3.kolo Pohár LOS-SK (Tekov 10.11.2012)

agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ide prave o tu tenku hranicu mezdi tym co urobis na sutazi a v (pripadnom) reale, kedze LOS a IDPA sa snazia stavat na realnych situaciach.

Spravil by si v reale mag-dump do (napriklad) vyradeneho pachosa len aby si prebil a tym padom mohol zahodit prazdny zasobnik? Asi nie, setril by si kazdu strelu pre dalsich moznych pachosov.
Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

Pani dakujem za ozrejmenie situacie rozhodca vs tajnost stagov. A za robotu ktoru robia spolu s organizatormi davam klobuk dole.

Tesim sa na dalsi rocnik.
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Ja som rad ze som neskoncil posledny a nedostal DQ :D Ciel nabuduce: zlepsit umiestnenie a hlavne pracovat na rychlosti uz.
inspiring_burnell

Príspevok od používateľa inspiring_burnell »

Tak to máme dosť podobné ciele :lol: :lol:
lekar.t
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa lekar.t »

Zdar střelci a střelkyně

Vítězem sobotního závodu byl každý kdo přišel a nehnípal na gauči.
Vše se dá nacvičit včetně krytí a bezpečnosti.

Tento závod stavělo 5 slovy pět lidí páteční odpoledne a v sobotu od kuropění.Zbytek rozhodčíh přijel ráno a ladili mnoho drobností.

Pokud by se ze strany střelců našli dobrovolníci a postavili po domluvě s organizátory, situaci pro rozhodčí a ostatní střelci si to práskli mimo soutěž, věřím zě to bude zábava
Při doržení bezpečnosti a pravidel LOSu.

LOS je určen široké střelecké veřejnosti zábavou formou zdokonalit NEJEN ovládání zbraně.

Alfy pro mě jsou prvořadé, dabl alfa to je jistota.
Dokud nebudou terče pálit samy proti soutěžícímu, nebo aspoň palbu opětovat bude se honit čas.Na terči v LOSu minimum 2 rány.V životě je dabl spíš přitěžující okolnost.

LOSu zdar a obrance zvlástě.
8)
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Yarco: to ma ani nenapadlo, máš pravdu to by sa stávať mohlo :(

Mišo TN: už to napísal Agger.

Ono LOS/IDPA nebude nikdy tak exaktný a teda spravodlivý ako IPSC, s tým sa treba zmieriť. Aj na tomto kole bol jeden chlapík (neviem či z webfóra) ktorý mal dosť odstávajúce púzdro a cez to len hodil tričko a vznikla mu tam guča... pochybujem, že tak chodí po ulici... keby to mal pod bundou asi by sa to stratilo ale takto... Potom ešte jeden starší pán so šiltovkou IPSC, ten mal na boku tri športové nosiče na zásobníky, neboli to tie najextrémnejšie IPSC nosiče s 10 cm odklonom od tela, no rozhodne boli športového charakteru - pochybujem, že takto chodí bežne po ulici. Bohužiaľ je už na každého uvážení či chce vyhrať za každú cenu alebo či si chce vyskúšať niečo čo má aspoň trocha bližšie k realite než bežná streľba na strelnici.
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

zoid: vzdy tu tak bude kedy na sutazi budu ludia ako ty so subkompaktom, kedy mas evidentne nevyhodu v zamernej, kapacite zasobnika atd. ale poctivo ides na sutaz s tym co realne nosis. pretoze si tam najma kvoli sebe. Rovnako tam vsak budu ludia s napr. G34. Niektori ju sutocne nosia, uprimne si vsak myslim, ze je to mensie percento a zvysok nahana len body a cas na sutazi. Na druhej strane mne fyzicka predizpozicia nedovoluje nosit vacsie zbrane cez leto. ale cez zimu sa full size zbran, kludne aj neplast 1911 da nosit. Rovnako je to s jednoradakmi. ano su v nevyhode na sutazi, ale je to ich volba nosenia.

Ale nie je to len o zbrani a vybace. Yarco sa umiestnoval na prvych prieckach vzdy aj napriek tomu, ze sutazil s G26 a porazal ludi so Shadowami, IPSC vytunenkami :D

Pre mna je akakolvek sutaz primarne zabava a trening, kedy sa mozem porovnat s ostatnymi. Rovnako na buduce mozme zobrat revolvery a mas garantovane bud prve alebo druhe miesto :D Ale o tom to nie je...
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

K tomu Yarcovi a jeho G26. Niekore stage ako zombici v Cachticiach ludi so subkompaktmi (ak tam nenarvali velky zasobnik) vyrazne diskvalifikovali.
Na tomto stage som sam musel neplanovane prebit a len tak tak som to stihol s G22 dostrielat.

Osobne si myslim, ze subkompakty s maximalne 10timi nabojmi v zasobniku by mali mat v LOS svoju vlastnu kategoriu, tak ako ju ma mala pistol.

