Závady na vz.58

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

dik za ponuku uz som nieco preriesil prehodil som "vymedzovace" k stene puzdra ... stvrtok idem testovat :)

na mojej ucasti sa ide intenzivne pracovat od pondelka .... mam toho v maji viac nez dost ... pisal som petersonovi ako to vyzera ... a zabudol som tam este spomenut "prerabku" domu a punta :? :P

ale co sa chcem spytat ladil uz niekto spust typom "made in home" ak ano je nejaky navod ? okrem lestenia............. co ma zaujima je znizenie odporu spuste .. neviem ako na tu listovku :twisted:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Nomed: tiez by som sa sam do ladenia spuste vz.58 nepustal, ale zajtra ide k puskarovi. Takze koncom tyzdna porovnam s neladenou a napisem/nafotim co som zistil ;)
inspiring_boyd

ok dik
Používateľov profilový obrázok
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

na tu listovku na znizenie odporu je jednoduchy recept..zatlacit srobovakom....normalne ju trochu "znizit" a tym padom sa odpor znizi..ked to prezenies tak ju zas potiahnes naspat...mne to funguje..
Na znízenie chodu som zbrusil z udernika a celkom dost..len pozor ked sa to prezenie tak moze samopal gulometit...potom som zas rozklepaval udernik aby sa to vyriesilo...
Na vymedzenie prepadu je mozné tam bud dat srobik, alebo podlepit gumou, alebo zbrusit z jedneho vystupku na tiahle spuste...ale to je uz dost komplikovane..ta guma pod spust bude stacit...
Moja spust ma chod asi 2mm..menej to uz nejde tie vôle vsetkych suciastok v puzdre zaveru su neuveritelne velke...

m.
inspiring_boyd

Nomed napísal: prehodil som "vymedzovace" k stene puzdra ... stvrtok idem testovat :)
tak som si zastrielal ,zmokol ale hlavne nastval test ukazal ze hermex efektu sa nechce odist :evil:
pinoccio
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa pinoccio »

Cau, comu by ste prisudzovali nasledujucu zavadu prejavujucu sa v zadrzkach tohto typu: privreta/vzpriecena nabojnica nosicom zavorniku (kazda 2-3), pripadne obcas nevytiahnuta nabojnica z komory. Z komory ide v takomto pripade velmi tazko uvolnit.
Zbran je nova, cca 350ks vystrelov, uprava starsi KolArms, strielane vz.43 surplusy kontrolovane na otecenie lakom.
Zaujimavost je v tom, ze ak strielam svietiacimi, tak vysledok je bez zadrziek.
Dik
mykymiki
prispievateľ

Príspevok od používateľa mykymiki »

podla mna zla seria nabojov..ak jedny vojenske idu a ine nie neviem si predstavit inu zavadu co by to sposobovala.

M.
pinoccio
prispievateľ

Príspevok od používateľa pinoccio »

Tak urcite ide o inu charakteristiku - ina vaha strely, mozno aj ina napln, tlaky a priebeh horenia budu trochu odlisne.
Tipujem to skor na problem vytahovak/vyhadzovac, este teoreticky tesna komora/vratna pruzina/piestik?. No neviem, preto sa pytam na skusenosti.
Uvazoval som aj zavolat a zaniest to do Kolarova doladit, skusit dohodnut na reklamaciu... :? len to mam odruky.
Martin.
prispievateľ

Príspevok od používateľa Martin. »

Mne sekalo nábojnice tiež keď bol nový, ale nie tak často, pružiny sa trochu zabehli a všetko je ok. Len zo srandy, ak máš možnosť skús iné pružiny.
elegant_aryabhata

Príspevok od používateľa elegant_aryabhata »

takže chlapci :) nik tu vôbec nespomenul vypadaný tvrdochróm v hlavni...
ja som si to všimol asi po 1200ks. ale je možné,že to tam bolo hneď.
zbraň som kupoval "novú"
TURBIAK
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

ak chcete znizit odpor spuste na vz.58 tak treba :

1. zmensit plochu na zachyte udernika tj. znizit zub na zachyte
2. prelestit vsetky funkcne plochy
3. stensit listovu pruzinu - obrusenim -bezna prax na kazdej 1911 tke, stacat ju niecim je blbost
Vova
prispievateľ

Príspevok od používateľa Vova »

Ja by som sa ešte vrátil k tomu Hermex efektu. O pár príspevkov vyššie je odkaz na to české fórum, kde niekto napísal, že na jeho odstránenie stačí len poriadne čistiť. Možno na tom niečo pravdy bude... Z mojej 58-my som bol zatiaľ strieľať len tri krát. Vždy to bola mierenka (pomlé stláčanie spúšte) na 100m, tá istá séria nábojov. Prvý krát 120 nábojov bez problému. Následne prebehlo také "light" čistenie. O týždeň neskôr zasa 120 nábojov, ale dva krát mi neodpálilo. Vtedy som tu na fóre začal zisťovať príčinu a dozvedel som sa o Hermex efekte. :lol: Tak som ju potom poctivo vygabal, ako sa sluší a patrí a tretí krát na strelnici, 140 rán a bez problému! :D Dúfam, že to tak aj ostane... A ešte sa chcem opýtať, používa niekto z vás na čistenie 58-my ČISTIČ BŔZD? Vraj to všetok ten bordel bezo zbytku vyplaví von!
-Tommasino-
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

Áno čistič bŕzd - ten priemyselný v spreji je dobrý na výplach sajrajtu pri kompletnom čistení zbrane, ale bohužiaľ nedokáže odstrániť zapečené usadeniny úplne.

Ak sa zbraň čistí pravidelne tak nieje problém ale stačilo to trochu zanedbať a potom už ani čistič nezvládal.
Inak fajn pomocník!

Až na malý detail a to že veľmi vysušuje a pri čistení plasťákov sa to prejavuje dosť výrazným bielym povlakom ktorý sa vytvorí ihneď po nanesení a vyprchnutí. Preto s ním čistím - vymývam iba celkovovoé časti zbraní/zbrane.

Po prepláchnutí samozrejme mazať!

Tommasino
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Čistenie určite netreba zanedbávať. O čističi bŕzd som zatiaľ nepočul, ale Tri-flow čistí spoľahlivo a konzervuje bezpečne. A na piestik ATA, Toro alebo akýkoľvek iný piesok na riad.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tri flow je trosku drahsi ako cistic brzd 500ml za 2,5E :-)
Ja ho pouzivam taktiez na odmastovanie po swagingu.
Tusim je s a bez acetonu, pricom o tom bez acetonovom som cital, ze neposkodzuje gumu a plasty, ale nemam to vyskusane!
Riesit hermex efekt cistenim a hrat sa, ze vsetko funguje ako ma je somarina.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "