Náboje 9 Luger LIMIT

Používateľov profilový obrázok
skemro
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

som prave zistil ze mam fotogenicke gumove kladivo :wink:
Konkretne v tejto .45 som to tipoval na naboj bez prachu.
Odhad podla toho ako lahko sla von.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Peterson:
Stojím si za tým čo som napísal v prvom príspevku tejto témy k príslušnej strele. Dobre, nemám také vybavenie aby som vedel určiť presnú tvrdosť a klzkosť povrchu oceľového plášťa a hrúbku medeného/tombakového povlaku na jeho povrchu. Mne k odmietnutiu vloženia tohto streliva do svojej zbrane k testu streľbou stačili zistenia vlastných laických testov. No áno, nie som žiaden odborník ani expert, takže aj ty Peterson môžeš s kľudom rozobrať môj prvý príspevok a vecnými argumentmi ho vyvrátiť. Svojím zistením som len chcel pomôcť otvoriť ľudom oči aby nežili v ilúzii že LIMIT im predal strelivo s tombakovým plášťom. Nečakal som že ty to obrátiš proti mne a ja budem za toho zlého keď si dovolím spochybňovať kvalitu streliva Limit s ktorým ty si mal toľko práce a vybavovania aby si ho sem pre nás priviezol. Osobne som s týmto strelivom nemal doteraz vôbec žiadne skúsenosti. Na webe som si prečítal rôzne protichodné skúsenosti a informácie, takže som nemal žiadne konkrétne očakávania a vedel som že kupujem mačku vo vreci a nechám sa prekvapiť. Svoje zistenie som sem napísal, na to tu je táto téma. Som ti vďačný za to že si my sprostredkoval prístup a osobnú osobnú skúsenosť s týmto strelivom. Nemám potrebu si ťa znepriateliť aby sme na seba pri najbližšom stretnutí škaredo pozerali, ale môžeš mi citovať kto sa ťa akým vyjadrením v tejto diskusii dotkol tak aby si sa staval do pozície poškodeného, alebo som to len zle pochopil?:
PETERSON - Za dobrotu na žobrotu... Je ti toto treba?
som zvyknutý z práce...
Lebo ja som si dva razy musel prečítať pozorne vzniknutú diskusiu a nikde som nenašiel žiaden útok či invektívu voči tvojej osobe alebo Aggerovi. Ja som bol oklamaný výrobcom streliva Limit rovnako ako aj ty a všetci ostatný z nákupu. A rozhodne to v žiadnom prípade nedávam za vinu tebe ani Aggerovi. A ani nemám dôvod voči vám zaujímať negatívne postoje. Aj napriek tomu že s tvojich príspevkov cítim negatívnu energiu voči mne:
-Ak chce Pif Paf silou mocou niečo dokázať, nech sa spojí s "Bořičmi mýtov"
Čo som chcel to som dokázal. Plášť je z ocele, nie s tombaku.
Dávam otázku do pléna: 
-prečo dostáva Limit v poslednej dobe vysoké objednávky z Europy práve na náboje CUZN10?
Odpoviem protiotázkou:
-Koľko bolo káuz kedy štáty nakupovali lacné/predražené nekvalitné výrobky/služby?
Aj na tomto fore sme občas svedkami "faktov" ľudí, ktorí skôr píšu ako objektívne zhodnotia.
Keď už útočíš, tak buď konkrétny, nech má tvoj cieľ možnosť reagovať, inak je lepšie sa zdržať takejto poznámky.
P.S: očakával som, že sa budú vyjadrovať hlavne ľudia zo spol.nákupu, ktorí toto strelivo aj skúšali...
Prepáč my že som náboje neskúšal streľbou a moje zistenie pre teba nie je dostatočne vhodné, ale toto nie je tvoja téma, kde by sa objavovali príspevky podla tvojich očakávaní. Ja by som bol rád ak by sme tu písali o tom aké sú Limit náboje úžasne spoľahlivé a že po strhnutí tombakového plášťa sa tento neprilepí na magnet.
Za kvalitou tombak plášťu si p.Koutný stál. 
Kludne sprostredkujem osobné stretnutie a konfrontáciu zoči-voči
Budem sa opakovať: Nejde o tombakový plášť, ide o oceľový plášť, s možno tombakovým povlakom ktorého hrúbka rozhodne nedosahuje viac ako jednu desatinu milimetra.Osobnú konfrontáciu odmietnem, nestojí mi to za ten čas. Naviac pri osobnom stretnutí sa toho narozpráva. Radšej budem mať oficiálne stanovisko v emaily aby som ho sem mohol zavesiť.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

PifPaf: nebudem tu márniť čas siahodlhým rozborom tvojich riadkov. Ja som ti odpovedal myslím, že dosť jednoducho a zrozumiteľne -fotkami striel na tvoje obavy.
Voči tebe pociťujem iba počudovanie- nad tvojím postojom.
Ja sa necítim oklamaný, vedel som čo kupujem a za kolko kupujem. Mne tie náboje fungovali v teste a to mi stačilo na ich obstaranie.
Poplašné správy si začal do éteru dávať ty bez toho, aby si náboje otestoval streľbou.
Mám dotaz- akú máš zbraň, keď máš také obavy?

Kvalitu plášťa- resp. povrch možno spochybňovať po dôkladnom chemickom rozbore a porovnaní s nábojmi iných výrobcov- čo si ty neurobil.
Tebe stačilo rozrezanie strely, aby si zhodnotil, že strela poškodí hlaveň.
Prečo si sa nevyjadril k fotkám striel, ktoré som sem vložil??? To má podľa mňa väčšiu výpovednú hodnotu ako tvoje podozrenie podložené iba úvahou.
pif paf
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Keďže si nemárnil čas siahodlhým rozborom mojich riadkov tak ja budem odpovedať tiež len v skratke, za to na každú tvoju vetu bez výnimky:
Voči tebe pociťujem iba počudovanie- nad tvojím postojom.
Som náročný na strelivo. Skúsil som kúpiť aj Limity či pozitívne neprekvapia. Už mám kupca.
Ja sa necítim oklamaný, vedel som čo kupujem ... ...
Vedel si že kupuješ oceľový plášť a nie tombakový?
Mne tie náboje fungovali v teste a to mi stačilo na ich obstaranie.
Ja som zasa rozobral jednu strelu a to mi stačilo na to aby som ich nestrieľal.
Poplašné správy si začal do éteru dávať ty bez toho, aby si náboje otestoval streľbou.
Fakt zistenia že plášť strely je z ocele považuješ za šírenie poplašných správ? Zásadne nestrieľam strely z oceľovým plášťom, nech je z akokoľvek mäkkej ocele - nemôže nahradiť tombakový plášť.
Mám dotaz- akú máš zbraň, keď máš také obavy?
K100 a NP29 a asi o mesiac budem kupovať zberateľskú raritu tiež s drážkovanou hlavňou v 9 Luger pri ktorej budem extra náročný na strelivo.
Kvalitu plášťa- resp. povrch možno spochybňovať po dôkladnom chemickom rozbore a porovnaní s nábojmi iných výrobcov- čo si ty neurobil.
A ty zrejme takisto nie, napriek tomu sa streliva zastávaš.
Tebe stačilo rozrezanie strely, aby si zhodnotil, že strela poškodí hlaveň.
Áno, pri dlhodobom používaní skorej ako strelivo s plnohodnotným tombakovým plášťom, to je všeobecne známy fakt pri strelách z oceľovým plášťom a nie len moja osobná úvaha.
Prečo si sa nevyjadril k fotkám striel, ktoré som sem vložil???
Nevyjadril som sa k veľa veciam ktoré si sem napísal ty, alebo niekto iný. Keby si sem dal makro fotografiu na ktorej by bolo vidno povrch strely v mieste zarezania hrany pola do povrchu strely, bolo by sa k čomu vyjadriť. Ako už tu niekto písal – povlak strely sa možno v tomto mieste prerazil a tak mohla kvalitná oceľ hlavne dojsť do kontaktu z mäkkou oceľou plášťa.
Ale teraz už fakt končím, máme na toto strelivo rozdielny názor a nezhodneme sa. Ľudia čo to tu čítajú majú snáď aj vlastnú hlavu a nebudú sa riadiť iba môjmi príspevkami v tejto téme. Takže ja odporúčam testerom veľa, veľa strieľať tohto streliva a čas ukáže.
peterson
expert

pif paf napísal: Keby si sem dal makro fotografiu na ktorej by bolo vidno povrch strely v mieste zarezania hrany pola do povrchu strely, bolo by sa k čomu vyjadriť. Ako už tu niekto písal – povlak strely sa možno v tomto mieste prerazil a tak mohla kvalitná oceľ hlavne dojsť do kontaktu z mäkkou oceľou plášťa.
toto mi stačí.
Fakt mi nejde o konflikt s tebou. Beriem fakt, že máme rozdielny pohľad a argumenty.
Želám ti veľa šťastia pri obstarávaní streliva podľa tvojich kritérií. Neviem, či také vôbec existuje
ozon
expert
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa ozon »

