Starosta použil svoju zbraň

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Peterson, ja ti ďakujem, ale blog spúšťať neplánujem. Ale od teba to beriem zároveň ako kompliment.
:wink:
Dôvod? Je to boj s veternými mlynmi, na ktorý teraz nemám čas ani energiu.
:P
Celkom pekne to rozobral Sauer, s väčšinou toho, čo napísal, môžem súhlasiť.
Vaquero
moderátor
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Sauer napísal:Nemyslim si, ze je momentalne vola presadzovat a publikovat clanky podporujuce strelecku komunitu, ludi vlastniacich zbrane .............................................., pretoze zurive besnenie strelca so zbranou znie lepsie a je v zmysle trendu sucasneho pseudohumanizmu, podla ktoreho sa clovek snad moze letalne branit az vtedy, ked dokonava rukou pachatela.
Sauer, práve takéto porazenecké postoje nám bránia lepšie komunikovať s verejnosťou. Aj ja som narážal na čudné pohľady kolegov, keď som tvrdil, že nosiť zbraň je to najnormálnejšie na svete. Potom niektorí išli so mnou na strelnicu, videli, že sa tam stretáva partia normálnych ľudí, čo nemajú rohy ani kopytá a sú úplne v pohode. Odvtedy úplne inak vnímajú moje argumenty.
Asi by to chcelo získať niekoho, kto má dar komunikovať s verejnosťou, niekoho populárneho, koho by aj dnešní konzumní ovčania bez názoru brali vážne.
inspiring_shannon

Príspevok od používateľa inspiring_shannon »

Nemyslim si, ze mam porazenecke postoje, skor naopak(aj ked v oblasti medii som asi realista). Len medzi mojimi znamymi je o dalsich 4 vlastnikov ZP viac a to najma po rozhovoroch na temu zbrane so mnou(sam som im pomohol obehat aj byrokraciu), pretoze sa radili k ludom co zbrane vnimali ako zbytocnost, ale nakoniec dokazali prijat a osvojit si argumenty preco nosim zbran ja (zo zaciatku ma mali za podivina a paranoika, teraz ma tahaju "zabuchat" :) )
To, ze maju vsetci Glocky ako ja, pripisujem nahode :lol:
Rovnako, ked som mal prilezitost nieco vseobecne porozpravat v ramci jedneho seminara ziakom troska mladsim od maturantov o trestnom prave, cast diskusie som venoval aj zbraniam, NO, KN a inemu pohladu na ne ako prezentuju media (na takejto vzorke ludi, v tomto veku, clovek najlepsie vidi dopad medii na mienkotvornost a nazory, kedze mladi ludia hlcu prevazne udaje z internetu a nemaju moznost niekde si vypocut protinazor- preto mali pohlad znacne skresleny)
So zvyskom suhlasim...uz len najst osobu vhodnu pre strelecku PR :)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Vaquero, to nehovoríš nič nové a máš, samozrejme, pravdu, že treba nájsť niekoho populárneho cez koho bude strelecká komunita komunikovať svoje názory a postoje. Ale v tomto smere by sa žiadala skôr iniciatíva LT ako živelné aktivity jednotlivcov. Navyše, nerobme si ilúzie, že by takáto persóna dostávala nejaký extra priestor v médiách na prezentáciu svojich pro-gun postojov.
:wink:
Dnes by sa určite dalo masírovať verejnosť, lenže problém je, že názory na strelné zbrane a streleckú komunitu sú, veľmi protichodné. Môžeme sa nádejať, že budeme vedieť pracovať s nezaujatou väčšinou, lenže aj tá nezaujatá väčšina, ak teda vôbec ide o väčšinu, nie je celkom nezaujatá a aj keď nemusí mať vyhranené názory na problematiku legálnej držby zbraní, vníma túto tému cez prizmu vlastných emócií. Potom je s ňou veľmi ťažko pracovať, lebo racionálne argumenty tu skrátka nestačia. Podobným spôsobom veľká časť elektorátu vníma politické dianie a je potom vecou expertov na politický marketing, aby s tým bojovali. Zrejme ale nemusím porovnávať nástroje a prostriedky, ktoré na to majú oni a aké má k dispozícii strelecká komunita.
:twisted:
Aj preto si myslím, že to, čo môžeme robiť ako jednotlivci a čo má skutočne zmysel, je presne to, čo robíš ty Vaquero. Teda, že sa bavíme s našimi kamarátmi, kolegovcami, známymi, prezentujeme im legálne držanie zbrane ako úplne prirodzenú vec a ak prejavia záujem, dáme im možnosť vyskúšať si streľbu v praxi. Takto to roky robím aj ja a vidím, že to prináša výsledky. Hoci len v mojom okolí, ale aj to je niečo. Úplne inak sa potom bude vďaka tomu v budúcnosti pracovať s ľuďmi, ktorí si na vlastnej koži vyskúšali, že na zbraniach nie je nič démonické a že strelci nie sú žiadni psychopati.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

