Použitie zbrane

eager_pasteur

Príspevok od používateľa eager_pasteur »

Podľa mňa evidentne hrozil útok s ohrozením tvojho zdravia a života.
Napriek tomu si zvolil asi najsprávnejší postup.
Myslím, že by to bol vhodný postup aj s kilom železa na opasku.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Ak by bol čas,upozorním na to,že použijem zbraň,ak čas chýba mimimálne varovný výstrel a .....podľa situácie.Chce to fakt pevné nervy,adrenalín robí svoje.
To z upozornením ,že mám zbraň som zažil v reále v istej rekreáčnej lokalite na východnom Slovensku.Boli dvaja a ´´patrila im pláž´´.Ležali sme pred stanom s priateľkou ,nikto na okolí tak došli vyrývať. .... a viac sa neukázali :) Nebolo mi vtedy do smiechu,mal som nadprodukciu adrenalínu :) ale situáciu som zvládol.
Dobrá rada- kominikovať s protivníkom- o hocičom-tým si zabezpečiť čas na svoje rozhodnutie.Viem,niekedy toho času býva málo....
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

ups, opravujem: komunikovať
eloquent_merkle

Príspevok od používateľa eloquent_merkle »

Lenze ako chces komunikovat s typmi, co ta chcu obklucit? Teda, ak som spravne pochopil tu situaciu o ktorej pisal Michal. S ktorym by si sa rozpraval? Ja mam skor inu otazku: ci im palit napr. na nohy, alebo natvrdo, hrudnik, resp. hlava? I ked trafit do hlavy v tom strese je asi len otazkou stastia.
inspiring_joliot

Treba palit do kolien... Nezabijes ho, a on na teba nikdy nezabudne..
inspiring_newton

anonymný....
ak si to čítal pozorne,tak som uviedol..ak je čas..a uviedol môj prípad.

Zákony v tejto republike- či chceme ,alebo nie- dávajú obeti streľby viac´´súcitu´´ ako obráncovi.Po incidente ťa odzbroja,odnímu ti zbraň až do vyšetrenia prípadu a iste vieš ako ´´rýchlo ´´u nás funguje súdnictvo,aj keď si oprávnene použil zbraň.
Samozrejme ,ak by to nešlo vyriešiť ináč POUŽIL by som ju.Veď preto ju mám.Mrtvý nevie hovorť.

Hovorím,vždy záleží na okolnostiach a rýchlosti myšlienok.
Nemáš kontak na dobrého právnika? :)
eloquent_merkle

Príspevok od používateľa eloquent_merkle »

Fajn, takze tiez sa priklanate k nazoru, ktory som pocul najma od policajtov a pravnikov, ze ked utocnik zomrie, nebude moct proti mne svedcit a napr. vymyslat si ze to tak nemyslel a podobne.
Teda v tomto mam trosku jasnejsie :-)
Ale mam este jednu otazku. Ake strelivo preferujete pre pripad, ze by uz doslo nutnej obrane?
Celoocelove, celoplastove, poloplast alebo daco ine? Kamos polis nosi 9Luger v trojkombinacii - celoplast, poloplast, celoocelovy, to cele 4x za sebou. Zda sa mi to trosku komplikovane.
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Podla mojho nazoru je vzdy najlepsi utek a len utek a v pripade krajnej nuce utocnika zastrelit. Kolega ma pravdu postrelis a z utocnika sa za par dni vykluje milujuci otec 16 deti, ktory ta v podstate ani nesiel prepadnut, ale potom si navymysla kopec vyhovoriek, pripadne ma dobreho pravnika...Mrtvy pravnika nepotrebuju.
V zasobniku nosim 3xLuger broky a potom celoplaste, druhy zasobnik ak ho mam pri sebe poloplaste.
Dufam ze sa nikdy nedostanem do situacie kde to vsetko budem musiet pouzit.
inspiring_newton

AKI presne tak.

Ozaj,čo máš za zbraň,keď ti brokové strelivo obtiahne záver?
Mne glock 17 neobtiahol ani jeden zo skúšaným brokovým strelivom.Skúšal som 3 druhy.Jedine ,že máš revolver.
Ja nosím 2x celoplášť ,2x polo,ostatné celoplášte GECO.
elegant_snyder

Príspevok od používateľa elegant_snyder »

electron ja som malCz 75 Compakt a bez problemov,aj K100 a aj GLOCK 19 no a pouzivam naboje od CCI . Uz som o tichto nabojoch pisal aj na tomto fore.Je to tusim v kolonke "o dvovode na ZP" alebo tam niekde. Napisal som aj ucinnost a aj cenu.Maj sa.
elegant_snyder

Príspevok od používateľa elegant_snyder »

elektron .takze je to v casti ZAKON a v diskusii DOVOD ZIADOSTI snad ti to pomoze.
inspiring_joliot

Ja mam CZ 75 B a naboje som testoval len 3ks, ale fungovalo to bez problemov. Strelivo je CCI.
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Sorry posledny prispevok je moj, zabudol som sa podpisat
AKI
inspiring_newton

Ok.Pozriem si to.Ja som to mal od Lapua a nič :cry:
Dakujem
elegant_snyder