Jednoduche riesenie - poslat mailom dopyt panovi z Limitu. Nech sa vyjadri.
Aj k 9 mm Luger aj k .45 ACP.
Zbytocne sa tu vsetci dohaduju.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Predám perfektné náboje 9mm luger s oloveným jadrom a plášťom z čistej medi, hrúbka plášťa minimálne 2 mm, cena za náboj 3 centy, zlyhané odkupujeme späť po 25 centov za kus, dovoz priamo domov pri odbere už 50ks. Za náboj, ktorým netrafíte desiatku, vraciame nákupnú cenu ... Asi takto by mal vyzerať inzerát podľa predstáv mnohých tu prítomných a nie len preto, že je prvý apríl. :twisted: :roll: :mrgreen:
peterson
expert

BALISTIK napísal:To bude super čitanie najbližši mesiac,dva :lol:
:D
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Myslim ze sa tu zbytocne dohadujete. Pani, ktori do organizacie objednavky dali svoj cas a urcite aj ine zdroje, za to urcite nemozu. Je to skor o otazke na pana Kouckeho co a v akej kvalite dodal a ak to nesedi da sa to riesit reklamaciou. V pripade ze by boli problemy s diskusiou o co vlastne ide, viem ponuknut analyzu streliva akreditovanou skusobnou s relevantym vysledkom.

Tiez si nemyslim ze by nejaka tisicka +- takychto vciel nejak zasadne opotrebovala vyvrt dobre vyrobenej zbrane. Pokial to nie je vyslovene ocel, tak si myslim ze je to OK. Skor moze byt problem s tym co sme sa stretli u toho .45 ACP a to zabudnuty prach, ked niekto pusti gulu do gule, pripadne to co spravili Limity pri testovani STI pre madarky Kaliber v GP a to dvojnasobna navazka, ked vytahovali kusy nabojnice z tvare testovaciemu strelcovi. Ale tento problem u lugrov ako som pochopil nie je. Netreba robit burku v pohari imho.
eager_payne

Príspevok od používateľa eager_payne »

Ja len dodam, ze tombakovy plast neznamena, ze je cely z tombaku, ale je to ocelovy plast potiahnuty tenkou vrstvou tombaku a preto magnetizuje. Min. hrubka tombaku by mala byt uvedena niekde v normach, ale nepodarilo sa mi ju najst :( ...pre iny kaliber som nasiel min. 0.115mm
peterson
expert

zbytočne sa namáhaš

:wink:

Pif Paf-ove náboje boli v inzercií a kúpil som od neho všetkých 499 Limitov + dalšie stovky od iných výrobcov (spolu tuším 780ks), ktoré stratili jeho dôveru :wink:
Samozrejme som ich všetky bez problému vybúchal.
Naposledy upravil/-a peterson v 07 Mar 2015, 23:45, upravené celkom 1 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Reklamacia vzorky podana, vzorka sa bude musiet pred odberom nanovo zopakovat.

poprosim adminov o premenovanie temy na "naboje Limit" alebo odclenenie na "Limit .45"
peterson
expert

z čírej osobnej zvedavosti som švacol testovacie strely a strely iných výrobcov, plus celé náboje viacerých výrobcov do solného roztoku asi 20%ného od 23,00h do 06,30h. Ráno strely vybraté a fotené dnes večer.
Fotky sú pomenované.

https://picasaweb.google.com/1114497686 ... feat=email

Jediná strela, ktorá chytila koróziu bola od Sellieru kal.7,65 (magnetická)
slimaaak
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa slimaaak »

"Galéria používateľa Zmrd Zmrdi"

Zmrd Zmrdi>Test 9l v solnom roztoku>Fotografia 12 z 12

Tak toto ma pobavilo :lol:

Peterson uz sa netrap, komu sa nepacia nech ich preda, mal si s tym uz dost starosti...
peterson
expert

vedel som, že bude poznámka. :?
Profil zakladal Agger :arrow:
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"