Keď už tasiť, vystreliť?

Používateľov profilový obrázok
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Zatarasiť im cestu vlastným telom :wink:
Ak chcú utiecť, tak ťa musia napadnúť a to už bude NO :wink:
Buď bude útok trvať, alebo bezprostredne hroziť.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

To xcapi : strielat naozaj az vtedy, ako napisal 71Jany71. Teda ked Ta napadnu alebo ked utok bezprostredne hrozi. Si predstav, ze pachatel naklada do auta ukradnutu hifi vezu, ktorej hodnota niekde v zalozni je 20 Eur a Ty ho strelis. To u prokuratora neobhajis. Ak by ma pachatel ignoroval a dalej nakladal ukradnute veci do auta, tak by som mu to auto znepojazdnil. Moznosti je kopa. A pri tom je velka sanca, ze ma pachos napadne a ja mozem uplne legalne pouzit strelnu zbran.
P.S.
Zatial som mal 2 pripady, kedy som musel tasit. Strielat som nemusel, stacila hrozba pouzitia zbrane.
xcapi
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa xcapi »

A aky to malo potom priebeh v tvojich 2 pripadoch? Dotycni zdupkali, alebo ste stravili zvysny cas do prichodu policie v druznom rozhovore?:)
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

samozrejme najprv by som volal políciu a pokiaľ by ignorovali hrozbu zbraňou, opísal by som si evidenčné číslo vozidla
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

To xcapi : dotycni ( udenaci ) zdupkali, a to velmi rychlo :shock: . Policiu som nevolal.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

...... vymazané komplet.
(tasil som/nevystrelil som)

edit:
miro2851 napísal:tak toto si radšej zmaž..
No hej, asi je to príliš na toto fórum. Skôr než by sa niekto z mojich chýb poučil, tak by ich niekto zneužil pre krivenie obrazu streleckej verejnosti.
Naposledy upravil/-a pif paf v 26 Mar 2012, 21:23, upravené celkom 3 krát.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

tak toto si radšej zmaž..
inspiring_swartz

Príspevok od používateľa inspiring_swartz »

No, to by som bol schválne zvedavý, čo sa tam písalo :)
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Komisar, ak si zvedavý, môžeš to riešiť cez PM.
:wink:
Pif, uvažoval som, že pre tvoje vlastné dobro ti zmažem ten tvoj príspevok. Dôvod si vystihol úplne presne. Hoci pre mňa osobne to bolo poučné čítanie.
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Neexistuje žiaden návod, kedy pohroziť zbraňou, ani kedy streliť. Bohužiaľ, každý z nás, kto sa v takejto situácii ocitne, bude odkázaný len na svoj cit a úvahu. Aj preto som zástancom uznania striktnej zásady, že riziko nesie útočník.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Tento pán má dobré blogy, a na aktuálne témy 8)
http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c ... strel.html :evil:
friendly_mirzakhani

Príspevok od používateľa friendly_mirzakhani »

C08R4 napísal:A potom si to urcite nahlasil, nie? :) Lebo sa to mohlo otocit aj proti tebe.
je rozdiel medzi civilistom a policajtom. zbran nepouzil-nevystrelil-nemusel to ohlasovat ani v pripade,ze by to majitel videl.

ani varovny vystrel civilisti nepouzivaju. bud strielam, alebo nie.

civilista:
idem na prechadzku a oproti mne bezi pes, vytiahnem zbran a zakrycim na majitela aby si psa chytil (pritom porusil svoju povinnost zabezpecit psa bud vodzkou, alebo nahubkom) a on s tym neurobi nic, mozem na psa vystrelit. jedna sa o KN. ak uposluchne, psa si chyti, zbran odlozim, jemu dohovorim, nemusim volat policiu. v pripade, ze vystrelim, uz sa jedna o pouzitie zbrane a vtedy to hlasim.

dodam len tolko, ze takuto odpoved som dostal od kompetentnych...
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Len sa to môže zvrhnúť, že niekto ťa vidí a zavolá políciu a opíše situáciu inak a nakoniec to bude, že si sa vyhrážal so zbraňou... v tom tvojom konkrétnom prípade by som radšej volal políciu sám a prvý a informoval o udalosti.
friendly_mirzakhani

Príspevok od používateľa friendly_mirzakhani »

keby to niekto videl,tak by to opisal: bezal na neho pes a on vytiahol pistol. policajt by sa opytal, ci s z nej vystrelil, alebo nejako inak niekoho ohrozoval. dalej by sa pytali, ci ten pes mal nahubok, kedze nebol na vodzke. a ak ta predvolaju mas pre to vysvetlenie. ale o tom pochybujem a tiez mozes povedat, ze zbran bola plynova... ta zbran nie je pre srandu ani paradu, je na to aby chranila. zakon jasne definuje pouzitie zbrane a toto v tom zakone nie je definovane ako pouzitie. samozrejme sa to da donekonecna prekrucat co ak co keby, co ked...
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vandave, prosím, zacituj nám zo zákona ustanovenie, kde je explicitne a exaktne definované použitie zbrane.
:shock:
Napísať odpoveď

Návrat na "Nutná obrana - krajná núdza"