Koncovka hlavne / kompenzator pri kalibri .22LR
Koncovka hlavne / kompenzator pri kalibri .22LR
Dotaz na skusenych strelcov.
Pri zbraniach sa pouzivaju rozne "zariadenia" na konci hlavne. Napríklad kompenzatory, ustove brzdy ....
Chcem sa Vas opytat, ci ma taketo nieco vyznam pri kalibri .22LR , primarne urcene pre disciplinu Mala odstrelovacka. Viem, ze je to maly kaliber a spravanie zbrane a strely je ine ako u velkych kalibrov, ale zaujima ma Vas nazor, kedze na nete som nasiel aj kompenzatory pre Ruger 10/22. Pripadne, pokial ano, tak aky material by bol vhodny na skonstruovanie.
Napríklad aj pri PCP vzduchovkách sa pouziva kompenzator na orezanie a odklonenie vzduchu letiaceho za diabolkou, aby to nemalo vplyv na let diabolky. Material sa tam pouziva hlinik a tusim aj dural.
Vdaka za odpovede.
Pri zbraniach sa pouzivaju rozne "zariadenia" na konci hlavne. Napríklad kompenzatory, ustove brzdy ....
Chcem sa Vas opytat, ci ma taketo nieco vyznam pri kalibri .22LR , primarne urcene pre disciplinu Mala odstrelovacka. Viem, ze je to maly kaliber a spravanie zbrane a strely je ine ako u velkych kalibrov, ale zaujima ma Vas nazor, kedze na nete som nasiel aj kompenzatory pre Ruger 10/22. Pripadne, pokial ano, tak aky material by bol vhodny na skonstruovanie.
Napríklad aj pri PCP vzduchovkách sa pouziva kompenzator na orezanie a odklonenie vzduchu letiaceho za diabolkou, aby to nemalo vplyv na let diabolky. Material sa tam pouziva hlinik a tusim aj dural.
Vdaka za odpovede.
bez toho ze by som sa rozpisoval odpoved je NIE.
pri PCP je to nieco ine. pri 22LR ide len o EFEKT a o vymackanie penazi za zbytocnost od koncoveho zakaznika.
pri PCP je to nieco ine. pri 22LR ide len o EFEKT a o vymackanie penazi za zbytocnost od koncoveho zakaznika.
Domáce bastlenie tunera alebo difuzora na malorážku ti prinesie skôr zhoršenie rozptylu, mal by to robiť profík. U nás neviem, v CZ ti to možno zrobí fm. Vaškent. Otázne ale je či to využiješ, bez odladenia streliva, nakúpenia dostatočnej zásoby jednej výrobnej šarže a preváženia imho nemá význam.
-
inspiring_liskov
tunery na malorazky samozrejme existuju
naladit vsak jednu flintu na konkretnu vyrobnu sarzu streliva trva dost dlho a stoji kopu penazi
otazka je, ci to stoji za to
ked velmi chces , obrat sa na p.Vargu dodava doplnky na Anschutz
naladit vsak jednu flintu na konkretnu vyrobnu sarzu streliva trva dost dlho a stoji kopu penazi
otazka je, ci to stoji za to
ked velmi chces , obrat sa na p.Vargu dodava doplnky na Anschutz
Vdaka chlapi za nazory. Presne o to mi ide, ci by to usilie vôbec stalo za to.
Zrejme vacsi vyznam bude mat ked zdokonalim ludsky faktor.
Kedze strelivo mam vybrate a je to samozrejme jedna sarza, tak mi ostava iba trenovat a trenovat.
Zrejme vacsi vyznam bude mat ked zdokonalim ludsky faktor.
Kedze strelivo mam vybrate a je to samozrejme jedna sarza, tak mi ostava iba trenovat a trenovat.
já bych to neřešil a radši se naučil střílet.....
Dakujem za radu Kall.
Snad sa to do dôchodku naučím...
Snad sa to do dôchodku naučím...