jesene 2010.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Osobne doporučujem trezor, ktorý ponúkajú aj na www.extratrade.sk pod označením TSS160MLG/k5. Mám ho už zopár rokov a jediný problém, ktorý som s ním mal, bol ten, že mi ho priviezla Avia bez plošiny a na jeho zloženie som bol iba ja a šofér. Nakoniec sa nám to podarilo. No a potom som ho musel presunúť do domu na rudly cez jeden obruvník a dva schodíky. Po troch hodinách bol v dome. Samozrejme padol pôvodný plán umiestnenia v pivnici (15 schodov), tak som na počkanie zrušil manželke šatník. Po príchode domov zopár hodín frfľala, ale potom si zvykla ... :twisted:
pertr 112
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa pertr 112 »

Ďakujem za názor. Samozrejme mi je jasné že to trezor jak sviňa asi nebude ale ja nepotrebujem nič iné len to že ak by ma prišli skontrolovať tak ma nebudú nijak riešiť a budem to mať v poriadku. Do budúcna možno ešte niečo prikúpim a preto uvažujem že kúpim dva ks na 20 zbraní. Ešte som zabudol napísať že celí dom mame pod kamerovým systémom aj s poplašným s vnútornými čidlami na každú miestnosť a na každé okno tak si myslím že aj to by hádam mohlo byť niečo platné.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

len taka otazka, neviete niekto o niecom co by sa dalo pouzit ako na dlhe zbrane ale nebolo by to na stojaka ale na lezato aby sa to dalo pouzivat ako stolik? nieco na sposob :
Obrázok

lepsiu ilustraciu som nenasiel
siver
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa siver »

Ja keby som momentálne kupoval, zobral by som niečo od tohto výrobcu:
http://www.safetronics.sk/sk/Produkty/S ... brane.alej
Je to Slovensky výrobca. Pred nedávnom som od nich kúpil malý trezor (nie bezpečnostnú skrinku) a veľká spokojnosť. Keby som už nemal skriňu na dlhé, beriem od nich. V SR majú viacej predajcov. Ja som kupoval v Trnave, http://www.stopalarm.sk/
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

telra: Pelican (pod ktory uz patri aj Storm a Hardigg) robi siroke spektrum uzamykatelnych gun-cases, vratane roznych hranatych modelov ci variabilnych systemov (rozkladatelne na stolik a pod.), ale cenovo nie su zrovna najlacnejsie.

Gunslinger
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

gunslinger: nemal som na mysli gun-cases na prenos/prevoz, skor nieco ako trezor ktory je horizontalne orientovany
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ja mam jednu otazku, uz sa to tu rozoberalo, ze zakon nedefinuje pojem trezor. Avsak v zakone su dve formulacie pri ulozeni zbrane a teda: "trezor" a "skrinovy trezor". Je v tom teda nejaky rozdiel? Vycuc:

(2) Právnická osoba alebo podnikateľ, ktorí držia menej ako 11 zbraní kategórie B alebo
zbraní kategórie C alebo strelivo v počte do 10 000 kusov, sú povinní zbrane a strelivo
zabezpečiť v uzamykateľnom trezore.
(3) Ručná zbraň kategórie A a viac než 10 držaných zbraní kategórie B alebo zbraní
kategórie C alebo viac než 10 000 kusov streliva musia byť zabezpečené v
uzamykateľnom skriňovom trezore.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

No, co tim chtel basnik řici ? Ani samotni policajti v tom nemaju jasno. Moj nazor je, ze tym skrinovym trezorom chcel zakonodarca povedat, ze ak mas viac ako 10 zbrani, tak sa Ti to do maleho trezora aj tak nezmesti. Maly, velky, skrinovy trezor. Zakon 190/2003 nedefinuje pojem trezor, su vsak normy STN, ci stupen odolnosti. Poviem to po lopate. Ak mas samopal strielajuci davkami, ci viac ako 10 zbrani ulozenych v nejakej skrini z Baumaxu, co ma nalepku ELEKTRONISCHER TRESOR, tak budu policajti pri kontrole prskat, aj ked sa nemozu opierat o zakon 190/2003. Pri vlastnictve relativne lacnych zbrani je originalny trezor luxus. Kazdy si musi uvazit, ci sa mu oplati kupovat drahy trezor, len aby uspokojil "organ", ci seba sameho. Ja som chcel zbierat male vreckove pistole na skup.F, ale ked som si uvedomil, ze pre moju potrebu by som musel kvoli tomu kupit trezor tak za min. 1000,- Eur, tak som sa na to vykaslal.
vanto
častý prispievateľ

No tak mne to uz prehupuje 10 kusov a mam plechovu skrinku na zbrane, tak chcem vediet ci potrebujem nieco viac alebo staci aj toto.
bus driver
častý prispievateľ

Plechova skrinka na viac ako 10 zbrani nestaci. A nalepit na nu nalepku TREZOR nepomoze :D. Trezor sa da kupit aj lacnejsie, pouzity. Skus pobehat nejake skoly, ci firmy, mozno na nieco natrafis. Ja viem o jednej skole, mali kedysi malorazky a trezory im ostali. Bratranec tam uci, dam mu za ulohu zistit, co a ako, keby bola primerana cena, tak by som kupil aj ja. Len im nebudem vesat na nos, ze to chcem na zbrane.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

* howgh *
Naposledy upravil/-a inspiring_liskov v 07 Máj 2012, 16:17, upravené celkom 1 krát.
bus driver
častý prispievateľ

Mas pravdu, roman, v jednom zakone nemoze byt vsetko. Ale ak zakon odo mna vyzaduje, aby som mal 11ks zbrani a viac v trezore, tak nech mi ten zakon aspon povie, aku STN alebo minimalnu triedu odolnosti ma ten trezor splnat. Aby sa nestalo, ze ja kupim najlacnejsi trezor { podla STN }, potom MV SR narychlo upecie novelu a ja zistim, ze moj trezor uz nie je trezorom vhodnym na uskladnenie zbrani. Proste ak investujem do trezora niekolko sto eur, tak nech mam istotu, ze mi ten trezor bude sluzit na to, na co som ho kupil.
vanto
častý prispievateľ

Tu ide proste o to, ze sa pytam na nieco co mi nie je jasne. A to je uplne normalna vec, a to je aj zmyslom tohto fora vymienat si informacie a poznatky. A doteraz (predtym nez som to sem dal, som sa snazil to konzultovat s predajcami) mi este nikto nedal kvalifikovanu odpoved, zatial som pocul len take veci, ze plechova skrinka staci a hotovo. Dobre povedzme ze trezor je definovany v STN to sa da zistit, ale co je skrinovy trezor? Mam to chapat ako trezor, ktory vyzera ako skrina, alebo je tym myslene nieco ine, trebars ta plechova skrinka. Pretoze inac nevidim zmysel takejto formulacie v zakone.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"