Náboje .45 ACP LIMIT
určite odporúčam zbraň predložiť odbornému subjektu na odborné vyjadrenie(+písomné vyhotovenie), aby sa dalo preukázať, čo spôsobilo škodu a tým pádom žiadať od LIMITu náhradu.
Ako prvé ma napadla Liptovská skúšobňa v Jarovciach, alebo Konštrukta Defence
Ako prvé ma napadla Liptovská skúšobňa v Jarovciach, alebo Konštrukta Defence
-
friendly_hoover
zbran mala za sebou cca 3tis mozno 4tis tazko tazko povedat ci sa stretla gula s gulou povedal by som ze skor nie bol to posledny naboj v zasobniku a myslim si ze nik zbran nekontroluje medzi vystrelmi ci mu nezostala gula vhlavni, hlavne ked islo setko ako vzdy proste vynikajuca presnos dobre som si zastielal a bam posledny naboj ohen a rana jak z atomovky a setko nakusky proste radost. A co sa tyka streliva bolo pozrete ziadne znamky vady toho by som si pri nabijani urcite vsimol pretoze som sa stym dost babral a setko bolo vizualne v poriadku
prosim ta, pozri hlaven ci nievidis vnutri prstienok, to by bola gula do gule.
Ak bude spodok hlavne OK a vybulenina na vrchu, tak to bola crepina z predchadzajucej nabojnice.
No nezavidim ti, tiez som to raz zazil.
Ak bude spodok hlavne OK a vybulenina na vrchu, tak to bola crepina z predchadzajucej nabojnice.
No nezavidim ti, tiez som to raz zazil.
Presne toto Limit-y vygenerovali pri testovani STI madarskym strelcom v GP, vtedy bol strelec zraneny v tvari. Odhadom to vtedy sposobila podstatne vyssia navazka.
Navrhujem založiť novú tému "Náboje 45 ACP LIMIT", alebo premenovať už existujúcu tému "Náboje 9 Luger LIMIT" na spoločnú tému "Náboje LIMIT" a presunúť tam relevantné príspevky. Ak to nová verzia fóra už umožňuje. Tu si niekto kto sa bude rozhodovať nad kúpou nábojov LIMIT nemusí nájsť naozaj podstatné príspevky.
Správna pripomienka. Ukazuje sa, že Limit 45Acp bude ozaj živé vlákno.
ad 1 - ostala gula v hlavni?ozon napísal:K tej CZ 97 by bolo dobre dopisat:
- co sa stalo - gula v hlavni ostala, presypane strelivo
- ci to bola prva rana (vylucenie gule v hlavni)
- ci bola skontrolovana hlaven pred vystrelom
- kolko asi mala zbran za sebou
- ci bolo skontrolovane strelivo - kamosovi sa stalo, ze 9 Luger od L. mal taky cudny okraj, ze nesiel na doraz do komory, skusim zohnat foto a dat sem - teda napr. celkova dlzka porovnanim s ostatnymi, ci vojde do komory-kalibra
- ci isla zbran na KEU PZ a dat sem aj vysledok
ad 2 - uz zodpovedane
ad 3 - v pripade prvej rany - necistota v hlavni, olej, vazelina - kedze neslo o prvu ranu, uz zodpovedane
- v pripade inej ako prvej rany - Bol tam nezvycajny zvuk, slaby, nevyrazny, pripadne nebol zasah terca, hoci vsetky ostatne sa dali vidiet? na vylucenie projektilu z predosleho naboja v hlavni
ad 4 - kedysi som kontroloval vizual a rozmery cez kaliber ci komoru a dlzku vsetkych nabojov, potom len prebijanych, potom uz ziadnych, ze reku snad uz zostali iba ti, co to vedia, ale asi sa musim k tomu vratit - najma celkova dlzka by nemala presahovat najvacsiu povolenu, ale nemala by byt ani vyrazne pod tou hranicou (vyssi tlak pri viac zatlacenej strele, teda mensom priestore v nabojnici) - preto ta otazka na kontrolu streliva - staci dat do radu na rovine a zistit extremy a odmerat priemer.
ad 4 - zatial bez odpovede ?