v "mienkotvornych" mediach (fuj, to je hnusne slovne spojenie) clanky s progun tematikou ktokolvek pretlaci asi tazko a to z dvoch dovodov:

1. nie su politicky korektne, dneska leti TOTO a teda zbrane su pre redakcie nezaujimave a neprijatelne

2. vsetko je platene, pocnuc reklamou, konciac akoze "nahodnymi" rozhovormi s osobami, ktore su v skutocnosti az na vyminky platene PR. Pokial na SVK nie je zakladna ako ma NRA, tazko si niekto bude moct dovolit systematicky sa dostavat do medii sposobom aky povazuje za potrebny k pozitivnej prezentacii

mediam nejde o informovanost a popisanie reality, nedajboze o nacrtnutie skutocnych problemov a diskusiu o nich. Mediam ide o predajnost/sledovanost a teda ziskovost. Zial podla toho to aj cele vyzera.

P.S.samozrejme ak ma niekto crevo na pisanie blogov ako reakcii na aktualne dianie so zbranami, kludne vieme taketo clanky zverejnovat na webe LT, urcitu sledovnost uz ma a ak to pomoze nasej veci...
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

nechcem ,aby moje riadky vyzneli ako drukovanie, či nadhadzovanie. Pravdu píše ako Jack či Vaquero- tak i Gewehr.

Tiež mám dobrú skúsenosť s osobným príkladom môjmu okoliu.
Rovnako pozitívne hodnotím význam Webfora, ktoré je spojnicou množstva ľudí. Ľudia v ňom nájdu odborné informácie, ale i debaty o širokej zbraňovej problematike. Google častokrát hádže linky z webfora ako prvé pri x kľúčových slovách- a to neni na škodu.
Každému je tiež jasné, že fóristi majú svoje okolie, ktoré menej či viac ovplyvňujú svojími názormi.

Tak ako novinárske hyeny čakajú na každé negatívum- my musíme využiť každé pozitívum na dorovnávanie skóre
Inzo
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa Inzo »

vtipne je, ked hyeny cituju z webfora
wronski
prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

gewehr napísal:1. nie su politicky korektne, dneska leti TOTO a teda zbrane su pre redakcie nezaujimave a neprijatelne
Neuveritelna,ba priam odstrasujuca kombinacia.Preto si kladiem otazku.Koho sa viac bat,ludi s legalne nadobudnutou zbranou alebo tychto,s ktorymi priroda nemala zlutovanie?Ja osobne si davam uz teraz pozor,aby mi na ulici nieco nevypadlo a nemusel som sa zohybat :)

"Radsej vrabec v hrsti ako Slavik v riti"
Naposledy upravil/-a wronski v 26 Jún 2012, 15:53, upravené celkom 1 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Inzo napísal:vtipne je, ked hyeny cituju z webfora
napriklad?
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja si vybavujem len jeden tv záber na príspevky v téme psychotesty
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Inzo napísal:vtipne je, ked hyeny cituju z webfora
a este vtipnejsie je, ked ti vyssie postaveny pracovnik policajneho prezidia zacituje z webfora
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"