Chcem začať prebíjať...ako na to?

Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Hlavne si nepomiešaj prach :D a vitaj. :D
jurokraken
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa jurokraken »

ahojte prebija niekto z vas 10mm auto?ak ano ake su skusenosti. dik
Používateľov profilový obrázok
daredevil
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 10 months

Príspevok od používateľa daredevil »

Ahojte, uvažujem o možnosti že skôr či neskôr začnem prebíjať. Vzhľadom na moje možnosti, uvažujem o lisoch LEE.
Chcel by som kúpiť nejaký komplet, kde by som jedným ťahom urobil viac operácií.
Zatial som vybral toto: http://leeprecision.com/load-master-9mm-luger.html, alebo toto http://leeprecision.com/pro-1000-9mm-luger.html

Chcem nejaké názory a čo ešte budem potrebovať, na obr. je to ako komplet, ale nikde som nenašiel bližší popis čo to všetko má a čo nemá, teda aké pomôcky treba aby bol náboj odzápalkovaný, nazápalkovaný, nasypaný zalisovaný a zažehlený, či ešte niečo na úpravu nábojníc lôžka atdˇ, myslím, žš ma pochopíte.
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa tompek »

čítal si niečo o tých lisoch? Niečo je tu:
http://www.strelectvi.cz/forum/lee-1000 ... t1387.html
Rasto
expert
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mam na Loadmastrovi prebitych cca 15 000 lugerov a pamatam casi ked som ho chcel vyhodit von oknom, ale poucil som sa, dorobil som ho a teraz sa na neho da spolahnut a spravim si 100ks bez problemov za 15min i s pripravou nabojnic, striel a zapaliek.
Ak nie ste zrucni nedoporucujem ho :idea:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

toto co Rasto pise som sa docital na US forach, je to klasicke DodelejDoma.
daredevil
prispievateľ

Rasto napísal:Mam na Loadmastrovi prebitych cca 15 000 lugerov a pamatam casi ked som ho chcel vyhodit von oknom, ale poucil som sa, dorobil som ho a teraz sa na neho da spolahnut a spravim si 100ks bez problemov za 15min i s pripravou nabojnic, striel a zapaliek.
Ak nie ste zrucni nedoporucujem ho :idea:
nemám problém, myslím si že som dosť zručný, ak mi poradíš čo treba. Nepočítam že by som prebíjal tisíce, tak pár sto ks do mesiace pre seba

V tých kompletoch je už zásobník prachu aj nábojníc, niekde som čítal že to treba ešte dokupovať.
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa tompek »

na stránke Strobl.cz je pekne napísané pri loadmasteri nasledovné:

Nejen pro začátečníky, ale i pro přebíječe kteří chtějí skutečně masivní víceoperační nástroj je výbornou volbou komplet přebíjecího lisu Classic Turrett. Proti tomu lis PRO 1000 nebo Loadmaster je určen zejména pro uživatele, kteří mají s uvedenými lisy zkušenosti a chtějí přímo tento druh lisu. Důvodem není v žádném případě nekvalita lisu, avšak prostý fakt, že tyto dva druhy lisu mají pouze dva druhy majitelů. Jedni je zbožňují a druzí nenávidí.
Z toho vyplýva.......
daredevil
prispievateľ

1. ktorý z znich urobí aj zažehlenie?
2. Je nutné pri každom odzábalkovaní prečisťovať lôžko?
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Miro389 »

oba, kedže to neurobí lis ale 4. matrica (len musíš kúpiť lis s min. 4 pozíciami, aby si tam 4 tú matricu mal kde nainštalovať)
prečisťovať pri pištolových/revolverových nie je nutné
daredevil
prispievateľ

tak som sa začítal do vlákna čo mi poradil tompek a mám teraz dilemu či Loadmaster a PRO1000 ne jednej strane alebo Classic turret press na strane druhej.
dajú sa ne tie progresívne lisy dať 4. matrice?
jurokraken
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months

Príspevok od používateľa jurokraken »

na videach to vizera velmy dobre,ale robia to tam asi profici na tych lisoch lee. a co tak redding t7 je masivny a hlavu ma riadnu,nemusis prekladat dve raze.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Loadmaster je dobry lis. Najvacsi problem bol v zapalkovani, ale to uz je vyriesene v novych lisoch vymenenymi suciastkami a stary majitelia si to mozu dokupit.
Kedysi som nedokazal urobit 100 nabojov za sebou a teraz si pohodovo spravim 300 za hodinku a vybavene.
Velky problem je, ked neodzapalkuje hilznu a vy sa snazite ju v druhom kroku zazapalkovat novou zapalkou. Pri najlepsom vam to nepojde a pokazite si vsetky ostatne naboje na tanieri (nedostanete sa do krajnej dolnej polohy) a treba krok znova opakovat, pri najhorsom vam zapalku odpali a pri naj najhorsom sa inicializuju vsetky zapalky v zasobniku a mate po chlebe :idea:
Pred par minutami sa mi to stalo 4x zo 100 nabojov (MFS) :!:
Nastastie tento proces monitorujem a mam ho osetreny.
Ak zacinate kupte si nastaveny vyladeny lis s ukazkou ako novy nenastaveny bez ukazky a mozno i trochu usetrite ;-)
daredevil
prispievateľ

o tom reddingu počujem 1.x bude asi problém k nemu kupovať príslušenstvo a cenovo je asi vyššie.

Ako tak čítam po nete začínam sa vic prikláňať ku Classic turret .

Kde sa dá kúpiť nastavený?
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

zrejme ares topolcany :?:
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"