Pro-Gun argumenty (podporujuce drzanie zbrani verejnostou)

Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Vaquero - chce to pravdepodobne jeden velky celosvetovy restart, s tym, ze bez boja by to neslo... ale to som uz OT
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa yarco »

pif paf napísal:Ku koncu už to trošičku vyznievalo ako zastrašovanie sa veľkou civilnou armádou.
Mne to tak ani neprišlo, len opakovane zdôrazňoval, že zbrane civili musia mať nielen na osobnú obranu, ale aj na obranu voči tyranii (aj zo strany vlastného štátu).

To je IMHO dosť dôležitá vec, o ktorej sa dnes moc nehovorí, obzvlášť v Európe nie. Veď kto to kedy videl, stavať sa na odpor dobrému a opatrovateľskému štátu, nebodaj EU?.
Zaujímavé, že ani v post-soc krajinách to nie je lepšie, aj keď skúseností so štátom a jeho "starostlivosťou" o vlastných občanov majú ľudia priehrštia. I keď, skúseností so slobodou je tu zase pomenej...
Ja som
častý prispievateľ

phoenix
občasný prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa phoenix »

stoji za precitanie, no anglictina nutna
Why the gun is civilization
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Je az s podivom, ze na jednej strane sa prezentuje, ze staviame na "zapadnej" grecko-rimskej civilizacii, ale to, ze slobodni obcania mali doma vyzbroj a vystroj podla majetku, sa uz tolko neprezentuje. Dodnes si pamatam, ako do nas na dejepise vtlkali: najbohatsi atenski obcania mali zbroj a kona, majetni mali zbroj, stredna trieda casto len kopiju a stit s tym, ze zvysok im zabezpecil v pripade problemov stat. Nemajetni sluzili ako lahka pechota ci prakovnici. Tak isto si dobre pamatam na to, ako nam na dejepise vtlkali, ze cca 11 tisic hoplitov zabranilo vpadu mnohonasobnej presily tiahnucej z vychodu. Nie nadarmo sa dodnes v grecku hovori vojenskej vystroji hoplon.
Ja som
častý prispievateľ

What did the Founding Fathers & others have to say about freedoms?

http://www.arpa-online.org/quotes.html
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa vanto »

Nevedel som kam to dat, celkom zaujimavy clanok ktory dava do suvisu demokraciu a obmedzovanie zbrani a zopar faktov k tomu.
http://www.reformy.cz/zpravy/megaclanek ... ovaha-sil/
Rudo
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Rudo »

Sadate si za volant s myslienkou, ze mozete niekoho zabit ? Beriete do ruky noz s vedomim, ze nim mozete zabit ? Nie ? Ani my neberieme so sebou strelnu zbran s tym, ze ideme niekoho zabit.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

Keby nebol ozbrojeny dopadlo by to asi ovela horsie:

http://www.liveleak.com//view?i=99f_1345486508
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Ak to bol naozaj "police volunteer" { PS VB }, nechapem, preco ho nezadrzal do prichodu policie.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

bus driver: pretože je to životný štýl plastelíncov ? Ak si mladý nevzal ponaučenie tak v tých končinách nebude vystrájať večne, raz narazí...
sego13
prispievateľ
Registered for: 15 years

Príspevok od používateľa sego13 »

Na HBO ide novy serial z prostredia televiznych sprav The NewsRoom.

V 6. casti (myslim) sa zamerali na zbrojarsku lobby, ktora zavadza a strasi verejnost, ze Obamova vlada chce zbrane regulovat, zakazat a pod.

Neviem ci fakty ktore tam odzneli su naozaj fakty, len davam do pozornosti.
agger
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa agger »

Je to tak. http://www.bradycampaign.org/xshare/rep ... report.pdf

Je to solídna páka na zvýšenie predaja keď sa demokrat dostane do kresla. Na druhej strane je podložená. Napr Clintonov Gun ban.

Inak the newsroom je veľmi príjemný počin.
Bauer
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Bauer »

To Vantovo video s tým plastelínovým frajeríkom s tyčou bolo fakt pekné. Bolo tam vidieť ako sa pekne postupne namotávalo na problém. Také namotávanie som ja už neraz zažil. Žiadna rychlovka tasiť zbraň. Pekne vidieť ako páchateľ postupne pritvrdzuje az prinúti obrancu vytasiť zbraň.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"