PS: k noseniu, G22/G17 sa da nosit v pohode, sam ju nosim, aj ked je to IPSC polo-special, akurat na LOS mi to nedalo ziadne body navysse za major :wink: tiez poznam cloveka co nosi Shadowa :lol:
Marek Z
častý prispievateľ

ja suhlasim, ze nosit sa da, obcas nosim G22 tiez. A k tej kategorii zbrani. LOS ma navodit situaciu podobnu (nie rovnaku realite) a ma posobit aj edukativne a ucit spravne manipulovat so zbranou. Sutazny faktor je podla mna az na druhom mieste. Potom by sa z toho stala sutazna a nie obranna strelba. ved v reale si takisto nevyberam pocet utocnikov.
Marek Z
častý prispievateľ

este poznamka, ak by to malo byt uplne porovnatelne- porovnaval by som vysledky napr. G19 voci G19. Ale za se by som mohol byt nespokojnejsi pretoze som nizsi a na urcitom stagi som nevidel dobre terce za gumami atd atd. Toto sa mi konkretne stalo raz v komarne na IPSC. val z gum bol vyssi (pravdepodobne stavany vyssim clovekom) a ja som musel na spicky noh aby som terce videl. ale protestoval som? nie, bral som to tak, ze v realite si takisto nevyberam situaciu, ale ona mna:)

chlapi (a damy) berte to z nadhladom. ja som rad , ze so stravil den s dobrymi ludmi a zabavil sa. to je pre mna dolezite
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Aby bolo jasne myslel som predtym KOMPAKTY (G26, CZ RAMI etc) nie subkompakty. Mne sa to tak trosku pletie :)

Marek v IPSC si podla pravidiel mohol protestovat a rozhodca by ti musel pristavit stupienok/bednicku na ktory si mozes stupnut. (pravidlo 2.2.2)

K tej kategorizacii. Musis uznat, ze hlavnou nevyhodou kompaktov pri LOS je kapacita zasobnika. Kompakty maju proste malu kapacitu zasobnika a prebijanie v LOS je podstatne tazsie a pomalsie ako v IPSC. Preto by podla mna mali sutazit zvlast. Prejavi sa to vzdy ak je treba dat viac ako 10 ran.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

cubitko: v tomto súhlas s Marekom, nie som za novú kategóriu, ono naozaj si človek takto vyskúša výhody a nevýhody svojej zbrani v praxi, ako kapacitu, tak zámernú tak rýchlosť prebíjania ak má so sebou revolver atď. Už som to myslím písal, ja by som ešte aj .22 károm nechal tie isté popre čo ostatným dokiaľ nepadnú, to budú mať ako v skutočnosti :lol: Mať inú zbraň, umiestnim sa asi trocha lepšie ale o koľko, o 5 miest? Na výhru sú tam ešte chyby medzi zbraňou a zemou :)
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

Ja som tam isiel tiez s tym ze s G26 asi nemam najlepsie predpoklady na dobre umiestnenie (to by som asi nemal ani s G34 alebo podobnou zbranou), ale co uz, nosim ju a nemam prave peniaze na krabicku 357 sig, osobne by som prave kvoli realite uprednostil na stagy s psami v lese ist s G31 (nakolko je to moja lesna/protizverinova zbran) - tam by sa mi zisla dlhsia zamerna urcite.

Ale ano, ako hovori Zoid, povacsinou su terce tak blizko ze velkost a zamerna nehraju taku ulohu, je to skor o kapacite.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

rob999:
Vďaka!

lekar.t napísal:Vítězem sobotního závodu byl každý kdo přišel
Toto tesať do kameňa a nosiť so sebou na každý pretek. V troch kópiach :)

Marek Z napísal:Yarco sa umiestnoval na prvych prieckach vzdy aj napriek tomu, ze sutazil s G26
Povedzme v prvej štvrtine až polovici, aby sme moc nepreháňali :twisted:

K tým pravidlám, kategóriam a pod. - povedzme si otvorene, pravidlá (nielen) LOSu sú a vždy budú určitým kompromisom, o ktorom bude možné donekonečna diskutovať a vadiť sa.
Kompromisom medzi
- bezpečnostnými požiadavkami hromadnej verejnej akcie;
- dostatočne slobodnou a ako-tak-reálnou voľbou vybavenia a postupu pre "obranných" strelcov berúcich pretek ako zábavu a tréning a
- dostatočne jasnými a obmedzujúcimi pravidlami pre "gamerov", hľadiacich primárne len na body, čas a umiestnenie. (*)

Ale toto je asi osud a prirodzený vývoj všetkých športov, ktorých pravidlá je ťažké zhrnúť len do centimetrov, sekúnd a gramov. A čím viac peňazí a ľudí sa v tom točí, tým to býva obtiažnejšie, čo ale chvalabohu zatiaľ nie je náš problém :wink:

(*) Osobne nemám nič proti "gamerom", len skrátka niektoré aktivity nie sú šité pre nich, resp. svojim prístupom im môžu doslova škodiť.
lekar.t
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa lekar.t »

Zdar
kdo přijede do Otrokovic na LOS 17.11.2o12 v Guncentru?
Zajistím pozvánku.
Závod je delší kvůli kapacitě střelnice.

Jste výtáni.

Pomožte mi prosím najít člověka se kterým jsem si již podruhé dobře popovídal o LOSu a střílení mimo uzemí SK.
Tento střelec nenosí sluchátka je zhruba 170cm vysoký cca 40let, žvýká tabák a jezdí na zahraniční soutěže ve střelbě extrémější než je LOS.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"