-
friendly_hoover
ozon myslim ze som ti odpovedal na niektore z tvojich otazok precitaj si moj prispevok o par komentov vyssie a mam aj ine starosti ako behat po kriminalisticko expertiznom ustave alebo nejakych skusobnach a predpokladam ze to aj tak pojde na moje naklady nejaka takato skuska
je mozne prosim spravit fotku samotnej hlavne? co to by to mohlo napovedat o pricine
O "kvalite" streliva limit sa toho na cz fórach popísalo veľa. Podľa mňa ale treba brať v úvahu že česká zbrojovka v poslednom čase tiež exceluje. Krivo zvrtané rámy, hovnokov, atď. Treba to aj s hilzňou dať do rúk odborníkovi nech zrobí súdnoznalecký posudok a s ním potom osloviť výrobcu.
chápem, že ide v prvom rade o tvoju škodu a náklady. Prikláňam sa ale k postoju, že je na mieste zistiť, či mohla mať hlaveň tzv.kaz- alebo sa bavíme o zavinení strelivom.výjazd napísal: mam aj ine starosti ako behat po kriminalisticko expertiznom ustave alebo nejakych skusobnach a predpokladam ze to aj tak pojde na moje naklady nejaka takato skuska
Aspoň ja by som určite dal urobiť odb.posudok v autorizovanej skúšobni a na základe neho by som sa rozhodol u koho budem klopať...
So znepokojením sledujem skúsenosti strelcov s nábojmi 45ACP. V nákupe tohto streliva máme ja a Agger mená a mrzí ma, že toto strelivo má kolísavé parametre.
Kedze su tie fotky rozmazane, tazko povedat pricnu, ale imho nehladal by som problem vo vade hlavne, pretoze tam boli zjavne pri vystrele vysoke tlaky. Naznacuje to stav ako je rozthnuta komora (trhala sa podla toho kde nebola podoprea zaverom, tedanie podla zrejme nie podla nejakej vady materialu (vysoko nepravdepodobne aby vada materialu hlavne kopirovala tvar zaveru) ale aj zaver samotny, ktory je odtrhnuty v mieste koncentratora napatia, a bolo by tiez velkou nahodou, keby toto kopirovala aj vada materialu. V kazdom pripade ale na nejake iste tvrdenie priciny treba mat tu pistol fyzicky v ruke. V suvislosti s nabojmi Limit v 45acp sa mi natiska tvrdenie, ze tolko sa chodi s dzbanom na vodu az sa ucho utrhne. Tie reakcie ludi co s tym mali problemy su myslim dostatocna statisticka vzorka.
Este jedna vec. Nema zmysel to nosit do skusobne. Relevantne sa k tomu moze vyjadrit iba znalec v danom odbore, akreditacia na vykonavanie skusok je nieco ine.
Skúšobňa v Jarovciach nerobí takéto posudky na zbrane. Oni robia len tlakovky, zmerajú odpor spúšte, priemer nábojovej komory a pod. A K*nštrukta D*fence nemá moje sympatie pre ich laxný prístup, keď vydajú protokol ku zbrani bez toho aby ju chytili do ruky, osobná skúsenosť. Potom už ostáva asi iba dáky expert, čo bude zrejme dosť finančne náročné, takže ja by som to videl prípadne na zbierku pre tento posudok. Hlásim sa ako prvý darca. Ak má výjazd záujem a chuť to riešiť. Prípadne sa so mnou môže spojiť aby som spravil aspoň lepšie fotky, zrkadlovku síce nemám ale viem fotiť dobre aj s kompaktom. Prípadne privediem aj svojho puškára aby sa na to odborne pozrel a zhodnotil ak bude mať čas.