308 palma

honzaaacr
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 7 months

308 palma

Príspevok od používateľa honzaaacr »

Zdravím všechny. Životnost mojí 308 w hlavně je u konce a zaujala mě nabídka firmy lothar - http://www.lothar-walther.de/66.php . Používal bych lapua scenar 155 gr. Jaký je váš názor na tento náboj a hlaven. Díky moc
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Noo mozno budem mimo temy, ale preco rovno tam necapnut .264 hlaven, urobit z toho .260rem ??? JA derem 308mu poctivo aby som tuto konverziu mohol urobit. Odporucam ti zvazit tuto zmenu kalibru, uplne ine balisticke vlastnosti a koeficienty....
honzaaacr
občasný prispievateľ

Já vím, jsou na dálku o hodně lepší, přesnější ráže. Jen mě napadla tahle, mám na ni všechno přebíjení a komponenty na delší dobu a je škoda je nechat ležet. Tak proto o ní přemýšlím
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

Otázkou je na co to má být.
účel, vzdálenost atd.
honzaaacr
občasný prispievateľ

Jezdím na Senici, tak účel takovej
millos
prispievateľ
Registered for: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa millos »

A prečo tam nedať Krieger? To by som ti vedel dohodnúť...Lothar ti nechcú veľmi uznať reklamáciu, aj keď ti pošlú nakomorovanú hlaveň, keď som ja objednával hlaveň, puškár ma upozornil, že budú starosti, ak to nebude presne strielať, je to problém vyreklamovať. Z posledných desiatich hlavní, ktoré menil, dve strieľali približne na 2cm na 100m. Otras. Ja som mal šťastie, trafil som špičkový kus, šlape to perfektne.
honzaaacr
občasný prispievateľ

To bych se určitě nebránil. Díval jsem se jen na Lothar, protože neznám tady kolem mě nikoho kdo by dovážel něco jiného. Tak proto.
Aktuální to bude tak na jaře, ted sháním informace a rozhoduju se co tam dát a zaujala mě právě 308 palma, tak hledám nějaké zkušenosti a názory co mají ostatní.
Kall
prispievateľ

pokud bys objednával jen hlavňovinu, tak co nejdelší, uřezat to můžeš dycky a rozdíl ceny až tak velkej není
honzaaacr
občasný prispievateľ

Toho se budu držet, ale jaký máte názor - zůstat u varianty 308 w nebo zkusit tu 308 palma ?
Nemůžu sehnat nikoho kdo to má a něco se dozvědět. Nerad bych pak zjistil, že to pak bude lítat hůř jak normální.
Ted tam mám lothar stoupání 12, délka 660, průměr 22. Lothar má na palmě stoupání 14 - venkovní tvar je v rozměrech co mají na stránkách - tvrdí ,že při tvaru a délce co mají oni, tak střílí nejpřesněji.
Nebo pak koupit jen hlavnovinu - vývrt standartní pro 308 a vzít stoupání 14 .
Kall
prispievateľ

twist 14´´ je na střelu130-150 grs a měl by být jedním z nejmenších rozptylů co dokáže tato ráže.
honzaaacr
občasný prispievateľ

díky za info. A jaké je podle vás nejlepší stoupání pro 155 gr ? Lothar má 12,13,14
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"