WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

linku...
Naposledy upravil/-a matus69 v 11 Dec 2013, 10:28, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

... ktora ide cez SIX a/alebo Sitel. Nepomozes si tak ci tak. Ked niekto sekne transport Orange-u alebo GTS-ke, tak si bud isty, ze pekna cast krajiny bude odrezana.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Na trochu inu temu (dnesny clanok na Reuters):

http://www.reuters.com/article/2012/07/ ... 6B20120711

par zaujimavych info:
- H1N1 (tzv.prasacia chripka) ma umrtnost cca 1%, cize je povazovana za 'miernu', a odhad umrti aku mala v 2009 celosvetovo sa lisi (odhady su od 300 do 600,000, z toho 18,000 potvrdenych laboratorne)

- H5N1 (tzv.vtacia chripka) ma 59%nu umrtnost :!: (z 607 ludi co tuto chripku dostalo, 358 zomrelo), a aj ked zatial sa nevyskytla mutacia ktora by umoznila prenos z cloveka na cloveka (nastastie), jej vyskyt medzi zvieratami ma stupajucu tendenciu (napr. 150,000 sliepok v Cine minuly tyzden)

- aj ked vakciny uz existuju (a ich vyrobcovia sa tesia na kseft ako mali v 2009/2010, ci dokonca navrhuju celosvetove ci regionalne preventivne ockovania), a 'priming effect' by pritom chranil aj proti zmutovanym variaciam, v sucasnej ekonomickej krize si vlady nedovolia minat $$$ na obnovu/dokupenie vakcin

Poznamka: Laboratorne sa H5N1 zmutovat podarilo nezavisle od seba v Holandsku aj v USA (na pandemicku formu prenosnu z cloveka na cloveka), ale detaily studii zatial neboli zverejnene kvoli hrozbe ze by to niekto pouzil ako biologicku zbran...

Gunslinger
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa aris »

A poznáme to: čo sa môže pokaziť, to sa pokazí. Najmä keď sa chce. :-)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

Guns, ak si správne pamätám, americké orgány si dokonca uplatnili cenzorské právo a neodporučili publikovanie záverov tých dvoch vedeckých tímov. Keď potom svoje stanovisko zmenili, zase bola proti Holandská vláda, ktorá závery svojich vedcov (myslím, že z Erasmovej univerzity v Rotterdame) označila za strategicky významné, a tak obmedzila ich šírenie.
:roll:
V každom prípade, kmeň H5N1 má už v dnešnej podobe vlastnosť, ktorá ho robí ešte nebezpečnejším, a to je možnosť nakaziť sa ním nepriamo, teda bez toho, aby človek prišiel do priameho styku s infikovaným zvieraťom. Pri zneužití na výrobu biologickej zbrane to dáva útočníkom ďalšie možnosti.
:?
AKI
expert
Registered for: 23 years 1 month

Príspevok od používateľa AKI »

Zopar cisiel k chripke:
Spanielska chripka ktora zurila vo svete mala mortalitu 1-2% a zabila 50 az 100 milionov ludi.
Predpoklada sa, ze vtacia chripka ak zmutuje a bude sa sirit z cloveka na cloveka moze mat viac 50% mortalitu tak pri podobnej pandemii a rovnakom pocte nakazenych budu nasledky katastrofalne.
Spravidla vsak virus pri mutacii na formu ktora sa lahsie siri straca schopnost zabijat.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa cubitko »

AKI: tych 50% je absolutne nerealnych, uz 10% mortalita by bola katastrofalna.Podla toho co som cital, studiu o mutacii H5N1 uvolnili paradoxne az potom, co zistili, ze pri tejto mutacii sa stala chripka menej smrtelnou nez bezne kmene.
Jack
moderátor

Kedysi sa robil aj nejaký kvalifikovaný odhad počtu obetí v súvislosti s možnými mutáciami H5N1 a už neviem, kto z expertov vtedy prišiel s veľmi triezvym odhadom 150 miliónov obetí. Síce som teraz lenivý pátrať po tom na nete, ale to číslo si pamätám celkom dobre. Naproti tomu sa ale našli, ako už býva dobrým zvykom, aj všelijakí doomsayers, ktorí tvrdili, že zmutovaná vtáčia chrípka vyhubí skoro celé ľudstvo, atď.
aris
častý prispievateľ

a tomu sa smejes ty, co pocitas so zombikmi? :D
Jack
moderátor

Aris, doomsayerom sa nesmejem, ale posmievam. Ja viem, slaboduchým sa nemáme posmievať, ale inak sa nedá. Zvlášť v roku 2012 to inak ani nejde...
:wink:
aris
častý prispievateľ

njn, 21.12., na to sa normalne tesim

a som zvedavy, kedy zacne nova medialna masaz, asi az po prazdninach...
:)
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Uz teraz ma pobolieva v krku ...
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Po prazdninach to urcite zacne, neeexistuje aby nam media kazdy rok neposkytli novy "dovod" preco by sme vsetci mali zomriet strasnou smrtou. :roll:
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa BTV »

Na svete je skoro 8miliard ludi a cislo stale stupa...

Nejak sa musi zacat redukovat (skor ci neskor)... :wink:
AKI
expert
Registered for: 23 years 1 month

Príspevok od používateľa AKI »

Kazdopadne si budu vyrobcovia vakcin snazit ohriat polievocku. Zadlzene staty budu stale tazsie vydavat financie na ockovacie latky takze bude treba prist so strasnejsim scenarom epidemie..... :twisted:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"