Pračka na nábojnice

Jean
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa Jean »

Čo používaš ako čistiaci prostriedok a ako dlho čistíš ? Myslím že lepší výsledok by bol ak by som ich do práčky dával menej ale ja to ládujem na max :D
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Tiez by ma zaujimal recept na cistiacu zmes. Ja som skusal cistiaci prostriedok na nabojnice, je tam trochu kyseliny sirovej a neviem ci robim nieco zle, ale tie nabojnice su flakate, trosku ako keby vyzrate, idu farbou do hnedocervena a neposobia na mna velmi cisto ani zvnutra ani zvonku. Vyzera ze ta mosadz nie je az taka mosadzna. Niektori ludia to riedia este s jarou. Mate nejaky tip na chemicky "menej agresivnu" cistaicu zmes?
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Pri mokrom prani davam cca na 500 lugerovych NBC asi 50gr kyseliny citronovej a par kvapiek čističa krbovych skiel.Dve tri hodky v horucej vode par krat pretrepat a potom hlavne dobre preplachnut čistou vodou.
podes
prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa podes »

Rasto, prosím Ťa, akú máš ultrazvukovú práčku? Uvažujem o kúpe, preto sledujem túto tému. Mám síce vybračnú, ale je s tým veľa roboty, poutietať, vyčistiť křčok z vnútra a lôžko zápalky. Pritom z vnútra nie sú čisté podľa mojích predstáv. Podľa môjho názoru aj tie spaliny vnútri nemajú dobrý vplyv na sledované ukazovatele pri strelbe.
Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mam uplne jednoduchu najlacnejsiu malokapacitnu 1l cisticku, pricom planujem do buducnosti daco vacsie.
Recept je jednoduchy horuca voda cca 60C kyselina citronova a po vycisteni dobre preplachnut pod tecucou vodou.
Jean
prispievateľ

cez víkend som troska kutil a tu je výsledok ;) :

vibračná práčka video
Naposledy upravil/-a Jean v 13 Apr 2012, 19:56, upravené celkom 1 krát.
mykymiki
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

dobre len si mohol ukazat ze co je to za vytvor a dat navod ako to doma vyrobit...
Jean
prispievateľ

Tak mam jednu fotku bez namontovanej nadoby. Princip je jednoduchy na elektromotere je excenter ktory cely ten kolos rozvibruje :).

Obrázok
Naposledy upravil/-a Jean v 13 Apr 2012, 19:50, upravené celkom 1 krát.
Jean
prispievateľ

- elektromotor je z pracky (cca 250W)
- vedro z baumaxu
- zelezo zo starych zasob :).

vibračná práčka video

Obrázok
Rasto
expert

Moc energeticky narocne!
Normalna vybracna pracka ma vykon max 50W a vysledok konzistentny.
U teba som si vsimol, ze ti cistila lavu cast naplne a prava ti stala skoro nedotknuta.
Kazde riesenie sa pocita ba dokonca 2x ked je zbastlene doma, len musi splnat ucel, za ktorym bola spravena.
Jean
prispievateľ

Rasto: ty si fakt srandista :)

Rozpravat o energetickej narocnosti u vibracne pracky je prepac ale podla mna fakt somarina. Pri cisteni povedzme 1h sa jedna o sumu cca 0.045€ co je pri prepocte cca na 1000ks nabojnic na jeden naboj 0,000045€. Keby sme sa bavili o zariadeni zapnutom 24h tak by som to mozno kusok chapal ale takto...

Predpokladam ze do vedierka mi ich vojde aspon 1500ks.

A ku konzistentnosti :).

Ak si si nevsimol tak to teleso vo vedre nebolo pri teste nalepene v strede vedra a preto sa sirsia strana toci viac ako uzsia. Ak ho nalepim do stredu tak sa to bude tocit uplne rovnako.

A ku energetickej narocnosti by som Rasto nezabudol priratat ze toto homemade zariadenie ma stalo 2€. Pricom pracka od dilonu by bola niekde minimalne na 200USD. Tak si zrataj sam ako dlho by sa mi splacalo to kupovane riesenie. Ty peries v pracke ako si pisal niekde vyssie kolko ta vychadza vypranie jednej nabojnice ?
Rasto
expert

No som trosku kriticky to sa musi nechat, ale to ta motivovalo k rozmyslaniu :-)
Moja jednoducha a lacna cisticka od Smartreloadera ma prikon tusim 35W.
Ono nabojnice sa tam nenechavaju na hodinu, ale hodiny, takze preto som to poznamenal.
Inac kazdy uverejneny zlepsovak posunie niekoho ineho na iny level pri vyrobe ;-)
Jean
prispievateľ

Ja som volil motor narocky vykkonejsi aby som mohol cistit vecsie objemy naraz. Ide aj o to ze ak pouzijes velky excenter a malicky motor tak vecsinou je potom v mensom motore aj slabsie lozisko. Momentalne nemam doma prazdne nabojnice :) takze ju neviem skusit na full kapacitu ale co som mal tak 200ks som nechal teraz vycistit tak som zvedavy. Ultrazvukovka ich nevedela vycistit ani po 45min v puryton roztoku. Su to totiz nabojnice co celu zimu boli v snehu a ked som ich doniesol tak vecsina boli uplne zeleno cierne :).
Rasto
expert

Nuz ultrazvuk ich nevycisti, lebo su zazrate a treba ich trosku vypulirovat ;-)
Aku pouzivas cistiacu zmes, ked ta to stalo 2E?
Jean
prispievateľ

Tha radsej sa ani nechcem priznat :). Kukurna drt z obchodu pre zvieratka. Predpokladam ze cistiaci ucinnok nebude taky dobry ako u tej co pouziva ares a pod ale casom mozno poskusam aj ine veci. Zhanam aj keramicke telieska...
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"