Po zhliadnuti stageov som sa rozhodol zostat doma. Za vsetko len citat z popisu parkuru cislo 10.
Druh parkúru: tajný - v rámci briefingu, respektíve pred streľbou, nie je možná prehliadka stage
Počet terčov: 12 x policajný terč, xxx x noshoot, počet rán min: 24
Štart. Pozícia: kondícia 1, v stoji v boxe, na hlave položené vedro
dovolím si zacitovať z pravidiel zverejnených na stránke ŠSS (predpoklad, že aktuálnych):
čl.2 ...streľba v rámci pretekov ŠSS musí byť realistická. Strelecké stanovištia by mali vždy zobrazovať praktické situácie a napodobňovať rozumné hypotetické situácie, v ktorých by mohlo dôjsť k použitiu strelnej zbrane... preto zrejme vedro na hlave, to sa nám v živote stáva úplne bežne
ďalej - Strelecké stanovištia sa môžu opakovať, ale nie tak často, aby sa mohli považovať za definitívne merítko streleckej zručnosti. Výnimku z tohto princípu tvoria štandardné cvičenia, ktoré umožňujú strelcom získať výkonnostné triedy...
výkonnostku neriešim, ale výkonnostku slabou a silnou rukou som za posledné 4 roky strieľal minimálne 10 krát... koho to ešte baví?
článok 3 - Počet napáskovaných nábojov:
nie je obmedzenie týkajúce sa počtu napáskovaných nábojov. Vynútené znovu nabíjanie je povolené len pri štandardných a klasifikačných cvičeniach.
stage č. 6...
článok 7 - Penalizačné tresty je možné udeliť za:... nikde som sa nedočítal o penalizáciách zverejnených v parkúre č.9, streľba po časovom limite pri hodnotení "Pevný čas" sa penalizuje úplne inak, som zvedavý, ako bude rozhodca na parkúre č.9 penalizovať nezásahy, pravidlá o tom hovoria v článku č.12, s tým, že tento parkúr sa dá iba ťažko považovať za "Štandardné cvičenie"...
Príloha č.6 - Rôzne druhy terčov, ktoré môžu byť použité v ŠSS nikde tu nevidím "Policajný terč" zmienený a použitý v parkúre č.10. Odhliadnuc od toho, že ja viem, čo je policajný terč, tak mnohí strelci sa s ním nemali kde stretnúť a je jasné, že ho nepoznajú. Nedá mi pripomenúť, že vlani mali niektorí ľudia blok pri streľbe na figuríny a nech si o tom myslí kto chce čo chce, je to športová streľba, nie bojová, obranná ani žiadna podobná, takže niektorým ľudom to na psychike asi nepridá a hoci sa k nim neradím, tak ich chápem.
Zhrnutie - pravdepodobne bude toto moja posledná súťaž v RS, strašne rád som tam chodil, ale čo sa s ňou porobilo za posledné dva roky, to už proste nechápem a nebaví ma to!!!
EDIT: v parkúre č.10 je ešte napísané, že: Úlohou je vyriešiť všetky terče - policajný terč: páchateľ s pištoľou - dvomi zásahmi tak, aby nedošlo k zraneniu nezúčastnených - nevinných osôb alebo zvierat. z toho mi vychádza, že súčasťou streleckej situácie bude asi aj ten pes, ktorého hovná sú po celej strelnici, že si poriadne nemáme kde tašky uložiť a ktorého pozdravy si veľa z nás odnesie na koberčeky áut na podrážkach svojich topánok...
No ja osobne som sa tešil na tento pretek, dokonca som aj zaplatil dopredu, čo bola velka chyba.
Na štvrtom kole ŠSS som sa rozprával s organizátormi preteku a s Predsedom Rady ŠSS, ktorý mi prisľúbil že už tajné stage nebudú dávať. Zjavne to bolo jedným uchom dnu a druhým von. To že zo šiestich poprov sa dajú spraviť tri stage to si ešte strelec zvykne, ale na športovej súťaži pre civilov strieľať do realistických terčov, tak to je už veľa. Toto čo organizátori preteku dokázali je len chaotická zmes IPSC, bojovej streľby a by som povedal že aj robenia si prče so strelcov (vedro na hlave a kondícia štyri) aj keď si pamätám pílenie pred strieľaním, nezmyselné behanie medzi jedným a druhým boxom.
Ináč, gratulujem organizátorom preteku. MSR v ŠSS si niekedy pamätám ako pretek kde prišlo 70-80 strelcov, momentálne tam je nahlásených 22. Ako som povedal, keby som nemal vyplatené, bolo by tam len 21.
Marek, nejaké vypisovani epravidiel ti neviem ako pomôže, kedže som bol svedkom ako dokázali zmeniť zle opísané IPSC pravidlá deň pred pretekom s platnosťou v den preteku.
Tak pridam sa aj ja chlapi na vašu stranu a hlavne dovod prečo som-sme tam prestali chodit-od tohto preteku!Situačka bola fajn sutaz kde chodilo vela ludi za priatelske startovne,žial sitiuacia sa obratila.Najprv mavali nominovanych podla kol 25.strelcov,potom znizili na 20,tento rok na 15?Zial je to pre nich užasne vela aby nahodou 25 ludi neplatilo len 10eur,ked ludia po 15.mieste mozu platit 30eur+musia byt clenom SSZ.Dalsia vec ktoru nepoviem len ja,ale aj okolie je komercia,zmizol duch krasnej sutaze ale ide iba o biznis Pokial kluby organizatory nerobia sutaze ake by strelci chceli,alebo aké podnety im davaju,je to pre nich najlepsia cesta na likvidaciu.Ked im nezalezi na spokojnosti strelcov tak to dopadne ze maju 22strelcov Na stage ako vykonoska sme si uz zvykli,ale to co sa tam doraba je uz otras,tajne stage,lava,prava,cinka,beh cez tenke dosky,vedro na hlave,behat ako akrobat,FBI-terče na IPSC?Niekde som cital ze stage maju preverit strelecke schopnosti nie cvičit ako akrobat Ak na buduci rok nezmenia pristup,zial obycajne klubovky budu vyhladavanejsie.Doba je zla strelci si vyberaju,ale my po 4.roku ucasti na MSSR nejdeme.Prajem organizatorom sa zamysliet nad buducnostou SSS,nie len vidiet dotacie od zvazu
No ja som na SSS prestal chodit prave kvoli nekompaktnosti s IPSC. Ked sa venujem IPSC, chcem aj strielat podla ich pravidiel. Co ale mne nemusi vyhovovat, moze inemu pasovat velmi dobre. Podla mna totiz neje na skodu, ked mame na Slovensku aj nasu originalnu sutaz s mierne pozmenenymi pravidlami IPSC. Kedze v poslednom case slovenske veci zo Slovenska vymizli, majme aspon jeden original.