OBUV -pracovné i sukromné použitie

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kamov, len taký detail, tie ktoré spomínam ja aj Miro, nie sú poltopánky. Sú hodne vysoko nad členok a dobre ho chránia proti úderu i proti podvrtnutiu.
:wink:
Inak, len taký povzdych: Škoda, že BOSP sa nesnaží viac preniknúť do maloobchodnej siete. Nehovorím teraz, že by tovar mali tlačiť do každej predajne obuvy, ale keby niečo rozhodili do pár špecializovaných obchodov po Slovensku, nemohli by byť stratoví.
:idea:
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Tak nakoniec som zobral oba modely a uvidime. Dal to spolu za 110 tak to velmi nebude boliet ak sa neosvedcia. Dakujem za rady ;)
Obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

vidím, že si kúpil nízke letné kanady, ktoré sú toho času nedostatkovým zbožím vo výstrojákoch. Ja ich síce nemám, ale kolegovci sú s nimi vraj spokojní.
kamov
prispievateľ

To som kupil vyslovene na leto na lahke tury po raji a tatrach, ako nahradu klasickych vibram. Tie celkom vysoke bol problem zohnat v mojej velkosti za normalne peniaze, tak som vzal lahsi model. SOm velmi zvedavy co vydrzia. Doteraz som nosil klasicke armadne kanady co som si doniesol este z vojny, drzia pekne, no uz ani tie kila boxu a pripravkov ich neochrania proti premoknutiu.
peterson
expert

Príspevok od používateľa peterson »

na tie nízke ti v pohode postačí box a impregnačný sprej
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

kamov
kanady vyzeraju dobre,
daj vediet ci useň v oznacenom mieste nebude praskat

Obrázok
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Nechapte ma zle, ale tie topanky vyzeraju dobre len na obrazku. Podla mna to bude smejd zo zlepencovej koze. Urcite by som sa do hor nevybral v niecom lahsom, nez je toto:
http://www.junshop.cz/inshop/obuv/tezka ... gova-obuv/[id-2002077-1-2D1]-reginetta-pioneer-anf-bajo-v-40.html
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Čo ja viem, topánky za 5 litrov... celé Tatry (okrem Gerlachu a Lomničáku) mám prejdené len tak, v botaskách... a teraz do mňa 8).
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

V pohode: rimske legie dobili takmer cely znamy svet v sandaloch a kratkom tricku...
pietro32i
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa pietro32i »

Ale zas na druhej strane musím povedať, že to som bol mladší (a hlúpejší?). Dnes by som už asi pre istotu tiež uvažoval nad pevnejšou obuvou.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kamov, vidím, že tie nižšie si vzal s inou podrážkou. Tiež som ich okukával, mal som ich v rukách, ale nevzal som ich, lebo sa mi zdalo, že po odvode v mieste, kde má koža blízko k podrážke, budú veľmi náchylné na rôzne škrabance od kameňov a štrku. Napriek solídnej podrážke mi proste prišli vhodnejšie do lesa tie druhé, ktoré som sem linkoval a ktoré si tak pochvaľujem. Potom napíš skúsenosti. Ak budú negatívne, tak zvlášť tie.
:wink:
Rudo, neviem, aké máš skúsenosti s tými botami, ale určite nesúhlasím, že vyzerajú dobre iba na obrázku. Jednak mám vlastnú skúsenosť, hoci je pomerne krátka (nie sú to ešte ani 2 roky), ale hlavne, kopa chlapov v mojom okolí ich uprednostňuje do lesa pred podstatne známejšími značkami. Nosia ich celé roky a isto sa o ne nestarajú ani toľko čo ja (pravidelne umyjem, vyberiem vložky, nakrémujem). Čo jednoznačne indikuje, že s ich kvalitou to určite nebude také tragické, ako hovoríš. Skôr naopak.
:lol:
Nejde o to, že by sme si nemohli dovoliť dvakrát drahšie boty od Chiruca alebo Asolo, alebo trikrát drahšie od Hanwag alebo Meindl, ale otázka je, načo? V podmienkach, v ktorých sa pohybujeme a na účel, ktorý ich potrebujeme, nám odvedú rovnako dobrú službu. A keď sa vyšmatlajú, alebo poškodia, niet čo riešiť, za pár desiatok euri sa dajú kúpiť nové. Jediný problém, ktorý je s týmito botami, že sa niektoré modely zháňajú dosť ťažko. Počul som síce čosi o tom, že vojenské Sympatexy od BOSP neboli, pokiaľ ide o životnosť, úplne ideálne, ale to nedokážem posúdiť, keďže ich nosím len zriedka. V každom prípade, v mojom okolí osobne nepoznám nikoho, kto by mal takúto zlú skúsenosť.
:arrow:
Ako... absolútne chápem, že niekto investuje do kvalitných zahraničných topánok. Len nechápem, prečo by som to mal robiť ja, keď na účely, na ktoré tie boty potrebujem, mi perfektne poslúžia slovenské boty solídnej kvality (a nijako prehnanej ceny - aj keď tú nepovažujem za prvoradú). Isto, keby som sa šmrdkal v zasnežených Tatrách alebo Alpách, v blbých podmienkach sa s obľubou hrabal niekam na vysokohorskú turistiku, možno by som volil inak. Lenže ja sa - až na výnimky - pohybujem celoročne v lesoch Malých Karpát, prípadne sa motkám po vinohradoch a poliach. A tu si skutočne neviem predstaviť, akú ešte lepšiu službu by mi vedeli odviesť iné boty, než mi odvádzajú tie, ktoré mám od BOSP.
8)
Kurňa, za toľkú reklamu by mi mohli z Bardejova poslať jeden pár zdarma!
:lol: :lol:
kamov
prispievateľ

Cim je najlepsie kremovat vojensku obuv s membranou? Musi byt hydrofóbny krém na vojenskú obuv, alebo to staci normalny krem na topanky. Nic ine nemam doma a chcem ich prv nakremovat ako ich vytiahnem von
inspiring_newton

roky pouzivam SNO-SEAL ,mam cierny alebo bezfarebny

vyborny aj na manzelkine cizmy :D

http://www.gamisport.sk/impregnacia/p/v ... seal-200g/
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

electron, je vhodný na všetky typy kože?
inspiring_newton

impregnujem nim aj brusenu kožu,useň /garmonty,teraz aj asola /
nepouzivam ziadne spraye
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"